استراتژی جدید کرهجنوبی برای رفاه و صلح در اقیانوس هند و آرام
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «یون سوک یئول» رییس جمهور کرهجنوبی امروز جمعه از استراتژی جدید این کشور در منطقه اقیانوس هند و آرام به منظور تقویت آزادی، صلح و رفاه در این منطقه در بحبوحه رقابتهای استراتژیک آمریکا و چین رونمایی کرد.
خبرگزاری یونهاپ گزارش داد، یون بلافاصله بعد از ورود به کامبوج برای شرکت در نشست سران کشورهای "آ.سه.آن" از این استراتژی رونمایی کرد.
وی قرار است بعد از سفر به کامبوج، راهی اندونزی شود تا در نشست سران گروه ۲۰ سخنرانی کند.
رییس جمهور کرهجنوبی در نشست رهبران آ.سه.آن با کرهجنوبی گفت: صلح و ثبات در منطقه اقیانوس هند و آرام به طور مستقیم با بقا و رفاه ما رابطه دارد.
منطقه اقیانوس هند و آرام به گفته یون، محلی است که ۶۵ درصد از جمعیت جهان در آن زندگی کرده و ۶۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان نیز در آنجا تولید میشود.
یون اظهار داشت: من طرحی را برای ایجاد آزادی، صلح و رفاه منطقه اقیانوس هند و آرام دارم که از طریق همبستگی و همکاری با کشورهای عضو آ.سه.آن و سایر ملتهای منطقه اجرایی خواهد شد.
رییس جمهور کرهجنوبی با برشمردن عوامل استراتژی خود، تقویت نظم بینالمللی قانون محور را منوط به داشتن ارزشهای جهانی دانست.
وی با بیان اینکه باید برای جلوگیری از اختلافات و درگیریهای نظامی از طریق گفتوگو تلاش کرد، اظهار داشت: ما منطقهای هماهنگ بر پایه نظم را خواهیم داشت که کشورها در آن به حقوق و منافع یکدیگر احترام گذاشته و بدنبال منافع مشترک هستند.
یون تاکید کرد: تغییر یکجانبه در وضعیت موجود از طریق زور به عنوان نباید تحمل شود.
وی خواستار همکاری بیشتر با کشورهای منطقه در زمینه خلع سلاح هستهای، مقابله با تروریسم، کشتیرانی و امنیت بهداشتی شد.
به گفته رییس جمهور کرهجنوبی، کشورهای این منطقه ضرورت دارد تا با یکدیگر درباره تغییرات آبوهوایی، فاصله دیجیتالی و بهداشت همکاری کنند.
یون تصریح کرد: بر اساس سه دیدگاه کلیدی آزادی، صلح و رفاه و بر اساس سه اصل همکاری کلیدی شامل بودن، اعتماد و تعامل، استراتژی هند و اقیانوس آرام را اجرا خواهیم کرد.
براساس اعلام دفتر ریاست جمهوری کرهجنوبی، این برای اولین بار است که سئول یک استراتژی مشخص برای منطقه اقیانوس هند و آرام را به طور دیپلماتیک اعلام میکند.
وی پیشنهاد داده که به عنوان بخشی از این ابتکار، کشورهای آ.سه.آن و کرهجنوبی گفتوگوهای فعالی را از طریق کانالهای دیپلماتیک در خصوص مسائل دفاعی و استراتژیک داشته باشند.