مشاور عالی فرمانده کل سپاه: پزشکیان خط مشی درخواستی اصلاح طلبان را نپذیرفت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، حجت الاسلام حسین طائب مشاور عالی فرمانده کل سپاه در سومین دوره تربیت و تعالی استاد شهید دکتر «محسن فخری زاده» ویژه اعضای هیأت علمی، فرماندهان و مدیران دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام در موضوع تحلیل انتخابات گفت: دکتر پزشکیان میخواهد چشم انداز توسعه کشور و سیاستهای نظام را محقق کند و دولتی در چارچوب نظام تشکیل دهد.
وی بیان کرد: رئیس جمهور به هر دو طرف اصلاح طلب و اصولگرا گفته که فهرست افراد پیشنهادی خود را برای انتخاب وزیران کابینه بدهند، تصمیم دارد با مجلس شورای اسلامی نیز تعامل و سیاستها و منویات رهبر معظم انقلاب را پیاده کند. جریان اصلاحات از دکتر پزشکیان خواسته بود که تعهدنامهای به این جریان سیاسی مبنی بر در پیش گرفتن خط مشی آنها بدهد اما او نپذیرفت و حرکت در چارچوب نظام را سرلوحه کار قرار داد.
حجت الاسلام طائب اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب شناخت کافی نسبت به دکتر پزشکیان دارند، ایشان وامدار دیگران نیست، شاید تفکر اصلاح طلبی داشته باشد اما تعریف او از اصلاح طلبی منحصر به خود اوست و خود را در درون حاکمیت میبیند.
وی اضافه کرد: امروز دیگر کمپین انتخابات به پایان رسیده و نباید تحت تأثیر دوگانههای سیاسی قرار گرفت، آنچه مهم است اداره کشور و کمک به رئیس جمهور آن است، مطلوب رهبر معظم انقلاب افزایش مشارکت مردم در انتخابات بوده و بعد از آن هم حمایت از رئیس جمهور مهم است.
حجت الاسلام طائب گفت: پیش بینیام آن است که در چهار سال آینده فراز و نشیبهایی در کشور خواهیم داشت اما باید وحدت و انسجام ملت حفظ شود و اجازه ندهیم که رسانهها تعارضها را افزایش دهند و به دو قطبیهای کاذب بها داده شود تا دوگانگیها شکل گیرد.
وی بیان کرد: دولت چهاردهم با دولتی که در سال ۱۳۹۲ شکل گرفت، کاملاً متفاوت است، حجت الاسلام روحانی (رئیس جمهور دولت یازدهم و دوازدهم) قبل از ریاست جمهوری ۱۶ سال به عنوان دبیر شورای امنیت ملی فعالیت داشت و تصمیم ساز برای آقایان هاشمی رفسنجانی و خاتمی بود و برای سطح بین الملل برنامه داشت.
حجت الاسلام طائب افزود: آقای روحانی باور داشت که تنها در سایه ارتباط مطلوب با آمریکا میتوان با سایر کشور نیز ارتباط برقرار کرد لذا انجام مذاکرات و در نهایت برجام را محقق کرد.
وی به شرایط جریانهای سیاسی در زمان انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و گفت: در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲، با شرایط دوقطبی متکثر از هر دو جریان سیاسی در کشور مواجه بودیم اما جریان اصلاحات در آخرین لحظات آرایش انتخاباتیشان را بر مبنای برنده شدن تنظیم کردند و از آقای روحانی حمایت کردند، در انتخابات امسال نیز همگی نسبت به آقای پزشکیان به اجماع رسیدند.
حجت الاسلام طائب اظهار کرد: جریان اصول گرا در انتخابات ریاست جمهوری امسال ایران تا مرحله انتخاب اصلح پیش رفتند اما در نهایت وحدت نداشتند و در مورد یک نفر اصلح به اجماع نرسیدند به طوری که اکثریت آرا در دور اول انتخابات برای این جریان سیاسی به اقلیت آرا در دور دوم انتخابات منجر شد.
مشاور عالی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: کمپینهای انتخاباتی و تداوم آنها فضا را تا زمان برگزاری انتخابات مجلس در کشور مهیا نگه میدارد، شاید در داخل کشور دوگانههای کاذب سیاسی افزایش یابد اما دولت چهاردهم در چارچوب نظام شکل خواهد گرفت.
حجت الاسلام طائب با اشاره به تأثیر انتخابات بر محیط داخلی کشور اظهار کرد: افزایش سرمایه اجتماعی نظام و ارزشهای اساسی آن، واقعی شدن سهم و نقش اصلاحات و اعتدال در سرمایه اجتماعی، افزایش دوگانههای کاذب در حوزههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، تداوم قدرت بازدارندگی و چانه زنی ایران در عرصه منطقهای و بین المللی از جمله این تأثیرات است.
به گفته طائب آنچه باعث پیروزی پزشکیان در این دوره از انتخابات شد، فضای گفتمانی قومی – مذهبی (استانهای آذری، کردی و اهل سنت) و نیز ادبیات سنتی مبتنی بر محرومان و طبقات مستضعف (استانهای غرب و جنوب غرب) به اضافه رأی تشکیلاتی اصلاحات بوده است.
وی همچنین اشارهای به نتایج انتخابات پیش رو در آمریکا داشت و گفت: در صورتی که ترامپ رئیس جمهور شود، اولویت اصلی او کشور چین خواهد بود و همچنین به جنگ اوکراین پایان خواهد داد لذا مطلوب کشور چین، روی کار آمدن نماینده دموکراتها و مطلوب کشور روسیه روی کار آمدن نماینده جمهوری خواهان در آمریکا یعنی ترامپ است.
مشاور عالی فرمانده سپاه به برخی توفیقات در دوره دولت شهید رئیسی اشاره و بیان کرد: در دوره ریاست جمهوری شهید رئیسی به واقع ایران از بحران خارج و در بسیاری از زیرساختها سرمایه گذاری مطلوب انجام شد، شاید سفره مردم تغییری نکرده باشد، آن هم سفرهای که نتیجه ۱۰ سال بی برنامگی در این کشور بوده اما تحقق این تغییر مستلزم زمان است.
حجت الاسلام طائب اظهار کرد: زمانی که شهید رئیسی دولت را تحویل گرفت میزان استخراج روزانه نفت در ایران ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه و میزان صادرات آن به طور متوسط ۷۰۰ هزار بشکه بود اما امروز میزان استخراج نفت به روزانه سه میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه و میزان صادرات به یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه رسیده است.
وی بیان کرد: در این مدت تولید فرآوردههای نفتی از ۸۶ میلیون لیتر در روز در سال ۱۴۰۰ به ۱۴۷ میلیون لیتر در روز در پایان سال ۱۴۰۲ رسید، فقط در دولت شهید رئیسی ۶۰ هواپیمای جدید به ناوگان حمل و نقل هوایی کشور اضافه شد.
به گفته طائب میزان خرید گندم از کشاورزان در سال ۱۴۰۰ به میزان ۴.۵ میلیون تن به اضافه واردات ۶ میلیون تن گندم با ارز ترجیحی بود اما فقط میزان خرید گندم از کشاورزان در سال ۱۴۰۲ به ۱۱.۵ میلیون تن رسید.
وی ارز اختصاص داده شده دولت روحانی در سال ۱۴۰۰ به واردات غذا و دارو به کشور را ۱۹.۵ میلیارد دلار ذکر و بیان کرد: در پایان سال ۱۴۰۲ میزان ارز اختصاص داده شده فقط به واردات دارو و لوازم و مواد اولیه تولید آن ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بود.
انتخاب هر رئیس جمهوری در آمریکا تأثیر زیادی بر شرایط ایران ندارد
مشاور عالی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این نشست به تبیین وضعیت بین الملل شامل آمریکا و اسرائیل از زمان شکل گیری تاکنون پرداخت و در مقابل وضعیت ممتاز جمهوری اسلامی ایران را در صحنه بین المللی در مواجهه با آن ۲ کشور بررسی کرد.
حجت الاسلام طائب گفت: انقلاب اسلامی با محوریت ایران با گذر از مراحل تشکیل، تثبیت و تبدیل شدن به قدرت منطقهای و نیروی ضدسلطه و ضد هژمون، در مسیر هژمون سازی بین المللی و تشکیل تمدن اسلامی قرار دارد.
وی با اشاره به نتایج انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا اظهار کرد: روی کار آمدن دموکراتها یا جمهوری خواهان در آمریکا برای ایران چندان تفاوتی ندارد فقط فرقش از نظر زمانی است زیرا اگر ترامپ رئیس جمهور شود، سختگیریها در کوتاه مدت برای ایران بیشتر میشود اما در درازمدت به ضرر آمریکا خواهد بود زیرا ترامپ آمریکا را به فروپاشی نزدیکتر خواهد کرد.