روسیه: به هرگونه اقدام نظامی پاسخ می دهیم/ تهدیدی علیه اوکراین نیستیم

کدخبر: ۴۰۶۷۶۲
سفیر روسیه در انگلیس ضمن رد مداخله کشورش در انتخابات کشورهای غربی گفت، مسکو تهدیدی برای دیگر کشورها از جمله اوکراین محسوب نمی‌شود اما به هرگونه اقدام نظامی پاسخ می‌دهد.
روسیه: به هرگونه اقدام نظامی پاسخ می دهیم/ تهدیدی علیه اوکراین نیستیم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اسپوتنیک، «آندری کلین» سفیر روسیه در انگلیس در مصاحبه‌ای گفت، کشورش تهدیدی علیه دیگران از جمله اوکراین نیست اما به اقدامات نظامی پاسخ می‌دهد.

 کلین در مصاحبه با «بی‌بی‌سی»، ضمن رد در آستانه جنگ قرار داشتن روسیه و اوکراین گفت: «ما قصد نداریم موضع تهاجمی داشته باشیم یا تهدیدی برای هر کشور دیگری از جمله اوکراین محسوب شویم».

مجری بی‌بی‌سی در ادامه به اظهارات «دمیتری کوزاک» معاون رئیس ستاد ارتش روسیه اشاره کرد که گفته است: «آغاز تخاصم، آغازی بر پایان اوکراین خواهد بود».

سفیر روسیه در لندن در پاسخ گفت، مسکو به‌طور کامل به توافق صلح مینسک میان رژیم تحت حمایت آمریکا در کی‌یف و نواحی خودمختار و روس زبان «دونباس» متعهد است.

وی متذکر شد اوکراین بیش از شصت هزار نیرو در مرزهایش با روسیه مستقر کرده است و این استقرار نیرو همچنان ادامه دارد و تحرکات مرزی روسیه این پیام را می‌رساند که پیشروی نیروهای اوکراینی در این مناطق بدون هزینه نخواهد بود.

این دیپلمات روس با اشاره به رزمایش بزرگ ناتو که قرار است در ماه‌های آتی برگزار شود گفت، چنین تحرکاتی در پنجاه سال گذشته بی‌سابقه است. ناتو قصد دارد سی هزار نیرو و تانک و دیگر تجهیزات نظامی را در مجاورت مرزهای روسیه مستقر کند و «ما باید این درک را ایجاد کنیم که ارتش روسیه نیز از آمادگی کامل برخوردار است».

کلین هشدار داد: «اگر دولت اوکراین تصمیم بگیرد نیروهایش را به سمت دونباس برده و در آنجا حمام خون به راه اندازد و مردم را بکشد، روس ها را بکشد، البته که پاسخ خواهیم داد».

دولت اوکراین ظرف یک سال گذشته با کمک آمریکا و دیگر اعضای ناتو نیروها و تجهیزات نظامی را در مرزهای دونباس مستقر کرده است. از چند هفته پیش روسیه نیز بخشی از نیروهای خود را در مرزهای شرقی مستقر کرد.

اوکراین مدعی است هدف روسیه از استقرار این نیروها، اقدام نظامی علیه کی‌یف هست و حتی مسلح شدن به سلاح اتمی را خواستار شده است.

مجری بی‌بی‌سی در ادامه پرسید، چرا به «الکسی ناوالنی» از مخالفان دولت روسیه اجازه داده نمی‌شود در زندان توسط پزشک شخصی مورد مداوا قرار گیرد؟

کلین با اشاره به این‌که ناوالنی در حال حاضر تحت مداوا قرار دارد، پاسخ داد: «در مورد زندانیان بریتانیایی چطور؟ آیا زندانیان بریتانیایی درخواست پزشک شخصی می‌کنند؟ ما زندانیانی در آمریکا و دیگر کشورها داریم که به آن‌ها چنین اجازه‌ای داده نشده است».

او به ادعای مجری بی‌بی‌سی درباره وخامت حال ناوالنی در زندان و مطرح کردن این پرسش که آیا روسیه اجازه می‌دهد وی در زندان جانش را از دست دهد، پاسخ داد: «اجازه چنین اتفاقی را نخواهیم داد اما آقای ناوالنی هر قانونی که وجود داشته نقض کرده است. او در تلاش است توجهات را به خود جلب کند. امروز می‌گوید دستش درد می‌کند و فردا پایش درد می‌کند. اگر او رفتار نرمالی داشته باشد این شانس را دارد که زودتر از موعد آزاد شود».

