افشاگری جنجالی درباره نقش فرانسه در سقوط هواپیمای ایتالیایی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، « جولیانو آماتو» نخستوزیر پیشین ایتالیا در مصاحبه با روزنامه «ریپابلیکا» مدعی شد که نیروی هوایی فرانسه به طور سهوی موشکی را شلیک کرد که به سقوط پرواز ۸۷۰ ایتاویا در مسیر «بولونیا» در شمال ایتالیا به «پالرمو» منجر شد.
وبگاه تحلیلی «پولتیکو» گزارش کرد که ادعای بسیار جنجالی و بدون سند مبنی بر آنکه پاریس دستور سرنگونی هواپیمای مسافربری ایتالیا را با هدف ترور «معمر قذافی» دیکتاتور پیشین لیبی در سال ۱۹۸۰ صادر کرد، خطر بروز جنجال دیپلماتیک بین ایتالیا و فرانسه را به همراه دارد.
سقوط هواپیمای فوق بر فراز مدیترانه به کشته شدن ۸۱ مسافر هواپیما و به گمانهزنیهای گسترده در ایتالیا در مورد علت منجر شد.
آماتو در مصاحبه خود مدعی شد: «طرحی برای هدف قراردادن هواپیمایی که قذافی با آن پرواز میکرد، اجرا شده بود».
نخستوزیر پیشین ایتالیا گفته بود که رهبر قدرتمند لیبی از طریق رقیب سابق آماتو یعنی «بتینو کراکسی» نخستوزیر پیشین ایتالیا در جریان قرار گرفته بود.
آماتو در مصاحبه خود از «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه خواست تا به این ادعا پاسخ دهد و گفت: « این فرصتی برای الیزه خواهد بود تا شرم را که بر پاریس سنگینی میکند، پاکسازی کند».
بمباران زیرساخت های بندر مهم اوکراین توسط جنگنده های روسیه
«جورجا ملونی» نخست وزیر ایتالیا به اظهارات آماتو پاسخ داد و گفت که ادعای نخستوزیر پیشین ایتالیا، «شایسته توجه است» اما وی علاوه بر «استنباطهای شخصی»، هر شواهد مستحکم را که در اختیار دارد، ارائه دهد.
با اینحال، آماتو اذعان کرد که هیچ مدرک محکمی برای حمایت از این ادعاها ندارد.
پولتیکو با اشاره به این مصاحبه ادامه داد، پس از کشمش تابستان امسال بین دو کشور ایتالیا و فرانسه در پی لغو سفر رسمی « آنتونیو تاجانی» وزیر خارجه ایتالیا به فرانسه در پی انتقادات «ژرار دارمنین» وزیر کشور فرانسه از سیاستهای مهاجرتی ایتالیا، دو کشور سعی داشتند روابط خود را بهبود بخشند، حال با ادعاهای نخستوزیر پیشین ایتالیا، میتواند روابط فرانسه و ایتالیا را تحت فشار بیشتر قرار دهد.
اخیراً، «آنتونیو تاجانی» وزیر خارجه ایتالیا با بیان این که کشورهای غربی با کمک به سرنگونی «معمر قذافی» در عملیات تغییر رژیم لیبی در سال ۲۰۱۱، اشتباه بزرگی مرتکب شدند، اذعان کرد مرگ وی به سالها هرج و مرج و درگیری در این کشور آفریقایی انجامید.
قذافی در بحبوحه بمباران ناتو که به بهانه ایجاد منطقه پرواز ممنوع در جریان جنگ داخلی لیبی در سال ۲۰۱۱ انجام شد، به طرز وحشیانهای توسط شورشیها کشته شد. گرچه واشنگتن و متحدانش این ماموریت را تلاش بشردوستانه برای پایان دادن به حملات دولت به غیرنظامیان توصیف کردهاند، تحقیقات مجلس عوام انگلیس نشان داده درباره تهدید برای غیرنظامیان اغراق شده بود.
لیبی بعد از سرنگونی قذافی از سال ۲۰۱۱ تاکنون دچار بیثباتی شده و شاهد درگیری گروههای مختلف بوده است. تروریسم هم پس از مرگ قذافی در سراسر آفریقای شمالی تجدید حیات کرد و تروریستهای داعش و گروههای وابسته به القاعده پایگاههایی در لیبی و فراتر از آن ایجاد کردند.