مجلس به دنبال استیضاح وزیر اقتصاد/ استیضاح وزیر ورزش به بیش از 50 امضا رسید
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، مجتبی رضاخواه، با اشاره به افزایش شدید نرخ ارز، اظهار داشت: موضوع افزایش قیمت ارز در دو کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه مجلس در حال پیگیری است.
وی بیان کرد: به طور کلی افزایش قیمت ارز قابل قبول نیست، چرا که طبق گفته دولت، در سال جاری میزان دسترسی به وصول ارز ناشی از محصولات مختلف از جمله نفت افزایش پیدا کرده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در شرایطی که نسبت به سالهای گذشته ارز بیشتری قابل وصول است، به هیچ وجه قابل قبول نیست که قیمت ارز این گونه افزایش پیدا کند. طبیعتاً این موضوع به ناکارآمدی بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بازمی گردد.
رضاخواه تصریح کرد: اگر این شرایط کنترل نشود و قیمت ارز به قیمت دو ماه گذشته برنگردد، موضوع استیضاح سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی به صورت جدی در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت. همین الان هم بحث استیضاح وزیر اقتصاد در مجلس مطرح است و در مرحله جمع آوری امضا است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رئیس بانک مرکزی هم باید تغییر کند، گفت: ما چندین بار راجع به عملکرد رئیس بانک مرکزی تذکر دادیم، اما متأسفانه علیرغم وعدههای مختلف برای کنترل قیمت ارز، همچنان شاهد افزایش قیمت ارز هستیم. بنابراین رئیس بانک مرکزی حتماً باید برکنار شود و به نظر میآید دولت هم کم کم به این نتیجه رسیده است که نیاز به تغییراتی در این حوزه دارد.
استیضاح وزیر ورزش به بیش از ۵۰ امضا رسید
همچنین تسنیم نوشت:
استیضاح حمید سجادی وزیر ورزش در مجلس شورای اسلامی به بیش 50 امضا رسیده است این در حالی است که طبق گفته متولیان این استیضاح، این امضاها در حال افزایش است.
پیش از این وزیر ورزش از مجلس شورای اسلامی به علت اقناع نشدن نمایندگان از پاسخ های وی، کارت زرد دریافت کرده بود.
محورهای استیضاح وزیر ورزش عبارت اند از:
1- نابه سامانی ها در فدراسیون های ورزشی و عدم ثبات در فدراسیون ها
2- عدم توجه به توسعه زیر ساخت ها و امکان ورزشی در شهرها و استان ها
3- عدم توجه به قهرمانان ملی و حل مشکلات آن ها
4- عدم توجه به جوانان و مشکلات آنها و درست اجرا نکردن قانون جوانی جمعیت
به گزارش تسنیم، در قانون اساسی در فصل ششم با عنوان «قوه مقننه» در مبحث دوم تحت عنوان «اختیارات و صلاحیت مجلس شورای اسلامی» در اصل هشتاد و نهم مسئله استیضاح هیئت وزیران یا یک وزیر را به شرح زیر مورد پذیرش قرار دادهاست. «نمایندگان مجلس شورای اسلامی میتوانند در مواردی که لازم میدانند هیئت وزیران یا هر یک از وزراء را استیضاح کنند، استیضاح وقتی قابل طرح در مجلس است که با امضای حداقل 10 نفر از نمایندگان به مجلس تقدیم شود.
هیئت وزیران یا وزیر مورد استیضاح باید ظرف مدت 10 روز پس از طرح آن در مجلس حاضر شود و به آن پاسخ گوید و از مجلس رأی اعتماد بخواهد. در صورت عدم حضور هیئت وزیران یا وزیر برای پاسخ، نمایندگان مزبور دربارهٔ استیضاح خود توضیحات لازم را میدهند و در صورتی که مجلس مقتضی بداند اعلام رأی عدم اعتماد خواهد کرد.
اگر مجلس رأی اعتماد نداد هیئت وزیران یا وزیر مورد استیضاح نمیتوانند در هیئت وزیرانی که بلافاصله بعد از آن تشکیل میشود عضویت پیدا کند.»