افشاگری قطر درباره برنامه بلندمدت اسرائیل در فلسطین/ جزئیات طرح استعماری تل‌آویو

کدخبر: ۶۳۰۴۱۵
اقتصادنیوز: نماینده قطر در لاهه گفت: سیاست‌های رژیم صهیونیستی ابزاری برای طرح بلندمدت استعماری-شهرک‌سازی بوده و جنگ کشتارجمعی در غزه همه چیز را آشکار کرد.
افشاگری قطر درباره برنامه بلندمدت اسرائیل در فلسطین/ جزئیات طرح استعماری تل‌آویو

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، مطلق بن ماجد القحطانی، سفیر قطر در هلند که به عنوان نماینده کشورش در جلسات استماع دیوان بین‌المللی دادگستری برای بررسی پیامدهای حقوقی سیاست‌ها و اقدامات رژیم صهیونیستی در مناطق اشغالی فلسطین حضور یافت، در جلسه روز جمعه این دادگاه، پایان یافتن اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطینی را خواستار شد.

القحطانی اظهار کرد: جنگ کشتار جمعی که اسرائیل علیه ملت غزه آغاز کرده، نشان داد که شرایط (موجود) در فلسطین مهمترین تهدید برای صلح و امنیت بین‌المللی است.

نماینده قطر در ادامه تاکید کرد: وظیفه دیوان دادگستری بین‌الملل این است که به تمام نظراتی که اشغالگری اسرائیل را غیرقانونی، نامشروع و مبتنی بر آپارتاید می‌دانند، توجه کند، پایان این ساختار نیازمند ایجاد وضعیتی است که اعطای حقوق فلسطینی‌ها را تضمین کند.

او گفت: اعتبار قوانین بین‌المللی منوط به حکم و تصمیم دادگاه است، دادگاه از صلاحیت قضایی برخوردار است و دلیلی برای امتناع از صدور حکمش وجود ندارد.

القحطانی در ادامه نیز گفت که قطر مخالف استانداردهای دوگانه در اجرای قوانین بین‌المللی است به این شکل که برخی کودکان مستحق حمایت قانونی باشند اما هزاران کودک دیگر به قتل برسند.

نماینده قطر در دادگاه لاهه افزود: این تصور رو به گسترش است که قوانین بین‌المللی برای برخی اجرا می‌شود و برای برخی دیگر نه و برخی از مردم مستحق امنیت، آزادی و تعیین سرنوشت هستند اما برخی دیگر نه.

خبر مرتبط
درخواست مهم پاکستان از دادگاه لاهه درباره جنگ غزه

اقتصادنیوز: رئیس هیات پاکستان در جلسه علنی دیوان بین المللی دادگستری از دادگاه لاهه خواست تا مطابق با وظایف قضایی خود جلوی اقدامات سیستماتیک آپارتاید صهیونیست‌ها را بگیرد.

او در توصیف اقدامات ناقض رژیم صهیونیستی در فلسطین اظهار کرد: اسرائیل ملت فلسطین را از حق خود در تعیین سرنوشت محروم کرده و اراضی فلسطینی را به استعمار خود درآورد، علاوه بر این، یک ساختار سرکوب نژادی و تبعیض برنامه‌ریزی‌شده را که با هدف حفظ هژمونی یهودیان اسرائیلی بر فلسطینی‌ها ایجاد شد، اعمال کرد.   

القحطانی افزود: سیاست‌ها و اقدامات تبعیض‌آمیز و غیرقانونی اسرائیل، ابزارهایی برای طرح بلند مدت استعماری و شهرک‌سازی است.

او با تاکید بر لزوم رعایت قوانین بین‌المللی در تمامی شرایط و اجرای آن برای همه به شکل برابر و نیز حسابرسی تمامی نقض‌ها، گفت: در طول بیش از ۷۵ سال با حقوق ملت فلسطین به عنوان یک استثنا از حاکمیت قوانین بین‌المللی برخورد شد.

