بزرگترین دشمن نظام تصمیم سازی های کشور است/ سیاستگذاریهای فعلی در حال محو کردن جمهوریت نظام است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روزنامه اعتماد، علی شکوریراد، فعال سیاسی و سخنگوی جبهه اصلاحات درباره هشدار اخیر سیدمحمد خاتمی مبنی بر تبدیل جمهوری به ناجمهوری با روزنامه اعتماد گفتوگو کرده است.
بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
مهمترین چالش و بزرگترین دشمن جمهوری اسلامی در شرایط فعلی، نظام تصمیمسازیهای موجود کشور است. سیاستگذاریهای فعلی در حال محو کردن جمهوریت نظام است . در واقع براندازان اصلی کسانی هستند که به دنبال حذف جمهوریت نظام و تبدیل آن به «ناجمهوری» هستند.
مذاکرات بی سر وصدای بایدن با ایران انجام شد!/ دو توافق مهم
روند تغییر هم در لفظ و محتوای جمهوریت و هم در معنای اسلامیت در حال وقوع است. تغییراتی که از بطن آن عنوان جمهوری اسلامی باشد، اما محتوای جمهوری اسلامی وجود نداشته باشد، این نوعی خود براندازی است.
روز و روزگاری در این کشور اگر کسی به قانون اساسی انتقاد میکرد، ضد ولایت فقیه و رهبری تلقی میشد. اما در ادامه برخی جریانات قانونگرایی را به محاق بردند و وقتی قانون به محاق برود همه تبعات و گزارههای آن هم به محاق فراموشی میرود.
اگر انتخابات معنادار باشد و حداقلها در آن رعایت شود، مردم و جریانات سیاسی، حتما از آن استقبال میکنند.اما طی دورههای اخیر، انتخابات در کشور بدون معنا شده. اسمش انتخابات است، ولی انتخابات نیست. هم از نظر لوازم و هم از نظر اثربخشی نسبتی با انتخابات ندارد. یعنی رقابت و آزادی و بیطرفی در آن رعایت نشده است.
انحصار قانونگذاری از مجلس گرفته شده و نهادهای موازی مانند مجمع تشخیص و شوراهای فراقانونی بالادستی اقدام به تصویب قانون میکنند. ظاهری از مجلس وجود دارد اما در راس امور نیست.
حاکمیت پوستاندازی کرده و ممکن است موضوع انتخابات کنار گذاشته شود. این روند، حکومت اسلامی خالص را جایگزین جمهوری اسلامی میکند. به عبارت روشنتر در صورتی که فضا برای تحرک گروههای رادیکال باز شود، همان «ناجمهوری» که رهبر اصلاحات از آن سخن گفتند، شکل میگیرد.
انتخابات از منظر امام(ره) و ملت در راستای این هدف کلی بود که اراده ملت در اداره کشور جاری شود.
آقای مصباح معتقد بود اساس انتخابات و رای مردم معنایی ندارد و کسی که سکان هدایت را در حکومت اسلامی به دست دارد، وصل به خداست.
بزرگترین دشمن جمهوری اسلامی در شرایط فعلی، نظام تصمیم سازی های کشور است.
در قانون اساسی هم آمده که اداره کشور باید بر اساس خواست و اراده مردم انجام شود.
اگر انتخابات معنادار باشد و حداقل ها در آن رعایت شود، مردم و جریانات سیاسی، حتما از آن استقبال می کنند.
مجلس و ریاست جمهوری فاقد اثر بخشی است.