گسترش همه جانبه روابط با آفریقا سیاست دولت جدید
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در سومین روز از دیدار های دوجانبه با همتایان خود در حاشیه هفتاد و ششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، روز پنجشنبه 31 شهریور با آقای جفری اونیما وزیر خارجه نیجریه دیدار و در خصوص موضوعات مورد علاقه دو کشور گفتگو و تبادل نظر کردند.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار ضمن تاکید بر عزم جدی دولت جدبد برای گسترش روابط با نیجریه، تسهیل فضای تجارت بخش های خصوصی دو کشور را به عنوان عامل ضروری تحقق این هدف عنوان کرد و در این رابطه ایجاد خط کشتیرانی و تسهیل صدور روادید تجاری را از جمله گام های پیشنهادی موثر در گسترش روابط برشمرد و از آمادگی ماهان برای برقراری خط مستقیم به لاگوس خبر داد.
وی با اشاره به اینکه «ششمین کمیسیون مشترک آماده برگزاری است و تهران میزبانی آن را عهده دار خواهد بود»، اظهار داشت برگزاری این کمیسیون می تواند تحرکی در روابط تجاری ایجاد کرده و آن را به سطح روابط خوب سیاسی کنونی دو کشور برساند.
وزیر خارجه کشورمان در رابطه با موضوع شیخ زکراکی اظهار داشت: پرونده شیخ زکزاکی در یک اقدام سازنده مقامات کشور شما به نقطه خوبی رسید.
همچنین وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه «سیاست دولت جدید در راستای گسترش همه جانبه روابط با آفریقا خواهد بود»، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تداوم حمایت متقابل در مجامع بین المللی را اعلام کرد.
در این دیدار وزیر خارجه کشورمان دعوت دکتر رئیسی از رئیس جمهور نیجریه برای سفر به تهران را ابلاغ کرد.
وزیر خارجه نیجریه نیز در این دیدار ضمن ابلاغ پیام گرم رئیس جمهور برای مقامات عالی کشورمان گفت: ایران یک تمدن بزرگ است و از سفر شش سال پیش رییس جمهور نیجریه به تهران به عنوان رویدادی فراموش ناشدنی که نشان دهنده همبستگی دو ملت است یاد کرد.
جفری اونیما در خصوص روابط دوجانبه، با اشاره به اینکه «وضعیت روابط تجاری و اقتصادی همپای روابط خوب سیاسی پیش نرفته است»، ابراز امیدواری کرد که بتوان روابط دو کشور را به سطحی جدید ارتقا داد.
وی در ادامه ضمن آمادگی برای برگزاری کمیسیون مشترک تا پیش از پایان سال میلادی جاری، از تفاهماتی نظیر برقراری پرواز مستقیم و ایجاد مسیر کشتیرانی استقبال کرد.
وزیر خارجه نیجریه، توجه به ارتباطات مردمی و همکاریها در حوزه های صنعتی و کشاورزی را از جمله دیگر حوزه های پیشنهادی اولویت دار کمیسیون مشترک برشمرد. وی همچنین امکان همکاری در زمینه های دیگر از جمله مبارزه با تروریسم را از موضوعات پیشنهادی برای بررسی دو طرف عنوان نمود.