رئیس شورای اروپا: امنیت جهانی در معرض تهدید است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، چارلز میشل رئیس شورای اروپا هشدار داد، «امنیت جهانی در معرض تهدید است» و روسیه و آخرین آزمایشهای کره شمالی را از عوامل به خطر افتادن این امنیت دانست.
روزنامه ال پائیس گزارش داد، رئیس شورای اروپا که به ژاپن سفر کرده است، پس از بازدید از موزه صلح هیروشیما در انتقاد از حمله روسیه به اوکراین، خواستار اتحاد علیه روسیه شد و از تقویت کنترل تسلیحات هستهای به منظور جلوگیری از تکرار تراژدیهایی همچون بمباران اتمی هیروشیما حمایت کرد.
این مقام اتحادیه اروپا مدعی شد: ما قوانین بینالمللی و نهادهای جهانی برای خلع سلاح هستهای و کنترل تسلیحات را در اختیار داریم. ما باید از آنها محافظت کنیم تا صلح و امنیت جهانی تضمین شود.
میشل در انتقاد از روسیه گفت: روسیه یک قدرت هستهای و عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به کشور مستقل اوکراین حمله میکند و در عین حال اشارههای غیرقابل قبولی به استفاده از سلاحهای هستهای دارد.
وی افزود: در منطقه هند و اقیانوس آرام، «کره شمالی در حال انجام آزمایشهای موشکی غیرقانونی و تحریکآمیز مانند آزمایش دیروز است که تنشها را افزایش داده و امنیت ما را به خطر میاندازد».
میشل طی سخنانی که به صورت زنده پخش شد، تاکید کرد: وظیفه نسل ما این است که هنجارهای موجود خلع سلاح هستهای و عدم اشاعه را تقویت کرده و آنها را جهانی کنیم.
میشل به عنوان بخشی از سفر به ژاپن با همراهی «اورسولا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا به هیروشیما سفر کرد. ژاپن و اتحادیه اروپا همچنین دیروز پنجشنبه با هدف به چالش کشیدن روسیه به دلیل حمله به اوکراین، توافقنامه امضا کردند.
اورسولا فون در لاین دیروز پنجشنبه در توکیو پس از دیدار با نخست وزیر ژاپن، در یک کنفرانس مطبوعاتی مدعی شد: روسیه امروز با جنگ وحشیانه علیه اوکراین و پیمان نگرانکنندهاش با چین مستقیمترین تهدید برای نظم جهانی است.
ژاپن به تازگی (۲۰ اردیبهشت) در قالب اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه، داراییهای افراد بیشتری از این کشور را مسدود کرد و ممنوعیت صادرات کالاها به روسیه را گسترش داد.
جنگ در اوکراین وارد سومین ماه شده است و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.