خیانت محمود عباس به غزه؟/ سرنوشت جنگ اسرائیل علیه غزه به نفع تشکیلات خودگران!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، اگرچه حتی آمریکا به عنوان اصلیترین متحد و حامی رژیم صهیونیستی نیز این اظهارات را کاملا غیر قابل قبول خوانده است، اما این تهدیدات وزیر اسرائیل نشان میدهد این رژیم که زیر سایه مماشات نهادهای بینالمللی از جمله آژانس انرژی اتمی، هیچگاه عضویت در پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) را نپذیرفته، توانسته به تسلیحات اتمی دست یابد.
در شرایطی که وضعیت غزه روز به روز فجیعتر میشود و اسرائیل به استفاده از سلاحهای اتمی تهدید کرده است، تشکیلات خودگردان فلسطین به رهبری محمود عباس همچنان موضعی منفعلانه در برابر وضعیت غزه دارد. محمود عباس همچنین صحبتهایی را علیه حماس مطرح کرده است. برخی از تحلیلگران معتقد اند یکی از محتملترین گزینهها در مورد آینده جنگ غزه، این است که اسرائیل پس از تضعیف شدید حماس، غزه را به دست تشکیلات خودگردان بسپارد.
اصغر زارعی در گفتوگو با ایسنا در خصوص تهدیدات یکی از وزرای اسرائیل به استفاده از سلاح اتمی در غزه، اظهار کرد: این یک اعتراف بسیار صریح و آشکار از ناحیه یک مقام رسمی رژیم جعلی صهیونیستی، نشاندهنده دارا بودن زرادخانه هستهای است. جمهوری اسلامی و دولتهای دیگر در آژانس نیز بارها اعلام کرده بودند که اسرائیل به سمت ساخت سلاح اتمی حرکت میکند. این اعتراف دارای پیامی است که باید محافل بینالمللی و خصوصا آژانس انرژی اتمی نسبت به آن واکنش لازم را داشته باشد. این اعتراف زمینه را برای اعمال فشار بر این رژیم برای پذیرفتن NPT فراهم میکند. هرچند ممکن است عمر اسرائیل کفایت نکند و شاهد باشیم به زودی سامانههای سیاسی و پایههای حاکمیتیاش از هم بپاشد.
وی با اشاره به اینکه با این تهدید، اسرائیل نشان داد به هیچ یک از کنوانسیونها و میثاقهای بین المللی پایبند نیست، اضافه کرد: اسرائیل تمامی مقررات بینالمللی را زیر پا نهاده و کاملا خلاف موازین بینالمللی عمل میکند. واضح است که این قدرتهای غربی بودند که این امکانات را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار دادند تا بتواند به این زرادخانه اتمی دست پیدا کند. اماکن تولید و نگهداری اسرائیل برای غرب کاملا مشهود و آشکار است. حتی در دورههای مختلف دبیران کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه اسرائیل مواضع و اظهاراتی داشتند.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه ادامه داد: اما از طرف دیگر با توجه به لابی قدرتمندی که اسرائیل با متحدین آمریکایی و اروپایی خود داشت، همیشه در شورای حکام و آژانس سعی میکرد فشارها را بر علیه ایران و دولتهای اسلامی دیگر مثل عراق و سوریه که فعالیتهایی در زمینه استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای داشتند، اعمال کند و دیدیم که اسرائیل در سال ۱۹۸۲ مراکز هستهای عراق و قبل از آن سوریه را بمباران کرد، یعنی بر خلاف موازین بینالمللی که مراکز هستهای دارای مصونیت هستند و نباید به آن حمله شود، اسرائیل با حمایت و چشمپوشی محافل بینالمللی و حامیان قدرتمند خودش این جنایت را انجام داد و همچنان هم جنایاتی دیگر را در غزه تکرار و حتی تهدید به استفاده از سلاحهای اتمی میکند.
