ضدحملهای توسط اوکراین در کار نیست/ زلنسکی عقب نشینی کرد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در مصاحبه با بیبیسی گفت ارتش این کشور به زمان بیشتری برای آمادهسازی ضدحمله پیشبینی شده علیه روسیه در جنگی که بیش از ۱۴ ماه از آن گذشته، نیاز دارد.
او در این مصاحبه که پنجشنبه پخش شد، گفت: غیرقابل قبول است که حمله را اکنون آغاز کنیم زیرا جان افراد زیادی از دست خواهد رفت.
تمسخر پوتین با تانکهای غنیمت گرفته شده توسط اوکراینیها+ فیلم
به گزارش بیبیسی، زلنسکی در این مصاحبه که در کییف با رسانههای عضو «یوروویژن نیوز» از جمله بیبیسی انجام شد، گفت: «با (چیزی که داریم) میتوانیم پیش برویم و موفق باشیم. اما افراد زیادی را از دست میدهیم. فکر میکنم این غیرقابلقبول است. پس باید صبر کنیم. هنوز به زمان بیشتری نیاز داریم».
اظهارات زلنسکی در حالی است که هفتههاست احتمال وقوع حمله متقابل اوکراین پیشبینی شده و انتظار آن میرود. اوکراین به بهانه آماده شدن برای این ضدحمله در حال دریافت تسلیحات پیشرفته غربی شامل تانک و دفاع هوایی و آموزش نیروهایش است.
رئیسجمهور اوکراین اخیراً گفته بود گفت کار بر روی ضدحمله مورد انتظار علیه نیروهای روسیه در حال انجام است و این اتفاق خواهد افتاد.
به گزارش بیبیسی، «نیروهای کرملین در مناطق شرقی اوکراین با خطوط دفاعی لایهای تا عمق ۲۰ کیلومتری مستقر هستند و ضدحمله کییف احتمالاً با میدانهای مین، خندقهای ضد تانک و سایر موانع مواجه خواهد شد».
به ادعای زلنسکی، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه روی کاهش جنگ به یک درگیری به اصطلاح منجمد که در آن هیچ یک از طرفها نتواند طرف مقابل را از مواضعش کنار بزند، حساب کرده است. به گزارش بیبیسی، زلنسکی همچنین در سخنانش تسلیم خاک به روسیه را در ازای توافق صلح رد کرد.
متحدان غربی اوکراین تاکنون ۷۰ میلیارد دلار به عنوان کمک نظامی به اوکراین برای مقابله با روسیه ارسال کردهاند و کمکهای تسلیحاتی را تشدید کردهاند. یک مقام ارشد ناتو مدعی شد در ماههای بعدی جنگ اوکراین از نظر کیفی برتری خواهد داشت و روسیه از نظر کمی.
به تحلیل بیبیسی، ضدحمله چالشی بزرگ برای اوکراین است و مستلزم آن است که ارتش این کشور طیف وسیعی از قابلیتها از جمله رساندن مهمات، مواد غذایی، تجهیزات پزشکی و قطعات یدکی در امتداد خطوط تدارکاتی است. طبق این گزارش، خط مقدم بیش از هزار کیلومتر امتداد دارد.
کرملین خوستار آن است که کییف حاکمیت روسیه را بر شبهجزیره کریمه به رسمیت بشناسد و همچنین الحاق مناطق دونتسک، خرسون، لوهانسک و زاپروژیا به روسیه را بپذیرد. اوکراین این درخواستها را رد کرده و همچنین هر گونه مذاکره تا زمانی که روسیه نیروهایش را از همه مناطق اوکراین عقب بکشد، رد کرده است.