نماینده مجلس: تا دری به تخته می خورد، می روند سراغ فیلترینگ اینترنت /مردم به پلتفرم های خارجی عادت کرده اند /نمی توانیم مردم را آکواریومی پرورش دهیم
به گزارش اقتصادنیوز، جلیل رحیمی جهانآبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» با بیان اینکه محدود کردن اینترنت میلیاردها تومان خسارت بر مردم وارد کرده است، گفت: زمانیکه چالشی در این سطح رخ میدهد قطع اینترنت در یک محدودهای طبیعی است. اما اینکه اینترنت کل کشور را محدود کنند باعث وارد آمدن میلیاردها خسارت بر مردم میشود.
او ادامه داد: هر زمان دری به تختهای میخورد اینترنت را قطع میکنند و اینگونه نمیتوان کشور را اداره کرد. چون حقوق مردم ضایع و فضای ناامنی در کشور القا میشود همچنین به اقتصاد کشور نیز آسیب وارد میشود. اقتصاد امروز مبتنی بر ارتباطات دیجیتال، الکترونیک و اینترنت است. بسیاری از کارهای مردم در بستر اینترنت انجام میشود و این نحوه تصمیمگیری و نحوه محدودسازی اینترنت کار اشتباهی است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه اپلیکیشنهای داخلی ظرفیت مناسبی ندارند، تاکید کرد: لازمه استفاده از نرمافزارهای داخلی کارآمدی این اپلیکیشنها است اگر مردم ببینند که اپهای داخلی کیفیت و امنیت بالاتری دارد و برای حریم خصوصی فرد ارزش قائل است، ناخودآگاه به سمتشان میروند و نیاز به تبلیغ نیست. او ادامه داد: اما متاسفانه اپهای داخلی ارتباطات جهانی ما را کاهش میدهند. ما نمیتوانیم مردم را در بستر جزیرهای و به صورت آکواریومی پرورش دهیم. کشورهای بسیاری چنین تجربهای در خصوص استفاده از اپهای داخلی را داشتند، اما حاصلی نداشته است. جهان، جهان ارتباطات است و نمیتوانیم مردم را از عرصه ارتباطات بینالمللی محروم کنیم. همچنین این امر به رابطه مردم با حاکمیت و حقوق مردم آسیب میزند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: مردم به پلتفرمهای خارجی عادت کردهاند و با وجود تاکیدهایی که در سالهای اخیر شده پلتفرمهای داخلی تقویت نشده است.
تخمین مجلس از خسارت قطع اینترنت چقدر است؟
غنی نظری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به آسیب محدودیت اینترنت بر اقتصاد کشور گفت: محدودیت اینترنت روش مناسبی نیست و مردم را فلج و اقتصاد دیجیتال را دچار مشکل کرده است. او ادامه داد: دولت باید فکر اساسی کند و تعریف جداگانهای برای استفاده از اینترنت در اقتصاد داشته باشد، اما این امر کار سختی است. پلتفرمهای داخلی باید ظرفیت مناسب برای استفاده مردم ایجاد کنند. نرمافزار سروش پول گرفت تا در زمینه پلتفرمهای داخلی اقداماتی انجام دهد، اما کاری نکرد.