دفاع تمام قد فریدون عباسی از دوتابعیتی بودن مسئولان و فرزندانشان
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، عضو مجمع نمایندگان فارس گفت: وقتی قبولی در رشتههایی مانند پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در داخل کشور دشوار است و زمانی که پذیرش رشته های پزشکی در کشور محدود می شود، آیا نباید مردم فرزندانشان را برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بفرستند، آیا هر فردی که در خارج از کشور تحصیل کرد نباید به کشور بیاید و اگر دوست داشت در همین جا به فعالیت خود ادامه دهد؟
فریدون عباسی با بیان اینکه رشتههای تحصیلات تکمیلی و تحصیل در این مقطع تا دهه 70 در کشور به صورت کامل رشد نکرده بود، گفت: از نیمه دهه 70 به بعد مقرر شد تا رشتههای دکترا در کشور راه اندازی شود و دولت موظف شد تا از محل صرفه جویی ارزی برای توسعه این مقاطع به دانشگاه ها کمک کند تا به واسطه آن موسسات آموزشی و دانشگاه تجهییزاتشان را تکمیل کنند.
وی با اشاره به اینکه شرط شرکت در آزمون اعزام به خارج و تحصیل در خارج از کشور تاهل بود، افزود: بسیاری که در این زمان رفته بودند در آنجا بچه دار می شدند و به تبع شناسنامه بچهها در خارج ثبت میشد.
نماینده کازرون و کوه چنار در ادامه با بیان اینکه عمده دانشجویان برای ادامه تحصیل به خارج از کشور به دانشگاههای کشورهای غربی اعزام شدند، ادامه داد: براین اساس فرزندی که در این کشورها از این دانشجویان متولد شد چه گناهی دارد که نتواند به ایران برگردد.
عضو کمیسیون انرژی در ادامه با اشاره به اینکه قطعا جمهوری اسلامی هزینه تحصیل افراد را جهت اعزام به دیگر کشورها و بورس پرداخت کرده است، ادامه داد: بعضی از افرادی که برای تحصیل رفتند افراد متاهلی بودند که فرزندانشان در سنین دبستانی بودند که در نهایت این فرزندان با رفتن به مدرسه با آداب آن کشورها آشنا شدند و ادامه دادند.
نماینده کازرون و کوه چنار در ادامه با اشاره به اینکه در مقطعی از زمان جهت تربیت کردن نیروی علمی افراد را به خارج از کشور اعزام کردیم، بیان کرد: در بخش بعد این موضوع به طرح 9 ماه الی یک ساله تبدیل شد و از آن زمان به بعد دیگر دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد به کشورهای خارجی و اروپایی اعزام نشد و در نهایت منجر به تأمین نیروی علمی کشور شد.
فرزندان افرادی که در دیگر کشورها بزرگ شدند ضرایب هوشی بالایی دارند
عباسی با اشاره به اینکه فرزندان افرادی که در آن مقاطع به واسطه مادر یا پدر در سایر کشورها بزرگ شدند و اکنون 30 الی 40 ساله هستند به دلیل ضرایب هوشی زیادی که دارند قرار است مدیران کشور شوند، تصریح کرد: قطعا این افراد روابط داشتند و بدون رابطه هم نبودند.
عضو کمیسیون انرژی با اشاره به اینکه صحبت هایی که در گوشه و کنار مطرح می شود مبنی بر دو تابعیتی افراد و فرزندانشان و .... باید اعلام کنم که این اتفاق جرم نیست، افزود: قطعا افرادی که برای ادامه تحصیل به خارج از کشور رفته و در آنجا بچه دار شدند، برای بچههایشان شناسنامه گرفته اند.
وی با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر جناح های سیاسی بدون این که فکر کنند سرمایه اجتماعی از دست خواهد رفت اقدام به زدن یکدیگر می کنند، بیان کرد: بی شک این درگیری باعث شده تا جناح های سیاسی یکدیگر را بزنند که در نهایت چوب آن را مردم میخورند.
نماینده کازرون و کوه چنار در ادامه با اشاره به اینکه قطعا افرادی که جهت ادامه تحصیل به خارج از کشور رفتند انسان های بدی نیستند، افزود: برخی از این افراد بعد از پایان دوره تحصیلشان به کشور بازگشتند و در حال خدمت هستند. خیلیها هم هستند که ابدا به خارج نرفتند و از طریق فضای مجازی با خارج در ارتباطند و حتی امکان جاسوسی هم برایشان فراهم است.
عضو کمیسیون انرژی با اشاره به اینکه دنیای امروز وابسته بر سرعت و فناوری است و تفاوت های زیادی با سابق دارد، افزود: ذکر این نکته ضروری است که هر فردی با خارج در ارتباط است که جاسوس نیست.
