کنایه معنادار سید حسن خمینی به نظارت استصوابی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران، سید حسن خمینی صبح امروز طی سخنانی در مراسم تجدید میثاق قوه قضائیه با آرمانهای امام خمینی(س) در حرم امام، گفت: یکی از مهمترین ویژگیهای اولیا خدا ایجاد امید در روح و جان مردم است. خداوند وقتی میخواهد این مطلب را بیان کند میفرماید، «از رضوان خداوند مأیوس نشوید». در همه فرازها و فرودها اولیاء خدا توان این را دارند که به لطف الهی امید را به جامعه بدمند.
یادگار امام افزود: نفس اینکه کسی از اولیاء خدا در میان مردم زندگی میکند این است که برای مردمان امیدبخش است؛ و به همین جهت یأس آفرین هم هست. اگر برای دوستان امیدآفرین است، برای دشمنان باعث تبدیل به یأس میشود. وقتی در سختترین جنگهای پیامبر(ص) همه به ایشان پناه میبردند، پناه بردن به پیامبر(ص) صرفا پناه بردن به شمشیر و قدرت دفاعی آن بزرگوار نبوده، بلکه پناه بردن از این جهت است که تا تو هستی، اعتماد و اطمینان داریم.
وی تأکید کرد: نقش اولیاء خدا و رهبران بزرگ این است که امید ایجاد کنند، دلها به سبب وجود آنها گرم شود و مصداق «ذکر خدا» باشند. همانطور که قرآن در رابطه با مسیح(ع) میفرماید، «ذکرالله» است. اینها ذکر خدا هستند و قلوب را مطمئن میکنند.
سید حسن خمینی یادآور شد: یکی از این اولیاء خدا در روزگار ما امام بزرگوار ما بود و وقتی که آمد، با خودش امید آورد و مردم به یک کانون مهم رهبریت امیدوار شدند. امید حرکت آفرین، هویت آفرین بوده و شرط بقاء یک ملت است. خوشبینی به فردا شرط بقا است. رهبر معظم انقلاب تعبیری در رابطه با امام دارند که «امام به خدا خوشبین بود».
وی اظهار داشت: وقتی خداوند میخواهد مژده بدهد و منت بر سر مسلمانان بگذارد، میگوید ما کفار را مأیوس کردیم. اگر امید برای دوستان شرط بقا است، یأس هم برای دشمنان شرط پایان دشمنی است. بی تردید جمهوری اسلامی با عظمتی که دارد، محصول یأسی است که در دشمنان و امیدی است که در دل دوستان خدا و دوستان انقلاب ایجاد کرده است.
یادگار امام تأکید کرد: چنانکه امسال هم رهبری معظم در مراسم سالگرد امام اشاره کردند، اگر بخواهیم امید را تداوم ببخشیم، باید عوامل آن را ایجاد کنیم؛ اگر بخواهیم انقلاب و جمهوری اسلامی باقی بماند، باید این امید را لحظه به لحظه بیفزاییم و در به تناسب آن آن هر کاری که یأس دشمنان را در پی دارد، انجام دهیم. کسانی که به دنبال براندازی این نهال تنومند هستند باید به یأس برسند؛ یأس پایان دشمنی است. این روزها اروپاییها رفتار دیگری داشتهاند و این نشان میدهد آنها وقتی از براندازی مأیوس شدند رفتار دیگری داشتند.
وی افزود: تدبیر رئیس قوه قضائیه و پیشنهاد به رهبری در عفو سال گذشته بسیار امید آفرین و همچنین یأس آفرین برای دشمنان بود. کسانی که از بیرون ناظر بودند، متوجه شدند این کار بزرگ چه مقدار کسانی که میخواستند مردم ایران را چند پاره ببینند، مأیوس کرد و تدبیر بسیار ارزشمندی بود.
سید حسن خمینی تأکید کرد: هر کاری که بتوان به وسیله آن از نزاعهای بچگانه داخلی با سماحت، بزرگواری و عفو عبور کرد، ایجاد امید میکند و برای دشمنان ایجاد یأس میکند و بقاء انقلاب و جمهوری اسلامی را تضمین میکند. لذا عفوها کار بزرگ و ارزشمندی بود؛ گرچه شاید دشمنان میخواستند اثرات آن را بپوشانند و نبینند، اما کسانی که نگاه میکنند حتما توجه داشتهاند و توجه بیشتری هم خواهند داشت. بنابراین، جا دارد که دوستان این مسیر را ادامه دهند.
وی اظهار داشت: یکی از مسائل مهم در بحث امید، امید به عدالت قضایی است. اینکه انسانها مطمئن باشند حقشان تأمین میشود و هر اتفاقی که بیفتد، نهایتا حق به حقدار میرسد، امید آفرین است. دعوا هست و بعضا ظلم هم هست، اما اگر انسان مطمئن باشد که میتواند ظلم را دادرسی و دادستانی کند، پا بر جا میماند. قوه قضائیه مسئولیت مهمی است؛ اینکه مردم احساس کنند جایگاه و کانونی وجود دارد که به عدالت در رابطه با آنها رفتار میشود و استقلال قاضی میتواند بسیار امید آفرین باشد.
یادگار امام در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از مهمترین عواملی که دشمنان را مأیوس میکند، انتخابات است. انتخابات آخر سال یکی از مهمترین چیزهایی است که جمهوری اسلامی را بیمه میکند. بی تردید هیچ عاملی مثل حضور مردم، زندگی و امنیت را راحت نمیکند، هیچ عاملی به اندازه حضور مردم دشمنان را مأیوس نمیکند.
سید حسن خمینی افزود: البته این حضور شرایطی دارد که از جمله آن برگزاری انتخاباتی است که در آن همه سلیقهها حاضر باشند. جمهوری اسلامی با شجاعت حق تعیین سرنوشت مردم را به خودشان واگذار کرده است.
وی ادامه داد: امام وقتی به ایران آمدند، بسیاری افراد گفتند تا 15 سال انتخابات لازم نداریم، ولی امام در 13 ماه اول انقلاب پنج انتخابات برگزار کرد؛ همان اندیشه تا امروز همراه ما است. انتخابات بسیار مهم است و شرط آن این است که همه احساس کنند هرچه میخواهند تغییر دهند را از این مسیر به دست میآورند.
سید حسن خمینی تأکید کرد: انتخابات به شرطی انتخابات است که بتواند باعث تغییر شود؛ تغییر نوع حکمرانی و نگاهها. اینکه میفرمایند، «میزان رأی ملت است» و اینکه میفرمایند، «مردم ولی نعمت ما هستند»، تعارف نیست. اینکه رهبری انقلاب این مقدار بر نقش مردم حتی در مشروعیت نظام تأکید دارند، تعارف نیست.
وی افزود: انتخابات وقتی انتخابات است که همه بتوانند در آن به تغییر، حتی اگر خواستند تغییر برخی سیاستها و قوانین و مدیران، رأی دهند. این شرط انتخاباتی است که امید آفرین است و برای دشمنان موجب یأس میشود.