جزئیات ماموریت ویژه آمریکا در ساحل غزه

کدخبر: ۶۳۴۴۵۸
اقتصادنیوز : ارتش آمریکا برای اجرای دستورات جو بایدن مبنی بر ایجاد یک بندر موقت در سواحل نوار غزه به منظور ارسال کمک به بیش از ۲ میلیون نفر از مردم محاصره شده در نوار عجله دارد. آمریکا و متحدانش در این راستا در حال بررسی گزینه‌ای هستند که برای به ظاهر کمک به غزه بر کشتیرانی تجاری متکی است.
جزئیات ماموریت ویژه  آمریکا در ساحل غزه

 به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، کمی پس از آنکه جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده به پنتاگون دستور داد تا ساخت بندر تعیین شده برای کمک را آغاز کند، یک کشتی بزرگ خاکستری که به نام کشتی پشتیبانی لجستیک شناخته می‌شود، به آرامی از اسکله در پایگاه مشترک لانگلی-یوستیس دور شد.

خبر مرتبط
درخواست سناتورهای آمریکایی از بایدن: ارسال تسلیحات به اسرائیل را متوقف کنید

سناتورهای آمریکایی خواستار توقف ارسال تسلیحات برای اسرائیل شدند.

پس از آنها سه کشتی کوچکتر نیز سفری تقریبا ۳۰ روزه به سمت شرق مدیترانه با مأموریت ساخت بندر خواهند داشت. اینها بخشی از تلاش‌های ایالات متحده برای ظاهرا «افزایش کمک‌رسانی به غزه» در زمانی محسوب می‌شود که اشغالگران در ارسال کمک‌های زمینی اختلال ایجاد می‌کنند.

برید هینسون، سرتیپ ارتش ایالات متحده گفت: تاسیسات جدید که شامل یک سکوی فراساحلی برای انتقال کمک‌ها از کشتی‌های بزرگتر به کشتی‌های کوچکتر و اسکله‌ای برای رساندن آن به ساحل است انتظار می‌رود طی ۶۰ روز عملیاتی شود.

برد هنسون به خبرنگاران گفت: «زمانی که ما به طور کامل قادر به انجام ماموریت باشیم، قادر خواهیم بود تا ۲ میلیون وعده غذایی با ۲ میلیون بطری آب را هر روز به ساحل برسانیم.»

مقامات آمریکایی گفتند این تلاش‌ها شامل «استقرار نیروهای زمینی» به غزه نمی‌شود اما نیروهای آمریکایی به منطقه ساحلی محاصره شده نزدیک خواهند بود و در عین حال اسکله‌ای می‌سازند که باید در ساحل لنگر بیندازد.

هنسون که همچنین از بحث در مورد اقدامات امنیتی خودداری کرد، گفت: «من وارد جزئیات اینکه با چه کسانی برای تثبیت اسکله کار می‌کنیم، نخواهم شد اما برخی کمک را دریافت خواهیم کرد.»

وی افزود که حدود ۵۰۰ سرباز از گردان هفتم ترابری (تشکیلات اعزامی) در این عملیات شرکت خواهند کرد و آن را «نخستین واحد شناور در ارتش آمریکا» توصیف کرد.

هنسون گفت: «آنها می‌توانند در محیط‌های سخت از بالای آب حمایت کنند. آنها برای این کار آموزش دیده‌اند و تعدادی از آموزش‌ها را اجرا کرده‌اند تا آماده چنین قابلیتی باشند.»

این دومین دور سربازانی است که JBLE را در این ماموریت ترک می‌کنند. آنها به ساخت یک اسکله شناور موقت کمک خواهند کرد که کمک‌های بشردوستانه را به غزه ارائه خواهد کرد.

سرباز لوک جانسون گفت که ماه‌ها آموزش او را برای نقشش در این ماموریت آماده کرده است.

او توضیح داد: «من وسایل را به جرثقیل‌ها منتقل خواهم کرد و همچنین مسؤول اطمینان از سطح پاک و امن کشتی خواهم بود.»

روز سه شنبه، چهار سیستم قایق ارتش اسکله را ترک کردند.

هنسون گفت: «به محض اینکه بتوانیم این مأموریت را به طور کامل انجام دهیم می‌توانیم روزانه ۲ میلیون وعده غذایی و ۲ میلیون بطری آب به ساحل منتقل کنیم. احتمالا رسیدن سربازان به غزه ۳۰ روز طول و ایجاد اسکله شناور نیز حدود ۲ ماه طول بکشد.»

مسؤولان این پایگاه اعلام کردند: گروه نخست سربازان بعد از ۳۶ ساعت از اعلام طرح جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا راه افتادند. قرار است بعدا کشتی‌های دیگری مستقر شوند.

وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) نیز گفته‌است: «بندر موقت می‌تواند روزانه ۲ میلیون وعده غذایی را به غزه منتقل کند.»

در این راستا منابع آگاه و یک مسؤول آمریکایی اعلام کردند: آمریکا احتمالا از شرکا و هم‌پیمانانش می‌خواهد از ورود کمک‌ دریایی به غزه حمایت مالی کنند.

اگر حمایت مالی انجام شود، ظرف چند هفته مقادیر زیادی کمک به ساحل می‌رسد و احتمالا سریع‌تر از سامانه‌های اسکله‌های شناور ارتش آمریکا باشد که پنتاگون می‌گوید ۶۰ روز برای آماده کردن آن زمان لازم اشت.

مسؤول آمریکایی مذکور گفت و یک منبع آگاه اعلام کردند آمریکا از این طرح حمایت مالی نمی‌کند. واشنگتن درخواست از هم‌پیمانان را برای حمایت مالی از این طرح و حمایت از آن از طریق یک نهاد بین‌المللی که پول را از دولت و منابع می‌گیرد، بررسی می‌کند.

دولت آمریکا اولویت را به طرح ارتش می‌دهد اما این پروژه تجاری احتمالا با فراهم کردن حمایت در ساحل غزه این تلاش را تکمیل می‌کند چراکه دولت بایدن حضور نیروهای آمریکایی در نوار غزه حتی طی ساخت اسکله را بعید می‌داند.

بایدن پنجشنبه گذشته اعلام کرد ارتش آمریکا بندر موقتی را در ساحل غزه در دریای مدیترانه برای کمک‌رسانی دریایی به غزه ایجاد خواهد کرد.

 

 

پربازدیدترین‌ها
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید