افشاگری رسانههای صهیونیستی درباره آمریکا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، اسرائیل به آمریکا فشار آورده است که این توافق پیش از ماه سپتامبر (۱۰ شهریورماه) پایان یابد.
المیادین گزارش داد، اختلاف بین رژیم صهیونیستی و لبنان بر سر مرزهای دریایی مانع از اکتشاف انرژی در بخشهایی از مدیترانه شرقی شده است و خطر تشدید تنشها بین دو طرف را به دنبال دارد.
مذاکرات غیرمستقیم لبنان و رژیم صهیونیستی برسر مرزها و منابع دریایی با میانجی گری آموس هوکشتیان نماینده آمریکا در جریان است.
هوکشتیان ۲۴ خردادماه پس از ورود یک کشتی حفاری به محدوده آبهای لبنان و درخواست مسئولان لبنانی برای میانجیگری و از سرگیری مذاکرات با رژیم صهیونیستی به بیروت آمد و با مسئولان لبنانی گفت وگو کرد.
وی قرار شد پس از انتقال پیشنهادات دولت لبنان، پاسخ طرف صهیونیستی را به اطلاع لبنانیها برساند.
میانجی آمریکایی در مذاکرات غیر مستقیم میان لبنان و رژیم صهیونیستی در موضوع مرزهای دریایی یک یهودی متولد سرزمینهای اشغالی فلسطین است که از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ نیز در ارتش رژیم صهیونیستی خدمت کرده است. وی هم اکنون در وزارت خارجه آمریکا مشغول به کار است.
میدان نفتی "کاریش" در خط مرزی شماره ۲۹ لبنان قرار دارد و دولت بیروت اقدامات یکجانبه رژیم صهیونیستی در این میدان را تجاوز، اشغالگری و غیرقانونی میدانند.
مذاکرات غیرمستقیم لبنان و رژیم صهیونیستی با میانجیگری آمریکا برای ترسیم مرزهای دریایی در اکتبر ۲۰۲۰ میلادی و پس از حدود دو سال گفت وگو بین آمریکا و لبنان آغاز شد. پرونده مذاکرات غیرمستقیم در لبنان توسط «نبیه بری» رئیس مجلس این کشور مدیریت شد. این مذاکرات در ماه مه ۲۰۲۱ میلادی، پس از آنکه لبنان نقشههای تازهای را برای تثبیت حق خود در مرز آبی مطرح کرد، متوقف شد.
به تازگی شرکت یونانی «انرژین» مجوز اکتشاف گاز در میدان «کاریش» واقع در منطقه مورد مناقشه را از تلآویو گرفته و در این چارچوب رژیم صهیونیستی از ورود یک کشتی حفاری به این منطقه به منظور آماده سازی برای شروع اکتشاف نخستین چاه گاز در آن خبر داده است؛ امری که با واکنش شدید و هشدار طرفهای لبنانی روبرو شده است.
براساس گزارشها، این کشتی برای استخراج گاز طبیعی مایع وارد میدان گازی کاریش شده و از خط ترسیمی ۲۹ عبور کرده و در ۵ کیلومتری خط ترسیمی ۲۳ در منطقه مورد مناقشه با لبنان قرار گرفته است.
لبنان در جریان مذاکرات قبلی بر حق خود برای گسترش دسترسی به آبهای مدیترانه به سمت جنوب و افزایش این دسترسی از ۸۶۰ کیلومتر مربع به ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع تاکید کرده است.
پیش تر نیز «موریس سلیم» وزیر دفاع دولت پیشبرد امور لبنان تحرکات رژیم صهیونیستی در مناطق مورد مناقشه را تحریکآمیز خواند و گفت: تحرکات اسرائیل در منطقه مورد مناقشه در جنوب لبنان چالشی و تحریک آمیز است و نقض آشکار ثباتی است که منطقه جنوب لبنان از آن برخوردار است.
حزبالله در دوم ژوئیه اعلام کرد که «۳ پهپاد غیرمسلح را در مسیر منطقه مورد مناقشه» در میدان کاریش در مأموریتهای شناسایی ارسال و تأکید کرد که «پهپادها مأموریت لازم را انجام دادند و پیام را رساندند».
رسانه های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که "پهپادهای اعزامی حزب الله به سمت سکوی کاریش، یک پیام روشن به تل آویو بوده است.»