هیچگونه فعالیت یا مواد هستهای اعلام نشده در ایران وجود ندارد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی امروز (دوشنبه) چهارم مهر ماه در شصت و ششمین کنفرانس عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مقر این سازمان در وین طی سخنانی به تشریح مواضع کشور و برنامههای هستهای جمهوری اسلامی ایران پرداخت و اظهار داشت: برنامههای توسعهای جمهوری اسلامی ایران در راستای پیشرفت و گسترش عدالت با هدف دستیابی به توسعه پایدار است. سند جامع راهبردی توسعه صنعت هستهای برای افق ۲۰ ساله در سطح ملی به تصویب رسیده و در دستور کار سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفته است.
اسلامی در سخنانش در این نشست بیان کرد: بر اساس این سند، سهم برق هستهای در سبد انرژی کشور به حداقل ۲۰ درصد از کل برق کشور افزایش مییابد و در این راستا احداث ۱۰ هزار مگاوات برق هستهای جدید برای سالهای آتی پیشبینی شده است.
وی گفت: در این سند همچنین توسعه تولید و کاربرد رادیوایزوتوپها، کاربرد گسترده پرتو در زمینههای سلامت، کشاورزی، محیط زیست و صنعت پیشبینی شده است.
وی اضافه کرد: در این رابطه جمهوری اسلامی ایران از ابتکار پرتوهای امید که موضوع اصلی مجمع سال ۲۰۲۲ است،استقبال میکند.
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز (دوشنبه) در توئیتی از آغاز به کار شصت و ششمین کنفرانس عمومی این نهاد خبر داد و ضمن انتشار بیانیهای درباره برنامه این نشست، برای همه شرکتکنندگان در آن آرزوی هفتهای پر از تبادل نظر و بحثهای سازنده کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی با ذکر این نکته که آژانس مسؤولیت ویژهای در زمینه تحقق هدف جهانی برای به صفر رساندن تولید گاز کربن تا ۲۰۵۰ برعهده دارد، اظهار داشت: خوشبختانه مدیرکل آژانس اهمیت این موضوع را در مجامع بینالمللی مختلفی از جمله در بیست و ششمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی که در گلاسکو برگزار شد و همچنین طی دهمین نشست کنفرانس بازنگری NPT در نیویورک برجسته ساخته است.
ایران همچنان به توافق ۲۰۱۵ متعهد است
وی ادامه داد: برجام نتیجه تلاشی جمعی است که در برگیرنده توازنی حساس، مرکب از مسؤولیتها و اقدامات متقابل است که طی آن ایران محدودیت در فعالیتهای غنیسازی، کاهش سرعت و ظرفیت فعالیتهای هستهای و سیستم راستیآزمایی سختگیرانهای را برای مدت مشخص شدهای، میپذیرد و در ازای آن، طرف مقابل میبایست تحریمهای ظالمانه غیرقانونی و موانع مرتبط با ازسرگیری همکاریها و مراودات مالی، تجاری و اقتصادی ایران را حذف کرده و ادعاهای واهی علیه برنامهها و فعالیتهای صلحآمیز ایران را خاتمه دهد.
اسلامی عنوان کرد: آمریکا برخلاف خواست جامعه جهانی، مفاد برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده، از این توافق خارج شده و به سیاست منحوس فشار حداکثری متوسل شده که در اجرای آن شکست خورده و به بیاثر بودن این سیاست اعتراف کرده است.
معاون رئیس جمهور گفت: پس از گذشت ۲.۵ سال، آمریکا تحریمهای فزایندهای را علیه بخشهای مختلف اقتصاد ایران اعمال کرده و سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا نیز با بیعملی در مقابل آن مواجه بودهاند. لذا مجلس شورای اسلامی قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران را تصویب کرد که در آن سازمان انرژی اتمی ایران ملزم به اجرای اقدامات مشخصی شده است.
اسلامی ادامه داد: همانطور که در فرصتهای گوناگون بیان شده، جمهوری اسلامی ایران همچنان به توافق ۲۰۱۵ متعهد است، اقدامات جبرانی ایران در پاسخ به نقض تعهدات طرفهای مقابل صورت گرفته است. چنانچه دیگر طرفهای این توافق با رفع همه موانع و برداشتن تحریمها به تعهدات خود بازگردند، تداوم اقدامات اجرایی ایران با کسب مجوز قانونی از مجلس شورای اسلامی تعیین خواهد شد.
هیچگونه فعالیت یا مواد هستهای اعلام نشده در ایران وجود ندارد
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره حامی اجرای کامل و غیرتبعیضآمیز معاهده عدم اشاعه و موافقتنامههای جامع پادمان بوده، گفت: ایران سابقهای مثالزدنی در همکاری با آژانس در این زمینه دارد. مایلم روشن سازم که هیچگونه فعالیت یا مواد هستهای اعلام نشدهای در ایران وجود ندارد و تمامی اتهامات صرفا مبتنی بر اطلاعات ساختگی و نادرست رژیم غاصب اسرائیل است. جمهوری اسلامی ایران حقیقتا انتظار دارد که آژانس گزارشدهی نظارت و راستیآزمایی خود را به صورت حرفهایتر، بیطرفانهتر و مستقلتر انجام دهد.
وی گفت: انتظار داریم که آژانس برای حفظ اعتبار و انسجام خود اجازه ندهد برخی از عناصر، اتهامات کهنهای را که در سال ۲۰۱۵ بسته شدهاند و دوباره تاکید میکنم اتهامات کهنهای را که در طول سالیان مطرح شده و در سال ۲۰۱۵ بسته شده است را به بهانههای مختلف بازخوانی و مطرح کنند.
رئیس سازمان انرژی اتمی یادآور شد: به اعتقاد ما آژانس باید از اتکا به اطلاعات بیاساس از طریق منابع غیرقابل اعتماد دوری کرده و از سیستم راستیآزمایی قوی تبعیت کند و تنها زمانی این جریان قابل بازگشت است که تحریمهای غیرقانونی وضع شده علیه ملت ایران به بهانههای واهی لغو شود و ما همواره آماده گفتوگو و تعامل بودهایم و خواهیم بود.
گفتنی است محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به منظور شرکت در اجلاس سالانه کنفرانس عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی و همچنین دیدار و گفتوگو با رافائل گروسی مدیرکل آژانس یکشنبه سوم مهر ماه وارد وین شد. اسلامی در گفتوگویی عنوان کرد در مدت حضورش در وین با مقامات حاضر در این نشست ملاقات خواهد کرد و افزود: ملاقاتی با گروسی خواهم داشت. امیدوارم این حضور، مذاکرات و گفتوگوها تسهیلگر باشد و کمک کند نوع برداشتهایی که نسبت به ایران دارند و متاثر از فشار سیاسی و عملیات روانی است، هر چه زودتر خاتمه یابد و بر اساس مقررات آژانس روند امور تنظیم شود و به یاری حق تعالی از این مرحله عبور کنیم.
محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی پیش از این در اظهاراتی گفته بود: پیغامهایی که از طرف آژانس آمده، نشان میدهد قصد بستن پرونده سه مکان ادعایی را دارند. امیدواریم صادق باشند و بیش از این وقت خود را تلف نکرده و فکر نکنند که با چنین موردی بتوانند فشار حداکثری اعمال کنند.