درخواست مهم مصر از انگلیس/ قاهره بیانیه صادر کرد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، سامح شکری وزیر امور خارجه مصر در دیدار با طارق احمد وزیر مشاور انگلیس در امور خاورمیانه و شمال آفریقا درباره تحولات جنگ علیه نوار غزه و ضرورت به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین گفتوگو و تبادل نظر کرد.
وزارت امور خارجه مصر با انتشار بیانیه ای اعلام کرد طرفین در این دیدار درباره بحران تجاوز به نوار غزه و راههای رایزنی ۲ کشور برای متوقف کردن جنگ و پایان دادن به بحران انسانی و پیامدهای فاجعه بار آن در این بخش از سرزمین فلسطین گفتوگو کردند.
سامح شکری در این دیدار بر اولویت توقف کامل درگیریها و برقراری آتش بس به منظور حفظ جان غیرنظامیان در غزه و ارسال کمک ها برای آنها تأکید و تصریح کرد: اجرای قطعنامه شورای امنیت درباره تحقق آتش بس کامل در نوار غزه و تعامل براساس آن برای مرحله پس از ماه مبارک رمضان، ضروری است.
وزیر امور خارجه مصر، همچنین بر ضرورت تحت فشار قرار دادن رژیم صهیونیستی برای بازگشایی گذرگاه های زمینی با نوار غزه به عنوان تأثیرگذارترین مسیر برای تضمین ارسال مقادیر کافی از کمک های بشردوستانه و توزیع آنها در تمام مناطق غزه از جمله بخش های شمالی این باریکه تأکید کرد.
سامح شکری خاطرنشان کرد: مصر قاطعانه با هرگونه عملیات نظامی در شهر رفح مخالف است و بر این باور است که این گونه عملیات نظامی، پیامدهای انسانی هولناکی برای اهالی نوار غزه و همچنین ثبات منطقه خواهد داشت.
براساس بیانیه وزارت امور خارجه مصر، شکری در این دیدار همچنین بر ضرورت در پیش گرفتن روش متفاوتی در مقایسه با گذشته در تعامل با آینده قضیه فلسطین و متناسب با تحرکات جدی برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین و تصویب عضویت کامل آن در سازمان ملل متحد تأکید کرد.
قطعنامه آتشبس فوری در غزه، سرانجام عصر دوشنبه (ششم فروردین) پس از چند ماه جنگ در غزه در شورای امنیت سازمان ملل متحد به تصویب رسید و ۱۴ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد به قطعنامه ارائه شده توسط اعضای غیردائم این شورا برای برقراری آتش بس فوری در غزه رأی مثبت دادند و از آن حمایت کردند.
ایالات متحده آمریکا به عنوان عضو دائم این شورا، رای ممتنع داد و به این ترتیب قطعنامه برقراری آتش بس در غزه به تصویب رسید.
قطعنامه تصویب شده بر ضرورت برقراری آتشبس فوری طی ماه مبارک رمضان، احترام طرفین به آن و منتهی شدن این آتشبس به یک آتشبس پایدار تاکید دارد.
قطعنامه شورای امنیت همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه اسرا و تضمین دسترسی به کمکهای بشردوستانه است.
این قطعنامه همچنین از هر ۲ طرف میخواهد بر اساس قوانین بینالمللی به تعهدات خود در قبال اسرا عمل کنند.