کاهش شدید ورود کمکهای بشردوستانه به غزه/ سازمان ملل هشدار داد

کدخبر: ۶۸۲۷۵۲
به گفته سازمان ملل، میزان کمکهای وارد شده به غزه در ماه اکتبر، به پایین ترین سطح از زمان آغاز جنگ اسرائیل در غزه رسیده است.
کاهش شدید ورود کمکهای بشردوستانه به غزه/ سازمان ملل هشدار داد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، بر اساس داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط آژانس کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل(اوچا)، تاکنون تنها ۸۳۶ کامیون کمک‌رسانی در این ماه وارد نوار غزه شده است. قبل از جنگ، روزانه ۵۰۰ کامیون کمک و تجارت به طور متوسط وارد غزه می شد.

همزمان شبکه سی ان ان آمریکا گزارش داد: ارقام منتشر شده توسط کوگات، آژانس اسرائیلی که کمک‌ها به غزه را هماهنگ می‌کند، نشان می‌دهد که روزانه ده‌ها کامیون کمک‌رسانی وارد غزه می‌شوند، اما صدها نفر منتظر «جمع‌آوری» این کمک‌ها در داخل غزه هستند. به عنوان مثال، روز چهارشنبه این آژانس در حساب ایکس خود اعلام کرد که ۶۷۰ کامیون کمک "در انتظار دریافت" هستند، بدون اینکه دلیل این توقف را مشخص کند.

بر اساس گزارش کوگات، تا کنون در ماه اکتبر، ۲۴ هزار تن کمک وارد غزه شده است در حالی که بالاترین رقم کمک در سال جاری و در ماه آوریل ۱۳۷ هزار تن بود. ارقام کمک های ارائه شده توسط سازمان ملل متحد و کوگات اغلب متفاوت است، عمدتا به این دلیل که کامیون های امدادی را متفاوت محاسبه می کنند.

رژیم صهیونیستی کامیون‌هایی را که برای بازرسی و ورود به گذرگاه‌هایش می‌رسند، شمارش می‌کند، در حالی که آژانس‌های سازمان ملل، کامیون‌هایی را که برای توزیع وارد غزه می‌شوند، می‌شمارند.

ارقام روز چهارشنبه پس از آن منتشر شد که دولت بایدن در اوایل ماه جاری نامه ای به دولت اسرائیل ارسال کرد و خواستار آن شد که ظرف ۳۰ روز آینده برای بهبود وضعیت بشردوستانه در غزه اقدام کند و یا قوانین آمریکا در مورد کمک های نظامی خارجی را نقض خواهد کرد.

این در حالی است که پارلمان رژیم اسرائیل (کنست) لایحه ای را تصویب کرده است که بر اساس آن آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) از فعالیت در سرزمین های اشغالی منع می شود. این قانون تا ۹۰ روز دیگر با هدف تشدید فشارها بر ساکنار نوار غزه اجرایی خواهد شد. این ممنوعیت بر فعالیت آنروا در غزه، کرانه باختری اشغالی و بیت المقدس شرقی تاثیر خواهد گذاشت.

شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی با انتشار بیانیه‌ای در مورد «هرگونه تلاشی برای محدودیت و مانع‌تراشی» رژیم اسرائیل بر سر راه فعالیت آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی (انروا) هشدار داد.

در بیانیه شورای امنیت سازمان ملل که روز چهارشنبه به وقت محلی در مورد آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) منتشر شد، آمده است: اعضای شورای امنیت بر نقش حیاتی آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در ارائه کمک های بشردوستانه حیاتی به آوارگان فلسطینی از طریق برنامه های آموزشی ضروری، سلامتی، امدادی و خدمات اجتماعی و کمک اضطراری در اراضی اشغالی فلسطین، اردن، لبنان و جمهوری عربی سوریه تاکید کردند.

اعضای شورای امنیت تاکید کردند که آنروا ستون فقرات همه عملیات بشردوستانه در غزه است و تاکید کردند که هیچ سازمانی نمی تواند جایگزین ظرفیت و ماموریت آنروا برای خدمت رسانی به آوارگان فلسطینی و غیرنظامیانی شود که نیاز فوری به کمک های بشردوستانه حیاتی دارند.

اعضای شورای امنیت به شدت نسبت به هرگونه تلاش برای توقف یا کاهش عملیات و وظیفه آنروا هشدار دادند و اذعان داشتند که هرگونه وقفه یا تعلیق در کار آن عواقب انسانی شدیدی برای میلیون ها پناهنده فلسطینی که به خدمات آژانس وابسته هستند خواهد داشت.

اعضای شورای امنیت نگرانی شدید خود را نسبت به قوانین تصویب شده توسط کنست اسرائیل ابراز کردند. در این راستا، آنها از دولت اسرائیل خواستند که به تعهدات بین‌المللی خود پایبند باشد، به امتیازات و مصونیت‌های آنروا احترام بگذارد و به مسئولیت خود مبنی بر موافقت و تسهیل کمک‌های بشردوستانه به صورت کامل، سریع، ایمن و بدون مانع در همه اشکال آن در داخل و در سراسر نوار غزه، از جمله ارائه خدمات اساسی مورد نیاز به مردم غیرنظامی عمل کند.

اعضای شورای امنیت از همه طرف‌ها خواستند تا آنروا را قادر سازند تا مأموریت خود را که توسط مجمع عمومی تصویب شده است، در تمام زمینه‌های عملیاتی، با احترام کامل به اصول انسان‌دوستانه، بی‌طرفی و استقلال انجام دهد و به قوانین بین المللی بشردوستانه از جمله حفاظت از سازمان ملل متحد و تأسیسات بشردوستانه احترام بگذارد.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی  در پی مصوبه پارلمان رژیم اسرائیل مبنی بر ممنوعیت فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) اعلام کرد: «ما با مقامات اسرائیلی در تماس هستیم و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نامه ای را «چند ساعت پیش به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر ارسال کرده تا نگرانی‌های خود» را بیان کند.

سخنگوی سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت که این نامه به مسائل مربوط به حقوق بین الملل می پردازد که در اقدام جدید اسرائیل مطرح شده است.

دبیرکل سازمان ملل می گوید که اجرای مصوبه پارلمان اسرائیل می‌تواند پیامدهای مخربی برای آوارگان فلسطینی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین داشته باشد که این امر غیرقابل قبول است و هیچ جایگزینی برای آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) وجود ندارد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید