شکایت بزوس از ماسک/ پرتاب این موشکها را محدود کنید!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، اخبار علم و فناوری در ایران و جهان در روزی که گذشت حاوی خبرهای در خور توجه و متفاوتی بود که در بسته خبری چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ به طور خلاصه آنها را از نظر میگذارنیم.
از گله جف بزوس از ایلان ماسک به خاطر گرمای موشکهایش و یک دست آهنی که جراحی مدرن را برای همیشه تغییر داد گرفته تا انتظارات جامعه علمی از رئیسجمهور آینده و روند مثبت در سرمایهگذاری مستقیم خارجی در ایران، همگی از جمله اخبار قابل توجه امروز بودند که در ادامه آنها را مرور میکنیم.
گفتنی است که شما مخاطبان ارجمند ایسنا میتوانید با کلیک بر روی هر یک از تیتر خبرها که به رنگ آبی درآمدهاند، به صورت مستقیم به محتوای خبر مورد نظر خود هدایت شوید.
اقتصادنیوز: اسپیس ایکس چهارمین پرواز آزمایشی موشک عظیم استارشیپ خود را روز پنجشنبه انجام داد و پیشران مرحله اول به نام سوپرهوی، فضاپیمای استارشیپ مرحله بالایی را در مدار قرار داد.
جف بزوس از گرمای موشکهای ایلان ماسک شکایت دارد
جف بزوس موشکهای ایلان ماسک را به دلیل انتشار گرمای بیش از حد مقصر دانسته و خواهان محدود شدن پرتاب موشکهای غول پیکر اسپیسایکس است.
دست آهنی که جراحی مدرن را برای همیشه تغییر داد
بدن انسان امروزه دارای بخشهای قابل جایگزینی زیادی است، از قلب مصنوعی گرفته تا پاهای میوالکتریک. آنچه که این امکان را فراهم میکند فقط فناوری پیچیده و روشهای جراحی ظریف نیست. این یک ایده است که انسانها میتوانند و مجبورند بدن بیماران را به روشهای بسیار دشوار و تهاجمی تغییر دهند. اما این ایده از کجا آمده است؟
دانشمندان به هوش مصنوعی ۶۰ ساله جان تازهای بخشیدند
محققان مرکز علوم اعصاب محاسباتی موسسه فلتیرون(Flatiron) نیویورک از یک مدل نورونی جدید پیشگامانه با پیامدهای عمیق برای فناوری هوش مصنوعی رونمایی کردهاند.
انتظارات جامعه علمی از رئیسجمهور آینده؛ دولت آینده برنامههای خود را در حوزه علم برای توسعه کشور اعلام کند
اقتصادنیوز:چند روزی است که خبر فرا رسیدن زمان اهدای پاداش ۵۶ میلیارد دلاری تسلا به ایلان ماسک پخش شده و سوالاتی پیرامون این که آیا تسلا به این پیمان دیرینه عمل میکند یا خیر مطرح میشود. اکنون نگاهی خواهیم داشت به علت و ماجرایی که پشت اعطا یا عدم اعطای این پاداش وجود دارد.
دبیر انجمن ترویج علم ایران با بیان این که انتظار میرود دولت آینده برنامههای خود را در حوزه علم برای توسعه کشور اعلام کند، گفت: حقیقت این است که چشمانداز علم در ایران در اسناد بالادستی متعالی دیده شده، اما در عمل روند اجرایی آن طی ادوار مختلف ریاستجمهوری بسیار کم رمق بوده است.
روند مثبت در سرمایهگذاری مستقیم خارجی در ایران
بر اساس گزارشهای بینالمللی، رشد پایدار و قابل توجه سهام سرمایهگذاری مستقیم خارجی ایران و جریان ورودی سرمایهگذاری در سه سال گذشته نشاندهنده چشمانداز مثبت اقتصادی کشور است و با توجه به این روندها، میتوان به آیندهای روشنتر برای اقتصاد ایران امیدوار بود، به شرط آن که سیاستهای اقتصادی مناسب و حمایتهای دولتی در جهت جذب و حفظ سرمایهگذاریهای خارجی ادامه یابد.
موشک چندبار مصرف چین با موفقیت به ارتفاع ۱۲ کیلومتری رسید
چین در حالی که با شرکتهایی مانند اسپیسایکس رقابت میکند، پرواز آزمایشی و فرود موفقیت آمیز یک موشک قابل استفاده مجدد را اعلام کرده است.
ارائه مدل مدیریت چندلایه برای بهینهسازی هزینه بهرهبرداری از انرژی
محققان دانشگاه علم و صنعت روشی را برای کاهش هزینههای مصرف انرژی با رویکرد بهره برداری از منابع تجدیدپذیر پیشنهاد کردند.
ماهواره «GOES-U» پرتاب شد
ماهواره هواشناسی «GOES-U» با موشک «فالکون هوی» راهی مدار زمین شد.
تولید پوششهای سرامیکی مقاوم با ترکیب ۳ فناوری نانو، لیزر و پلاسما
فناوران یکی از شرکتهای مستقر در پژوهشگاه مواد و انرژی انواع روشهای بهبود سطح و پوشش دهی قطعات مهندسی را توسعه دادند.
ردیابی داروها در خون تنها با نمونه اثر انگشت
دانشمندان از عرق انگشت برای ردیابی داروها در جریان خون با دقت ۹۶ درصد استفاده کردند.
دانش بنیانها در کنار حمایت دولتی باید به نوآوری و استانداردها توجه کنند
یک عضو هیات مدیره مجمع تشکلهای دانشبنیان با اشاره به تسهیلات قانونی و اجرای ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانشبنیان، گفت: در کنار حمایتهای بخشهای دولتی نیاز است تا شرکتها به استانداردهای جهانی و نوآوری توجه کنند.
مرسدس بنز قدیمی معروف برقی شد
یک شرکت بریتانیایی خودروهای بنزینی کلاسیک را به حالت برقی ارتقا میدهد و بدین ترتیب باعث میشود این وسایل نقلیه پایدارتر و کمتر آلاینده شوند. این شرکت در جدیدترین پروژه خود اقدام به برقی کردن یک خودروی مشهور که قبلا سلبریتیهای مشهوری چون جان لنون نیز از این مدل خریدهاند، کرده است.
توسط دانشمندان ژاپنی انجام شد؛ چهره انسانیتر رباتها با کشیدن پوست زنده
دانشمندان ژاپنی در راه ساخت نسخه واقعیتری از رباتهای انساننما، یک صورت عجیب رباتیک ابداع کردهاند که از بافت زنده پوست انسان ساخته شده است.
۳ مسیر حمایت از دانش بنیانهای حوزه انرژی در معاونت علمی
دبیر ستاد اقتصاد دانشبنیان انرژی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با اشاره به حمایتهای این ستاد از شرکتهای فعال در حوزه انرژی گفت: طرحهای بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست، اعتبار مالیاتی و طرحهای پیشران ۳ مسیر حمایت از این دسته از شرکتهای دانش بنیان است.
کاهش غبارهای پراکنده صنعت فولاد با افتتاح یک واحد فرآوری
با حضور معاون علمی رییس جمهور، واحد فرآوری غبارهای شارژ حمل مواد ناحیه فولادسازی در کارخانه فولاد مبارکه افتتاح شد.