تعلیق یک نماینده دیگر پارلمان اروپا/ ماجرا چیست؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، از روزنامه "وینر سایتونگ"، حزب دموکرات (PD)، قویترین نیروی اپوزیسیون ایتالیا، روز جمعه "آندره آ کوزولینو"، عضو فراکسیون S&D پارلمان اتحادیه اروپا را در ارتباط با پرونده رسوایی اخیر به حالت تعلیق درآورد.
پرداخت رشوه 7 میلیون دلاری برای باخت عمدی در جام جهانی!
این نماینده قرار است تا زمانی که تحقیقات در حال انجام در مورد رسوایی فساد موسوم به "دروازه قطر" تکمیل شود از تمام ارگان های حزبی که در گروه خود به آنها تعلق داشت حذف شود. کوزولینو یکی از عناصر اصلی رسوایی است که چندین روز بروکسل را تکان داده است.
رسوایی در پارلمان اروپا /مقام اروپایی به جرم دریافت رشوه از مقامش تعلیق شد
حزب دموکرات(PD) در بیانیه ای اعلام کرد که این اقدام با هدف محافظت از شهرت حزب دموکرات و اجازه دادن به آقای کوزولینو، که قبلاً خود را از فراکسیون S&D در پارلمان اروپا اخراج کرده است تا از مواضع خود تا حد امکان دفاع کند.
فرانچسکو جورجی، دستیار کوزولینو، به دادستان های بلژیکی اعتراف کرده است که در تلاش های مراکش و قطر برای رشوه دادن و مداخله در امور اتحادیه اروپا دست داشته است. جورجی شریک اوا کایلی، معاون سابق پارلمان اروپا است که پس از دستگیری هفته گذشته در بلژیک در ارتباط با این پرونده، برکنار شد.
بر اساس گزارش ها، اظهارات جورجی به معنای دست داشتن سایر نمایندگان مجلس در این رسوایی است. دو ایتالیایی دیگر در ارتباط با این پرونده متهم شده اند که آنتونیو پانزری، نماینده سابق پارلمان اروپا و نیکولو فیگا-تالامانکا، دبیر کل سازمان غیردولتی بدون صلح بدون عدالت هستند.
پانزری عضو 67 ساله حزب چپ آرتیکولو 1 و هیئت مدیره اتحاد سوسیالیست ها و دموکرات ها (S&D)، قدیمی ترین گروه پارلمانی اروپا است. وی سه دوره از سال 2004 تا 2019 عضو پارلمان اروپا بود و ریاست کمیته فرعی حقوق بشر را بر عهده داشت. در مجموع یک میلیون و 500 هزار یورو پول نقد در آپارتمان های کایلی و پانزری و در یک چمدان متعلق به پدر کایلی کشف و ضبط شد.
در پی افشای رسوایی در پارلمان اروپا مرتبط با کشور قطر این نهاد اروپایی تا اطلاع ثانوی همه فعالیتهای کاری با این کشور عربی را به حال تعلیق درآورد.
علاوه بر این، قرار است در آینده کارکنان و پول بیشتری برای نظارت بهتر بر ثبت لابی ها در اتحادیه اروپا در دسترس قرار گیرد. بر اساس یک پیش نویس، قوانین شفافیت اکنون باید برای کشورهای غیر اتحادیه اروپا نیز اعمال شود. کمیته اخلاق نیز باید تشکیل شود. تغییرات دیگری همچنان امکان پذیر است.
این روزها پرونده فساد مالی در پارلمان اروپا به تیتر اول بسیاری رسانه های اروپایی تبدیل شده است.
بازرسان این پرونده، معاون رئیس پارلمان اروپا را به رشوه و فساد، پولشویی و تلاش برای نفوذ بر تصمیمات سیاسی از طرف امارت قطر متهم میکنند. این ظن وجود دارد که این کشور با مبالغ قابل توجهی پول و هدایا سعی داشته بر تصمیمات پارلمان اتحادیه اروپا تأثیر بگذارد.
روز جمعه گذشته 16 بازرسی و پنج بازداشت - از جمله علیه اوا کایلی - انجام شد. گفته می شود که بازرسان کیسه های پول نقد را در آپارتمان این سیاستمدار ارشد در بروکسل پیدا کردند.
بسیاری از نمایندگان پارلمان اروپا همچنین نگران گسترش این رسوایی در روزهای آینده هستند. پارلمان اروپا روز سه شنبه اعلام کرد که اوا کایلی را از سمتش عزل کرده است.