استرالیا از چین شاکی شد / ماجرا چیست؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، مقامات استرالیا روز دوشنبه گفتند: کانبرا به این دلیل که یک جت جنگنده چینی با آتش گشودن به یک بالگرد نیروی دریایی استرالیا در آب های بین المللی، امنیت آن را به خطر انداخته، به پکن اعتراض کرده است.
آسوشیتدپرس گزارش داد، وزارت دفاع استرالیا در بیانیه ای اعلام کرد: این حادثه روز شنبه در حالی رخ داد که ناوشکن هواپیمابر استرالیا (HMAS Hobart) در حال اجرای تحریم های شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی در آب های بین المللی در دریای زرد بود.
ریچارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا در این رابطه اظهار داشت: یک جت جنگنده چنگدو J-۱۰ چینی در مسیر پرواز بالگرد نیروی دریایی استرالیا آتش گشود.
اقتصادنیوز: رییس جمهور فیلیپین مدعی شد که این کشور از چین تبعیت نکرده و از «تجهیزات تهاجمی» علیه کشتیهای متعلق به پکن استفاده نخواهد کرد.
مارلز به تلویزیون ناین نیوز گفت: این اتفاق ناامن و غیرحرفهای بود. با این حال ما از مشارکت در فعالیتها و اقدامات قانونی که برای اجرای تحریمهای سازمان ملل در رابطه با کره شمالی وجود دارد، منصرف نخواهیم شد.
در این بیانیه آمده است که هیچ یک از پرسنل استرالیایی در این برخورد آسیب ندیده اند و هیچ تلفات یا خسارتی در پی نداشته است.
وزارت دفاع استرالیا افزود: دولت استرالیا نگرانی خود را به دولت چین ابراز کرده است، زیرا از همه کشورها از جمله چین خواسته است به شیوه ای حرفه ای و ایمن از ارتش خود استفاده کنند.
پکن درباره این موضوع اعلام نظر نکرده است.
این جدی ترین برخورد بین نیروهای دو کشور از زمانی بود که استرالیا یک ناوشکن چینی (CNS Ningbo) را به زخمی کردن غواصان نیروی دریایی استرالیا با پالس های سونار در نوامبر سال گذشته (آبان ۱۴۰۲) در آب های ژاپن متهم کرد.
استرالیا گفت: چین هشدار ایمنی برای دوری از ناوچه استرالیایی (HMAS Toowoomba) را نادیده گرفته است.
چین معتقد است: این رویارویی در خارج از آب های سرزمینی ژاپن اتفاق افتاده و کشتی جنگی چین هیچ آسیبی نداشته است.
شی جین پینگ رئیس جمهور چین قصد دارد امسال برای اولین بار در یک دهه گذشته به استرالیا سفر کند، زیرا روابط دوجانبه در سال های اخیر به شکل بی سابقه بهبود یافته است.