پارلمان پاکستان منحل شد/ عمران خان: رای برکناری ام را نمی پذیرم
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران، «عارف علوی» رئیس جمهوری پاکستان با موافقت پیشنهاد "عمرانخان" نخست وزیر این کشور، لحظاتی قبل دستور انحلال پارلمان را صادر کرد.
«عمرانخان» روز یکشنبه و ساعاتی پس از پایان جلسه پارلمان طی گفتوگو زنده تلویزیونی، از مردم پاکستان خواست تا خود برای انتخابات زودهنگام پارلمانی در این کشور آماده کنند.
وی به طور تلویحی خطاب به عناصر پشت پرده مداخله خارجی در امور داخلی پاکستان گفت که باید مردم پاکستان تصمیم بگیرند که چه دولتی قدرت را در کشور به دست داشته باشد.
«عارف علوی» رئیس جمهوری پاکستان امروز پیشنهاد نخست وزیر این کشور برای انحلال پارلمان را پذیرفت و به این ترتیب پاکستان خود را برای انتخابات زودهنگام آماده میکند.
در همین حال اپوزیسیون پاکستان مردود اعلام شدن طرح عدم اعتماد علیه نخست وزیر توسط ریاست مجلس را یک اقدام غیرقانونی خواند و اعلام کرد: جناح مخالف علیه دستورالعمل امروز ریاست مجلس به دیوان عالی پاکستان شکایت خواهد کرد.
رئیس حزب مردم پاکستان نیز مدعی شد که اقدام عمرانخان برای طرح پیشنهاد انحلال پارلمان ملی نیز مغایر با مفاد قانون اساسی است.
عمران خان: رای برکناری ام را نمی پذیرم
«عمران خان» نخست وزیر پاکستان اعلام کرد، رای پارلمان به برکناری احتمالی اش که هماهنگ شده با آمریکاست را نمی پذیرد.
حزب مخالف دولت پاکستان معتقد است «عمران خان» نخست وزیر این کشور برای احیای اقتصاد که از همه گیری ویروس کرونا ضربه خورده کاری انجام نداده و به وعده هایش برای ایجاد دولتی شفاف و قابل اعتماد عمل نکرده است. به همین دلیل امروز رای اعتماد به «عمران خان» در پارلمان این کشور به رای گذاشته می شود. اما نخست وزیر پاکستان معتقد است رای احتمالی پارلمان به برکناری احتمالی اش با هماهنگی آمریکا صورت می پذیرد.
او در مصاحبه با گروهی از خبرنگاران خارجی در دفترش گفت: «چگونه می توانم نتایج این رای اعتماد را بپذیرم در حالی که تمامی این روند بی اعتبار است؟ دموکراسی برپایه اختیاراتِ اخلاقی عمل می کند. پس از این همدستی چه اختیارات اخلاقی باقی می ماند؟»
وی در ادامه افزود: «حرکتی که برای برکناری من آغاز شده مداخله آشکار آمریکا در سیاست های داخلی پاکستان و تلاشی برای تغییر حکومت در این کشور است.»
عمران خان که اکثریت پارلمان را پس از اینکه متحدانش ائتلاف دولت را ترک کرده و به مخالفان پیوستند از دست داده، طرفدارانش را ترغیب کرده تا به نشانه اعتراض امروز یکشنبه پیش از رای اعتماد پارلمان به خیابان ها بیایند.
از سوی دیگر ساعاتی پیش از سخنانِ عمران خان، ژنرال «قمر جاوید باجوا» رئیس ارتش اعلام کرد پاکستان خواستار گسترش روابط با آمریکاست. او در کنفرانس امنیت در اسلام آباد اضافه کرد: «ما تاریخ طولانی از روابط خوب و استراتژیک را با آمریکا در کارنامه داریم.»
وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه پاکستان از روابط دیپلماتیک و تجاری نزدیک با چین خشنود است، گفت: «ما در تلاشیم تا روابط خوبمان را با هر دو کشور چین و آمریکا گسترش دهیم.»
سفارت آمریکا در اسلام آباد تاکنون درباره این سخنان اظهارنظری نکرده است.
«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا از زمان آغاز ریاست جمهوری اش با «عمران خان» تماس نگرفته است. با این وجود کاخ سفید هرگونه اقدامی برای سرنگونی وی را رد کرده است. روابط آمریکا و پاکستان به ویژه پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در پی خروج نیروهای آمریکایی از خاک این کشور تیره و تار شد، چرا که واشنگتن پاکستان را به حمایت از ستیزه جویان طالبان متهم کرد.