مخالفان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی: میخواهی در برابر تقسیمات اموال مردم مقاومت کنی؟
به گزارش اقتصادنیوز، مهدی عیسی زاده در نشست علنی امروز (سهشنبه 30 خرداد) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با صلاحیت و برنامههای وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: ما امروز فردی را برای تصدی بر وزارت جهاد کشاورزی انتخاب میکنیم که با مردم روبرو است و تصمیمات وی بر سفره مردم تأثیرگذار است بنابراین باید گفت این وزارتخانه، وزارتخانه مهمی قلمداد میشود.
بنابر گزارش خانه ملت، نماینده مردم میاندواب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای نیکبخت ما امروز با خشکسالی مزارع مردم مواجه هستیم و باید در زمینه مایحتاج مردم به خودکفایی برسیم لذا شما باید امروز توضیح دهید که در زمینه خشسکالی آبی چه اقداماتی را مدنظر قرار خواهید داد.
وی با اشاره به کمبود دام در کشور با در نظر گرفتن نرخ جمعیت فعلی بیان کرد: میزان دریافت پروتئین در بسیاری از کشورها فاصله زیادی با دریافت پروتئین در کشور ما دارد لذا وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی باید توضیح دهد که در این زمینه چه برنامهای را مدنظر قرار خواهد داد.
عیسی زاده تصریح کرد: همچنین قیمت خرید تضمینی گندم در حال حاضر پایین بوده و باید مشخص شود آقای نیکبخت برای تشویق کشاورزان جهت کاشت گندم چه برنامهای خواهد داشت.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: همچنین تحقیقات کشاورزی کشور متأسفانه کاربردی نیست و اثرات این موضوع در زندگی مردم مشاهده نمیشود لذا انتظار این است بخش دانش بنیان به بخش کشاورزی اضافه شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: آقای نیکبخت در برنامههای شما در زمینه خودکفایی جو، ذرت و سویا موضوعات به خوبی مطرح نشده است، این در حالی است که ما در حال حاضر 7 میلیون تن جو و 12 میلیون تن ذرت به کشور وارد میکنیم.
وی با اشاره به موضوع خودکفایی در تولید گوشت در کشور ادامه داد: در حال حاضر ما از 24 کشور گوشت وارد میکنیم و باید برای تأمین منابع پروتئینی تصمیمات درستی گرفته شود. امیدواریم آقای نیکبخت که از کف وزارت جهاد کشاورزی برای تصدی این وزارتخانه معرفی شده بتواند مشکلات این بخش را به درستی برطرف کند.
چالش های اساسی حوزه کشاورزی در برنامه های نیکبخت دیده نشده است
همچنین، سید سلمان ذاکر، در جریان بررسی برنامه ها و صلاحیت محمدعلی نیکبخت وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، در مخالفت با برنامه های وی گفت: ایشان دارای ویژگی های خوب مدیریتی و فرزند جهاد کشاورزی است و در واقع مدیر برون رفت از چالش ها و مشکلات است، اما در برنامه های ایشان به چالش خرد شدن زمین های کشاورزی توجهی نشده است.
بنابر گزارش ارومیه، نماینده مردم ارومیه در مجلس یازدهم ادامه داد: آیا شما می خواهید در مقابل تقسیمات اموال مردم مقاومت کنید؟ کاشت تولیدات کشاورزی در استان ها متفاوت است، آیا سیاست شما مانند سیاست های وزرای قبل است؟ در این رابطه باید ارتقای سطح معیشت و درآمد عشایر و روستاییان و کشاورزان و همچنین تامین زیرساخت های مناسب تولید و جلوگیری از خرد شدن زمین های کشاورزی مدنظر قرار می گرفت.
وی افزود: نباید با کشاورزان مبارزه کرد، زمین های مسطح و خدادادی مردم به برخی صاحبان کارخانه ها واگذار شده؛ کاشت دیم به یک فرهنگ تبدیل شده است و تقویت کاشت نهاده های دامی و گندم در برنامه های وزیر پیشنهادی وجود ندارد و در حال حاضر با مشکل کمبود آرد و نان مواجهیم و 40 همت بدهی محصول گندم کشاورزان هنوز پرداخت نشده است و این موضوع متاسفانه در برنامه هفتم توسعه دیده نشده؛ شما تاکید داشتید که می خواهید کشاورزی را مردمی سازی کنید، اما متاسفانه به پرداخت مطالبات کشاورزان و همچنین مشکلات آنها توجهی نشده و همچنین آبیاری قطره ای نیز مدنظر قرار نگرفته است.