زارعی با بیان اینکه باید از این وضعیت پیشآمده نهایت استفاده را ببریم، خاطرنشان کرد: ما باید روی این موضوع کار کنیم. باید با انجام کارهای رسانهای، از این اعتراف صریح و علنی در جهت وادار کردن اسرائیل به پذیرش پایبندی به موازین بینالمللی و همچنین شکلگیری نظارت، کنترل و بازرسی هستهای بر این رژیم جعلی استفاده کنیم.
وی در خصوص برخی تحلیلها مبنی بر احتمال همراهی تشکیلات خودگردان با اسرائیل و سپردن اداره غزه به تشکیلات، بیان کرد: خیانت محمود عباس و برخی کشورهای عربی که ما در این جنگ سی و چند روزه شاهدش بودیم، بر کسی پوشیده نیست. همان روزهای اول جنگ دیدیم با حضور بایدن در اردن و برگزاری نشست چهارجانبه با حضور آمریکا، مصر، اردن و عربستان، بایدن طرح ۶ مادهای را ارائه کرد که کاملا همین موضوع را تایید میکرد.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه ادامه داد: امروز هم متاسفانه مصر، تشکیلات خودگردان و برخی کشورهای عربی هرچند علنا اعلام نکردند، اما پیگیر هستند که حماس را از قدرت ساقط کنند. همین طور دبیرکل اتحادیه عرب هم در نشست مصر اعلام کرد که حماس تروریست است. از طرفی دیگر محمود عباس طی این سالها روابط نزدیکی به لحاظ اطلاعاتی و عملیاتی با رژیم صهیونیستی داشته و حتی نسبت به شناسایی و انتقال اطلاعات مربوط به فعالیتهای مقاومت در نوار غزه با موساد و سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل همکاری داشته است.
زارعی با بیان اینکه عباس کاملا در اختیار آمریکا و اسرائیل است، عنوان کرد: قطعا عباس بیمیل نیست دایره حاکمیتی خود را به نوار غزه هم تسری دهد و تحت حمایت رژیم صهیونیستی، آمریکا، ترکیه، مصر و کشورهای دیگر بتواند این منطقه را هم تحت اختیار بگیرد و به یک مسالمت دست پیدا و نظارت در سرزمینهای اشغالی را عملیاتی کند. قطعا با شرایطی که اتقاق افتاده حتی طرح دو دولت کنار گذاشته شده و رژیم جعلی صهیونیستی کاملا به دنبال این است اساسا با تصرف غزه و از بین بردن مقاومت در این منطقه، اصل وجود سرزمینی به نام فلسطین را پایان دهد و یک دولت یکدست اشغالگر و جنایتکار را در سرزمین اشغالی حاکم کند.
وی در خصوص احتمال برقراری آتشبس موقت بشردوستانه در غزه، اظهار کرد: یکی از اولویتهایی که دولت آمریکا و محافل صهیونیستی هم داخل سرزمین اشغالی و هم خارج آن دنبال میکند بحث سلامت و آزادسازی اسرای اسرائیلی است که توسط مقاومت در نوار غزه نگهداری میشوند. بنابر اظهارات مقامات حماس تاکنون بیش از ۵۰ نفر از اسرا در بمبارانهای وحشیانه رژیم صهیونیستی به هلاکت رسیدند. تعدادی از زنان و سالخوردگان حماس آزاد شدند و در اختیار رژیم قرار گرفتند اما همچنان آمار قابل توجهی از نیروهای نظامی اسرائیل و برخی از کشورهای دیگر خصوصا آمریکاییها همچنان در اسارت مقاومت هستند. در روزهای اخیر تعدادی هم به اسارت نیروهای حماس درآمدند. این نگرانی از ناحیه دولت آمریکا وجود دارد و به همین دلیل خواهان اجرای آتشبس موقت بشردوستانه است.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه امروز گفتمان غالب در جهان بهطور بیسابقهای علیه اسرائیل است، گفت: حتی یهودیان مقیم آمریکا در چند روز گذشته در ساختمان کنگره حضور پیدا کردند و آن را تحت اشغال خود درآوردند. حضور جمعیت کثیر در شهرهای مختلف ایالات متحده آمریکا و مراکز کشورهای اروپایی برای رژیمی مانند اسرائیل هرچند ممکن است خیلی مهم نباشد اما حامیان آنها مثل آمریکا و سران دولتهای اروپایی را به این مسئله واقف میکند که تداوم جنایتها میتواند شرایط را برای کاخ سفید و دولتمردان اروپایی هم سخت کند. آنها تحت فشارهایی قرار گرفتند که چرخش و بازنگری در مواضع اولیه کاخ سفید و برخی سران دولتهای اروپایی را در پی داشت.
