آوارگی هزار خانواده در جنین/ نیاز فوری به آب و غذا در منطقه
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، سخنگوی سازمان ملل متحد با بیان اینکه تلاش ها برای ارائه کمک های بشردوستانه به مردم غزه به دلیل درگیری ها و محدودیت های دسترسی و نیز دستورات تخلیه از سوی اسرائیل با مشکل مواجه است، از اسرائیل خواست به استانداردهای بین المللی اجرای قانون پایبند باشد. استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) هشدار می دهد که دسترسی محدود به آب بهداشتی و امکانات سلامتی همراه با فقدان وسایل بهداشتی مقرون به صرفه باعث تشدید بحران سلامتی در غزه شده است.
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: تنها در ماه جولای، قیمت صابون در غزه نزدیک به یک هزار و ۲۰۰ درصد افزایش و قیمت شامپو نسبت به یک سال گذشته تقریباً ۵۰۰ درصد افزایش یافته است.
او گفت: تلاش ها برای ارائه این کمک ها همچنان به دلیل موانع معمول از جمله درگیریهای فعال، محدودیتهای دسترسی، فقدان نظم و ایمنی عمومی، و دستور تخلیه از سوی اسرائیل با مشکل مواجه میشوند. دوجاریک اضافه کرد: همکاران بشردوستانه ما گزارش داده اند که شب گذشته نیروهای اسرائیلی پس از عملیات گسترده ای که در ۲۸ اوت آغاز شد، از جنین و طولکرم و اردوگاه های آوارگان آنها عقب نشینی کردند. بر اساس گزارش اوچا، تعداد کشته شدگان این عملیات به ۳۶ نفر از جمله هشت کودک و دو مرد مسن رسیده است.
او تصریح کرد: علاوه بر این، خسارت قابل توجهی به زیرساخت های غیرنظامی، پناهگاه های مسکونی و معیشتی گزارش شده که نیازهای بشردوستانه مردم را عمیق تر کرده است. سخنگوی سازمان ملل اضافه کرد: بر اساس اطلاعات اولیه از شرکای بشردوستانه ما، بیش از یکهزار خانواده در جنین آواره شده اند و در حال حاضر در مکان های مختلف در سراسر استان جنین پناه گرفته اند.. این خانواده ها به آب، غذا، شیر خشک، دارو و سایر خدمات و لوازم ضروری نیاز دارند.
دوجاریک ادامه داد: « بار دیگر تاکید می کنیم که نیروهای اسرائیلی باید به استانداردهای بین المللی اجرای قانون پایبند باشند و از نیروی کشنده و سلاح گرم تنها به عنوان آخرین راه حل در برابر تهدید مرگ یا جراحت استفاده کنند.»
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که از ابتدای جنگ غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار شهدای نوار غزه به ۴۰ هزار و ۵ نفر و تعداد زخمیها نیز به ۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر رسید که ۳۳ درصد این شهدا را کودکان، ۸.۶ درصد را سالخوردگان و ۱۸.۴ درصد را زنان تشکیل میدهند.
با وجود درخواست های جهانی برای ایجاد آتش بس در غزه و نیز تلاش میانجیگران از جمله مصر، آمریکا و قطر برای توقف خصومتها و توافق تبادل اسرا، تل آویو همچنان به حملات مرگبار خود علیه غزه ادامه میدهد.تاکنون مذاکرات میان حماس و اسرائیل با میانجیگری مصر و قطر و مشارکت آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و تبادل اسرا میان دو طرف به هیچ نتیجه ای نرسیده است.
نشست دوحه قطر روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۵ و ۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ و ۱۶ اوت (آگوست) ۲۰۲۴ به منظور از سرگیری مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه و تبادل اسرا با حضور آمریکا، مصر، قطر و اسرائیل برگزار شد.
پس از آن، مذاکرات آتشبس غزه در قاهره بدون دستیابی به توافق در چهارم شهریور ماه (۲۵ اوت) پایان یافت و حماس و اسرائیل با چند ماده ارایٔه شده از سوی میانجیگران موافقت نکردهاند. کاخ سفید می گوید مذاکرات در دوحه قطر ادامه دارد و تاکنون پیشرفت هایی به دست آمده است.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
عملیات طوفان الاقصی که پس از سالها جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت، منجر به کشته شدن ۱۱۳۹ اسرائیلی شد. وزارت بهداشت غزه نیز اعلام کرد که از ابتدای جنگ غزه (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار شهدای نوار غزه به ۴۰ هزار و ۵ نفر و تعداد زخمیها نیز به ۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر رسید.
با گذشت بیش از ۱۱ ماه از حمله رژیم اسرائیل، بخش وسیعی از نوار غزه در بحبوحه محاصره فلجکننده و انسداد ورود مواد غذایی، آب تمیز و داروها ویران شده است.
اسرائیل در دادگاه بین المللی دادگستری (ICJ) به نسلکشی متهم شده است. دیوان مذکور به رژیم اسرائیل دستور داد که به سرعت حملات خود در شهر جنوبی رفح، جایی را که بیش از یک میلیون فلسطینی قبل از حمله به آن در ۶ مه (۱۷ اردیبهشت) به آنجا پناه برده بودند، متوقف کند.