نماینده کازرون و کوه چنار در ادامه با اشاره به اینکه تنها مدیران فرزندانشان را برای ادامه تحصیل به خارج از کشور نمی فرستند، ادامه داد: بعضی از کشاورزان، صنعتگران و بازاریان که فرزندانشان در داخل از کشور نمی توانند در رشته های پزشکی مجوز ورود به دانشگاه ها را کسب کنند به دیگر کشور ها اعزام می کنند.
عضو مجمع نمایندگان فارس با اشاره به اینکه در این شرایط نیاز است تا مسئولان با توسعه و افزایش کیفیت رشته ها در داخل از کشور و به کارگرفتن اساتید از خارج از کشور اقداماتی انجام دهند تا به واسطه آن بتوان پاسخ تقاضای تحصیل در داخل از کشور را بدهیم، ادامه داد: قطعا این مهم باعث می شود تا بسیاری از مسائل و چالش ها پیش نیاید.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه ارتباط با دنیا و تحصیل و کار در خارج از کشور و دیگر کشورها امری اجتناب ناپذیر است و در همین راستا باید اقدامی انجام دهیم که افراد جهت تحصیل از خارج به ایران بیایند، گفت: خوشبختانه این اتفاق در حال رخ دادن است و در شرایط فعلی تعداد دانشجویان خارجی در ایران زیاد است.
وی با بیان اینکه قطعا افراد خارج از کشور که با ایران همسو هستند و دارای اعتقاد هستند و انقلاب اسلامی را قبول دارند برای تحصیل به ایران می آیند، گفت: در این شرایط نیاز است کمی صبور باشیم تا با عبور از این مقطع بتوان به عنوان یکی از کشورهای مطرح در آموزش عالی در دنیا خدمات رسانی کنیم.
به گزارش
به نقل از قرن نو، این روزها دوتابعیتیشدن در میان فرزندان برخی از مسئولان کشور آنقدر همهگیر شده که دیگر صدای رئیسجمهور هم درآمده و به مسئولان هشدار داده است که اگر فرزندان آنها مهاجرت کردند، خودشان هم باید ایران را ترک کنند.مهدی عرفاتی، دبیر شورای اطلاعرسانی دولت نیز در صفحه شخصی خود در توئیتر به مسئولان هشدار داد که مراقب گشت ارشاد مدیران باشند.
افشاگری درباره فرزندان مقامات دولت رئیسی
اما همزمان با این هشدار افشاگریها درباره فرزندان برخی مسئولان دولت رئیسی بهراه افتاد و در رأس آن حضور فرزند انسیه خزعلی، معاون رئیسی در کانادا حاشیهساز شد. خزعلی گرچه حضور فرزندش در کانادا را رد نکرد اما توجیهاتی که او برای این موضوع مطرح کرد بیشتر حاشیهساز شد. او تأکید کرد مهاجرت پسرش دائمی نبوده و در راستای پروژهای دانشبنیان است. اما خبرهایی که در ادامه از فعالیت پسر او منتشر شد جنجالها را بیشتر کرد و انتظارات برای استعفای معاون رئیسی را بالا برد.
همزمان با این حواشی، حضور برخی دیگر از نوههای آیتالله خزعلی و فرزندان کبری خزعلی در خارج از کشور هم به رسانهها درز کرد.
بنا به روایتهای منتشرشده از سوی مهدی خزعلی، فرزندان کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی در
حضور دارند.وی این را هم گفت که پسر انسیه هم که در کانادا صاحب شرکت است در زمینه ویپیان فعالیت میکند؛ «میدانید که ثبت شرکت در کانادا هزینه بیش از صدمیلیارد ریال دارد؟ این درست نیست که والدین کسی در ایران موافق فیلترینگ باشد؛ اما در خارج از این کشور در زمینه ویپیان کار کند. شما نمیتوانید موافق حجاب آن هم نه شال و مانتو که فقط چادر باشید؛ اما فرزندان خود را بفرستید در جایی که بیحجابی آزاد است زندگی کند.»
این افشاگریها بار دیگر این سؤال را از سوی افکارِعمومی مطرح کرد که چرا وقتی دوتابعیتیبودن و مهاجرت به خارج از کشور از سوی برخی مسئولان که مدعی مبارزه با غرب هستند مطرح میشود اما خودشان پایبندی به این موضوع ندارند؟
رطبخورده کی منع رطب کند؟
این افشاگری موج جدیدی از انتقادات به دولت رئیسی که مدعی مخالفت با دوتابعیتیهاست بهراه انداخته است؛ بهطوری که حسین دهباشی در توئیتی خطاب به انسیه خزعلی درباره حضور فرزندش در خارج از کشور نوشت: بچههاتون برای دانشبنیانهاشون چرا آمریکا و کانادا میروند، چرا چین و روسیه نمیروند، درباره چین حدیث هم داریم.