زارعی با اشاره به تلاشهای آمریکا و دیگر متحدانش برای فشار آوردن بر اسرائیل و راضی کردن نتانیاهو برای پذیرفتن حداقل یک آتشبس چند روزه، ادامه داد: آمریکا در تلاش است نتانیاهو آتشبس را قبول کند تا بتوانند شرایط را برای مذاکره و آزادی اسرا و امکانات حداقلی برای نوار غزه فراهم کنند ولی دیروز نتانیاهو و گالانت در مصاحبه رسانهای اعلام کردند ما آتشبس را نمیپذیریم و تا آخر ادامه خواهیم داد. این سماجت، غرور و جنایتی که نتانیاهو و تیمش در حال انجام دادن هستند با مخالفتهای جدی در خود سرزمینهای اشغالی مواجه شده است. خانوادههای اسرا، بسیاری از مخالفان نتانیاهو و حتی مقامات دولت قبلی اسرائیل کاملا مواضع مخالف در برابر نتانیاهو و کابینهاش اتخاذ کردند و زمینههای فروپاشی کابینه فراهم شده است. نتانیاهو هم کاملا واقف است و میداند آتشبس و توقف جنگ به معنای پایان عمر سیاسی و متلاشی شدن دولت فاسد این رژیم خواهد بود.
زارعی همچنین در خصوص دیدار نخستوزیر عراق با رهبر انقلاب آن هم در کمتر از نصف روز پس از دیدارش با بلینکن، بیان کرد: بلینکن، بایدن، ریشی سوناک، مکرون و صدراعظم آلمان تا به الان برای همدردی و حمایت از اسرائیل به منطقه پا گذاشتهاند. آنها دیدند طی عملیات طوفانالاقصی سامانههای حاکمیتی اسرائیل دچار آسیب جدی شده و مدیریت میدان از دست مقامات رژیم صهیونیستی خارج شده بود. تداوم جنگ در سرزمینهای اشغالی، عدم موفقیت رژیم صهیونیستی در عملیات زمینی برای از بین بردن مقاومت حماس و جنایات بیحدی که علیه مردم فلسطین در غزه انجام شد، حضور حزبالله در شمال، ورود یمن به طور محدود به درگیریها و زدن پایگاههای آمریکایی در عراق و سوریه که امروز خودشان اعتراف کردند نزدیک به ۴۰ بار مورد حمله قرار گرفتند، آمریکاییها و همپیمانانش را به شدت نگران کرده به همین دلیل بلینکن به بغداد رفت و مذاکراتی را با السودانی انجام داد و سپس فردای آن روز سودانی وارد تهران شد و با رئیس جمهور و رهبر انقلاب دیدار کرد.
وی با بیان اینکه قطعا سودانی حامل پیام آمریکا به ایران بوده، عنوان کرد: آمریکاییها تاکنون به صورت متناوب پیامهایی را به وسیله قطر، عمان و عراق برای ایران و سایر کشورها داشتهاند. عمدهترین درخواست آمریکاییها هم جلوگیری از گسترش جنگ و عدم حضور گستردهتر مقاومت در جنگ علیه رژیم صهیونیستی بوده است. اما همانطور که مقامات آمریکایی پیام دادند "بس کنید" ما هم به آنان پیام دادیم "بس کنید". امروز پیام ایران به رژیم صهیونیستی و متحدانش این است که با تمام توان در کنار فلسطین هستیم و هرگونه گسترش جنگ میتواند خسارات جبرانناپذیری برای این رژیم و متحدانش به همراه داشته باشد.