شگرد جدید امارت اسلامی برای به رسمیت شناخته شدن در جهان!

کدخبر: ۴۹۸۴۷۴
اقتصادنیوز: جمهوری اسلامی در سرمقاله خود به شگرد جدید امارت اسلامی برای به رسمیت شناخته شدن در جهان پرداخت.
شگرد جدید امارت اسلامی برای به رسمیت شناخته شدن در جهان!

به گزارش اقتصادنیوز این روزنامه نوشت: سازمان ملل، دو روز پیش اعلام کرد «القاعده و طالبان هم‌پیمان هستند. طالبان افغانستان را به پناهگاه امنی برای گروه‌های تروریستی مانند القاعده تبدیل کرده است».
از محافل غیررسمی ولی مطلع افغانستانی شنیده می‌شود گروه تروریستی طالبان درصدد برگزاری «لوئی جرگه» است. صاحبنظران می‌گویند میان بازگشت پیدا و پنهان نیروهای تکنوکرات حکومت اشرف‌ غنی به افغانستان و پیوستن آنها به مجموعه مدیریتی تحت سلطه طالبان، با لوئی‌ جرگه‌ای که احتمالاً به‌زودی توسط طالبان برگزار خواهد شد، رابطه معناداری وجود دارد. آنها معتقدند طالبان به دلیل احساس ضعفی که در مدیریت می‌کند و به خاطر اینکه با گذشت 10 ماه از رسیدن به قدرت در افغانستان هنوز در سطح جهانی به رسمیت شناخته نشده، به این نتیجه رسیده که ساختار حکومت خود را بگونه‌ای طراحی کند که تکنوکرات‌ها، اداره سیاست خارجی و افراطی‌ها، اداره امور داخلی را عهده‌دار شوند. براساس این طرح، عناصر میانه‌روی طالبان که به طالبان جنوب مشهور هستند و به یک حکومت نیمه ‌معتدل اعتقاد دارند، کنار گذاشته شده و بقایای دولت اشرف ‌غنی که طی بیست سال گذشته، عملاً کارگزار غرب و آمریکا بودند، جای آنها را در اداره کشور خواهند گرفت و در کنار شبکه حقانی که شبکه عملیاتی وابسته به سازمان سیا می‌باشد مدیریت کشور را عهده‌دار خواهند شد.
صاحبنظران مسائل افغانستان با توجه به همین طرح، حوادث و اقدامات جدید در افغانستان و پاکستان را تحلیل می‌کنند و معتقدند امضای قرارداد واگذاری فرودگاه‌های افغانستان به امارات و نیز تحولات پاکستان (عزل عمران ‌خان و روی کار آمدن یکی از مهمترین مهره‌های سعودی در آن کشور) در چارچوب همین طرح قرار دارند. آنها می‌گویند اگر لوئی‌ جرگه‌ای که زمزمه برگزاری آن به گوش می‌رسد تشکیل شود، به احتمال زیاد باید در افغانستان شاهد شکل‌گیری حکومتی شبیه حکومت سعودی باشیم که سیاست مشت آهنین و سرکوب بی‌چون و چرا در داخل و همراهی کامل و بدون قید و شرط با دنیای غرب را در سیاست خارجی در پیش بگیرد.
در صورت تحقق این پیش‌بینی، ثابت می‌شود که خروج ناگهانی و ظاهراً بی‌برنامه آمریکا از افغانستان و سقوط حکومت غنی با آن شکل، کاملاً برنامه‌ریزی شده بوده و باید آن را بخشی از طراحی آمریکا برای کنترل مدیریت منطقه دانست. همچنین می‌توان گفت اگر افغانستان درگیر یک جنگ داخلی شدید نشود و آمریکا به جای بردن افغانستان به سمت یک جنگ طولانی، نقشه ایجاد یک حکومت سرکوبگر خشن حقانی - تکنوکرات‌ها را اجرایی کند، آنگاه می‌شود فهمید که طی سالیان گذشته، چه کلاه گشادی بر سر طالبان جنوب و همه کسانی که برای نفوذ در افغانستان، به آنها دل بسته بودند رفته است.
تشکیل لوئی ‌جرگه مورد نظر طالبان و آمریکا با هدف سرپوش گذاشتن بر طرح آمریکائی تبدیل کردن افغانستان به یک پایگاه برای اجرای اهداف سازمان سیا براساس حاکمیت سرکوبگر و خشن «حقانی - تکنوکرات‌ها» صورت می‌گیرد. این لوئی ‌جرگه با جنسیت قوم پشتون رنگ و لعاب آمریکائی شکل خواهد گرفت و مشارکت سایر اقوام در آن، به مثابه بازی کردن آنها در زمین آمریکا و طالبان خواهد بود. همانگونه که سازمان ملل اعلام کرده، هم‌اکنون افغانستان به پناهگاه امنی برای گروه‌های تروریستی مانند القاعده تبدیل شده و طالبان با این گروه‌های تروریستی کاملاً هماهنگ است و آنچه قرار است در قالب لوئی‌ جرگه اتفاق بیفتد، رنگ و لعاب مردمی دادن به «حاکمیت سرکوبگر و خشن حقانی - تکنوکرات‌ها» مورد نظر آمریکاست که اجرائی کردن آن را گروه تروریستی طالبان برعهده دارد و در واقع یک «لوئی‌ جریکا»ست.
طرح «حکومت حقانی - تکنوکرات‌ها» ادامه توافق‌نامه 400 صفحه‌ای دوحه است که میان آمریکا و گروه تروریستی طالبان امضا شد و براساس آن، اشرف ‌غنی از کابل خارج شد و حکومت را به طالبان سپرد و ارتش آمریکا نیز قدرت را تحویل طالبان داد. حالا بیش از گذشته روشن می‌شود که آمریکا از افغانستان فرار نکرد و اینکه گفته شد آمریکا متحمل شکست در افغانستان شده، یک ترفند تبلیغاتی برای سرپوش گذاشتن بر نیرنگی بود که مثلث «طالبان، اشرف‌ غنی و آمریکا» در آن مقطع بکار بردند.
آنچه اکنون مهم است، هوشیاری همسایگان افغانستان در برابر طرح جدید مشترک آمریکا و گروه تروریستی طالبان است. پاکستان، از سیاست همراهی با طالبان در افغانستان، زخم‌های شدیدی برداشته که یکی از آنها ناپایداری دولت این کشور است و مهم‌تر از آن، دردسر بزرگی است که طالبان پاکستان با مطالبه تبدیل جمهوری اسلامی پاکستان به «امارت اسلامی پاکستان» برای دولتمردان اسلام‌آباد به وجود آورده است. ایران، از سیاست تطهیر طالبان بشدت زیان کرد و اکنون با مشکلات امنیتی بالقوه‌ای از این ناحیه مواجه است. روسیه، کشورهای آسیای میانه و هند نیز توسط تروریست‌های صادراتی طالبان دچار مشکلات زیادی شده‌اند. طرح جدید «حکومت سرکوبگر حقانی - تکنوکرات‌ها» این خطرها را برای همسایگان افغانستان افزایش خواهد داد. تنها راه چاره اینست که سیاست انتخابات آزاد و با گرایش هر نفر یک رای برای تشکیل حکومت همه‌شمول در افغانستان به یک مطالبه بین‌المللی تبدیل و از این طریق به حاکمیت گروه تروریستی طالبان و دخالت‌های آمریکا در افغانستان پایان داده شود.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید