واکنش روسیه به آتشبس در جنگ غزه
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه ضمن تشکر از تلاشهای قطر برای تنشزدایی عنوان کرد: مسکو از توافق آتشبس چهار روزه میان اسرائیل و حماس استقبال میکند؛ این همان چیزی است که روسیه از ابتدای این درگیری خواسته بود.
جنبش حماس در بیانیهای تاکید کرد: بعد از مذاکرات سخت و پیچیده که روزهای زیادی زمان برد به یاری خداوند و تلاشهای گسترده قطری و مصری به توافق آتش بس انسانی (آتش بس موقت) به مدت چهار روز دست یافتیم.
در مدت آتشبس رژیم صهیونیستی متعهد است که در تمام مناطق نوار غزه به هیچ فردی تعرض و هیچ کسی را بازداشت نکند.
پوتین: آمریکا فرصت صلح در خاورمیانه را از بین برد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در نشست اضطراری بریکس در مورد غزه گفت که یکجانبهگرایی آمریکا شانس صلح در خاورمیانه را از بین برده است.
رئیسجمهوری روسیه ضمن آنکه خواستار یک راهحل سیاسی برای درگیری فلسطین و رژیم صهیونیستی شده بود، تاکید کرد: کشورهای منطقهای و اعضای گروه بریکس میتوانند در رسیدن به چنین راهحلی تلاش کنند.
پوتین در نشست بریکس گفت که ایالات متحده با تلاش برای انحصار دیپلماسی به نفع خود، شانس صلح را تضعیف می کند. وی گفت که کشته شدن هزاران نفر، آوارگی دسته جمعی غیرنظامیان و فاجعه انسانی که رخ داده است عمیقا نگران کننده است.
او تصریح کرد: به دلیل کارشکنیهای سازمان ملل، بیش از یک نسل از فلسطینیها با احساس بیانصافی نسبت به کشور خود تربیت میشوند در حالی که مردم اسرائیل نمیتوانند امنیت خود را به طور کامل تضمین کنند.
پوتین آمریکا را متهم کرد که دیگر اعضای چهارجانبه خاورمیانه را به حاشیه رانده است - گروهی که به دنبال هدایت روند صلح اسرائیل و فلسطین است که شامل روسیه، سازمان ملل و اتحادیه اروپا نیز میشود. او گفت که واشنگتن تلاش کرده بود «نقش میانجی را در انحصار خود درآورد» در حالی که مانع از تلاشهای دیگر بازیگران بینالمللی شده بود.
او افزود: «تاریخ به وضوح نشان داده است که تلاشها برای بریدن گره فلسطین به تنهایی عملی و شدنی نیستند».
او همچنین در یک مصاحبه تلویزیونی بیان داشت: ما خواستار تلاشهای مشترک جامعه جهانی با هدف تنشزدایی این موقعیت هستیم. در واقع به دنبال آتشبس و یافتن راهحلی سیاسی برای درگیری اسرائیل-فلسطین هستیم. کشورهای گروه بریکس و منطقهای میتوانند نقش کلیدی در این خصوص داشته باشند.
رئیسجمهور روسیه جزئیاتی را نسبت به اینکه این تلاشها باید چگونه سازماندهی شوند، ارائه نداد.
گروه بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است. این گروه در ماه اوت موافقت کرد که با اضافه کردن عربستان سعودی، ایران، اتیوپی، مصر، آرژانتین و امارات متحده عربی به عنوان اعضای جدید، توسعه یابد.