این مسوول قطری در ادامه اظهارات خود در جلسه استماع لاهه به شرایط موجود در کرانه باختری پرداخت و گفت: وضعیت کرانه باختری بهتر از غزه نیست.

خبر مرتبط
گریه سفیر کویت در دادگاه لاهه!+ فیلم

اقتصادنیوز: علی الظفیری در نشست امروز دیوان بین‌المللی دادگستری برای بررسی اشغالگری اسرائیل در فلسطین، در میانه سخنان خود در خصوص جنایات اشغالگران در غزه به‌شدت متأثر شد.

او افزود: اسرائیل، فلسطینی‌ها را تقسیم و منزوی کرده و مانع رفت‌وآمد و کارهای روزانه آنها می‌شود و ساکنان غزه را از سال ۲۰۰۷ به انزوا درآورده است.

القحطانی گفت: اسرائیل سیستمی را برای بازرسی اعمال کرده که روزانه هزاران فلسطینی در این سیستم قرار می‌گیرند و محاصره بی‌سابقه‌ای را به تمامی ساکنان کرانه باختری تحمیل کرده، شهرک‌نشین‌ها هم با اتکا به مسوولان رژیم اشغالگر دست به خشونت در حق فلسطینی‌ها می‌زنند و نیروهای این رژیم نیز فلسطینی‌ها را در کرانه باختری با جنگنده‌ها و موشک‌ها هدف قرار می‌دهند.

نماینده دوحه با اشاره به اینکه «اقدامات اسرائیل نشان می‌دهد که شرایط در فلسطین بزرگترین تهدید برای امنیت بین‌المللی است»، از دیوان دادگستری بین‌المللی خواست پیامدهای اقدامات رژیم صهیونیستی را که باید متوقف شوند، بررسی کند.

 او ادامه داد: اقدامات غیرقانونی اسرائیل تصادفی نیستند و تل‌آویو مانع از تمامی راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز شد و به اشغال غیرقانونی اراضی فلسطینی ادامه می‌دهد.

نماینده قطر در دادگاه لاهه در ادامه گفت: اسرائیل در ارتباط با سیاست شهرک‌سازی خود سیاست آپارتاید را در پیش گرفته و اقداماتش به منزله نقض فاحش قوانین بین‌المللی انسانی است.

القحطانی تاکید کرد: اسرائیل از جنگ در غزه برای سرپوش گذاشتن بر فعالیت‌های شهرک‌سازی در قدس و کرانه باختری استفاده می‌کند.

تاکنون کشورهای متعددی در جلسات استماع دیوان بین‌المللی دادگستری استمرار اشغال اراضی فلسطین توسط اسرائیل و نقض قوانین بین‌المللی توسط این رژیم را محکوم کردند.  

جلسات استماع این دادگاه بر اساس حکمی که اواخر سال ۲۰۲۲ از سوی مجمع عمومی سازمان ملل صادر شد، روز دوشنبه گذشته آغاز شد و یک هفته ادامه دارد.

مجمع عمومی سازمان ملل در حکم خود از دیوان بین‌المللی دادگستری خواست درباره پیامدهای قانونی سیاست‌ها و اقدامات رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین از جمله قدس شرقی حکم غیرالزام‌آور خود را صادر کند.

نماینده رژیم صهیونیستی در جلسات استماع شرکت نکرد اما ۲۴ ژوئیه ۲۰۲۳ با ارسال متنی از دادگاه خواست از صدور حکم خود درباره این مساله خودداری کند.

در جلسه روز جمعه دادگاه نمایندگان نامبیا، نروژ، عمان، پاکستان، اندونزی، قطر، انگلیس، اسلونی، سودان، سوئیس، سوریه و تونس سخنرانی کردند.

روز پنج‌شنبه نیز نمایندگان کشورهایی چون چین، عراق و ایران در این دادگاه موضع خود را در خصوص اشغالگری رژیم صهیونیستی اعلام کردند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید