پیشبینی جالب عباس عبدی از رای اعتماد به وزیران پیشنهادی پزشکیان/ تندروهای مجلس ضد وفاق عمل میکنند
به گزارش اقتصادنیوز عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: تکیه کلام وی در انتخابات پرهیز از دعوا کردن بود. به همین علت صلاح دانستند که فهرستی از وزرا را به مجلس ارایه دهند که برخلاف انتظار طرفدارانشان تعدادی از وزرای منسوب به جناح مقابل نیز در آن حضور دارد و همین امر موجب اعتراضاتی شده است.
اکنون که وزرای پیشنهادی در کمیسیونهای مجلس حاضر شدهاند، شواهد نشان میدهد که برخلاف انتظار، بخشی از نمایندگان به جای پرداختن به کارایی و صلاحیت حرفهای وزرای پیشنهادی، به صورت جناحی و آن هم در قالب ضد وفاق رای دادهاند.
چرا چنین ادعایی میشود؟ چون برخی وزرای پیشنهادی که در کمیسیونهای مجلس آرای کمتری از دیگران آوردهاند، به لحاظ حرفهای و صلاحیت عمومی از خبرهترین افراد در کار خود هستند و اگر قرار بود که از منظر کارایی ارزیابی شوند، آنان قطعا در بالای فهرست آرای داده شده قرار میگرفتند. در حالی که اغلب کارشناسان به تواناییهای آنان اذعان دارند و در حوزه خود صاحب سبک و نظر و اعتبار هستند، ولی اکنون در بخشی از مجلس با عدم اقبال مواجه شدهاند.
به عبارت دیگر واکنش مجلس به شعار مورد تایید مردم و نیاز جامعه، یعنی وفاق منفی بوده است. البته این رفتارها در جمعهای محدود بوده است و احتمال دارد که در روز رای اعتماد و صحن علنی اصلاح شود ولی آقای پزشکیان باید این مساله را به خوبی شرح دهد، در صورتی که مجلس بخواهد برخلاف صلاحیتهای حرفهای وارد مسائل خطی و سیاسی شود، ایده وفاق شکست یا حداقل ترک خورده تلقی میشود و مسوولیت آن با مجلس و نمایندگان است.
مجلس و زعمای آن به ویژه ریاست محترم مجلس باید به رای و شعار ملت احترام بگذارند. به این فرصت بینظیری که بر اثر انتخاب آقای پزشکیان به وجود آمده احترام بگذاریم و آن را قدر بدانیم و الا امروز تحت مدیریت کسانی میبودید که هیچ اعتبار و احترامی برای شما قائل نبودند. این فرصتها تکرار شدنی نیست.
برنامه پزشکیان بسنده کردن به مطالبات ۵۰ درصد آمده پای صندوق نیست، باید آنانی که نیامدند را نیز نمایندگی کند، در حالی که این کابینه در بهترین حالت حتی نمیتواند همه کسانی که پای صندوق آمدند را نیز راضی کند. ولی برای گام برداشتن در مسیر وفاق و پرهیز از دعوا ضروری است.
به شعار وفاق ملی پزشکیان باید لبیک گفت و اجازه نداد یک اقلیت شناخته شده که نابودی خود را در تحقق این شعار میبینند، علامت سوال بزرگی جلوی مجلس قرار دهند. مجلس تازه آغاز به کار کرده و نمایندگان هنوز جا نیفتادهاند. رییس مجلس نقش تعیینکنندهای برای عبور از این وضع دارد، نباید اجازه دهد که گروه اندک و پر سر و صدای تندرو با مخالفت خود با کابینه رهبری و اقتدار خود را به جای رییس بر مجلس تحمیل کنند .