البته انتقادات تنها منحصربه خواهران خزعلی نمیشود؛ بلکه روایتهای مشابهی نیز درباره برخی دیگر از دولتمردان مطرح است.
بهعنوان نمونه پس از معرفی محمدهادی زاهدی وفا توسط رئیسجمهور بهعنوان وزیر پیشنهادی وزارت رفاه به مجلس مشخص شد که وی در سالهای ۷۱ تا ۷۳ و ۸۰ تا ۸۲ در کانادا حضور داشته و دخترانش فاطمه و زهرا نیز در همین ادوار در کانادا متولد شدند و تابعیت کانادایی دارند؟ تحصیل دختر زاکانی، شهردار تهران در سوئیس و بهدنیا آمدن نوه وی در زوریخ برای گرفتن اقامت سوئیس نیز از نمونههای دیگر دوتابعیتیبودن فرزندان مسئولان است. حضور وزیر ارتباطات در استرالیا نیز چند وقت پیش حاشیهساز شد.
اما چرا رطبخورده منع رطب میکند؟؛ این سؤالی است که این روزها میشود از این طیف از اصولگرایان مدعی انقلابیگری پرسید؛ طیفی که در روزهای نهچندان دور و حتی همین روزها حضور فرزندان برخی اصلاحطلبان و اعتدالیون در خارج از کشور و داشتن دوتابعیت را مصداق ضدِوطن بودن و اشرافیگری میدانستند؛ اما گویا آن حضور در خارج با این حضور در خارج فرق دارد.
شعارهای تندی که آن روزها از سوی این طیف از اصولگرایان علیه چهرههای اصلاحطلب و خانوادههای آنها داده میشد، این روزها بهشدت مورد توجه مردم قرار دارد و مردم میپرسند آیا مرگ برای همسایه خوب است؟ آیا نیاز نیست که واکنشی درخور به این شرایط داده شود؟
سؤال افکارِعمومی از مسئولان
برخی از مسئولان بهانه حضور خانوادههایشان در خارج از کشور را تحصیل و کار عنوان میکنند؛ البته تحصیل در کشورهای دیگر و استفاده از پیشرفت علمی و دانشآموزی ایرادی ندارد؛ اما مسئله این است که آیا این امکانات برای همه مردم کشور فراهم است؟ آیا همه فرزندان این کشور میتوانند این شرایط را داشته باشند که محل تحصیل و زندگی خود را انتخاب کنند یا این انتخاب منحصربه برخی از مسئولان و خانوادههای آنها میشود؟
از سوی دیگر با توجه به شرایط اقتصادی و ارزش پول ملی در برابرش ارز رایج در سایر کشورها و نرخ برابری ریال و دلار، سؤال این است که این مسئولان چگونه هزینه تحصیل و اقامت فرزندانشان را میپردازند؟ آیا حقوق نجومی دارند یا از رانت استفاده میکنند؟ شاید هم فرزندان این مسئولان نوعی ژن برتر دارند که میتوانند بورسیه گرفته و بهراحتی در کشورهای غربی آن هم لاکچری زندگی کنند؟
مردم میگویند این شرایط مشابه شرایط کسب دانش در زمان هخامنشی است؛ زیرا در آن دوران فقط طبقه نجبا و اشراف اجازه تحصیل داشتند و طبقات محروم جامعه از چنین شرایطی برخوردار نبودند. بنابراین شاید برخی از مسئولان کشور سعی میکنند که با فراهمکردن شرایط تحصیل فرزندانشان در کشورهای غربی، شبکه حاکمیت خود را بهنوعی تثبیت کنند تا در آینده فرزندانشان با ارائه مدارک تحصیلی از دانشگاههای معتبر خارجی، در پستهای مدیریتی حضور و همچنین با شرکتهایی که تأسیس میکنند، حقوق خاصی را برای خود ایجاد کنند و اتفاقاً از مردم هم پنهان باشد.
در این میان عذر بدتر از گناه برخی از افراد این است که مهاجرت فرزندانشان به غرب را بهنوعی مبارزه با استکبار و صدور فرهنگ ایرانی و اسلامی میدانند؛ اما مردم میگویند اگر این شرایط مبارزه با استکبار است بهتر است که فرصت مبارزه به همه داده شود و تنها منحصربه افرادی که خود را محق به استفاده از سفره انقلاب میدانند، نباشد.