سفیر روسیه در انگلیس همچنین ادعاهای آمریکا درباره حمله سایبری به زیرساخت‌های این کشور توسط هکرهای تحت حمایت مسکو را رد کرده و متذکر شد: «در طول سال‌های گذشته، پیش از این دولت و در دولت قبل از آن [در آمریکا]، روسیه تلاش کرد روابطی با ثبات و سازنده را ایجاد کند. در مقابل گام‌هایی از جمله اعمال تحریم‌ها [از سوی واشنگتن] برداشته شد و شرایط را بدتر کرد. البته که ما به زودی به آن‌ها پاسخ خواهیم داد».

او در پاسخ به این سوال که واکنش روسیه چه خواهد بود گفت: «ما به دنبال تهدید و خشونت نیستیم اما آنچه در آمریکا شاهد هستیم محصول سیاست‌های [دولت‌های] پیشین در اعمال تحریم است و چنین چیزی به بهبود روابط منتج نخواهد شد».

کلین درخصوص اتهام‌زنی‌های واشنگتن در مورد حملات سایبری گفت: «من در این زمینه کارشناس نیستم اما می‌دانم که آمریکا می خواهد برای آن مقصر پیدا کند».

سفیر روسیه در لندن همچنین در رد ادعای مداخله کشورش در انتخابات و همه‌پرسی‌های بریتانیا گفت: «در مورد آمریکا با توجه به شرایط موجود چنین کاری ابداً با عقل جور در نمی‌آید. آنچه می‌توانم بگویم این است که بریتانیا، آمریکا و دیگر کشورهای غربی به مداخله در انتخابات روسیه و بلاروس با تمام ابزارهای ممکن ادامه داده‌اند، چه ابزارهای مالی و چه سیاسی، و این اقدامات همچنان ادامه دارند».

او در پاسخ درباره اتهام قتل«سرگئی اسکریپال» در انگلیس توسط عوامل روسی گفت: «ما در این مورد به طور رسمی توضیح داده‌ایم و آمادگی برای همکاری را اعلام کرده‌ایم اما دولت بریتانیا به آن‌ها پاسخی نداده است».

کلین افزود: «اگر دومینیک راب [وزیر خارجه انگلیس] شواهدی از مداخله روسیه برای تضعیف دموکراسی در بریتانیا دارد، حاضرم در این باره با او گفت‌وگو کنم اما او را بیش از یک سال است که ندیده‌ام».

این دیپلمات روس درباره احتمال دیدار رهبران آمریکا و روسیه گفت: «در حال حاضر باید ارزیابی دقیقی درباره گام‌های دولت [آمریکا] داشته باشیم که از یک سو مدعی هستند از روابط دو کشور استقبال می‌کنند و از یک سو علیه روسیه تحریم اعمال می‌کنند. تصمیمی درباره چنین نشستی گرفته نشده است و منتظریم ببینیم چه اتفاقاتی رخ خواهد داد».

او در ادامه گفت: «تصورم این است که چنین نشستی می‌تواند برگزار شود. اما گفت‌وگوهایی بین رئیس جمهور ترامپ و پوتین اتفاق افتاد اما نتیجه‌ای در پی نداشت».

کلین درخصوص روابط روسیه و انگلیس گفت: «عادی شدن روابط، به سود هردو کشور است. اما در یک سال و چند ماهی که به لندن آمده‌ام مواضع ضد روسی زیادی از طرف دولت و پارلمان شاهد بوده‌ام و شما مدعی هستید روسیه یک تهدید است».

او به سوال مجری بی‌بی‌سی در این خصوص که «شاید روسیه واقعاً یک تهدید است» پاسخ داد: «هزینه‌های دفاعی ناتو در مقایسه با روسیه، بیست و هفت برابر بیشتر است و اصلاً قابل قیاس نیست که کدام یک برای دیگری تهدید محسوب می‌شود. شما می‌توانید تهدیدات خود را ارزیابی کنید و ما نیز همین کار را انجام دهیم اما به دنبال چنین کارهایی نیستیم».

سفیر روسیه در انگلیس در پاسخ ادعای مداخله کشورش در همه‌پرسی استقلال اسکاتلند به عنوان یکی از تهدیدات ذکر شده گفت: «ما در استقلال اسکاتلند نفعی نداریم زیرا شخصاً معتقدم جدایی اسکاتلند از انگلیس بقایی نخواهد داشت»

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید