نقاط مثبت و منفی فاطمه مهاجرانی پس ۷۵ روز فعالیت

کدخبر: ۶۸۵۰۴۸
نزدیک به ۷۵ روز است که فاطمه مهاجرانی در مقام سخنگویی، کار خود را در کابینه دولت چهاردهم آغاز کرده است.
نقاط مثبت و منفی فاطمه مهاجرانی پس ۷۵ روز فعالیت

به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه هم میهن نوشت: با گذشت این مدت‌زمان، شاید بد نباشد تا نگاهی به این موضوع داشته باشیم که آیا خانم سخنگو در مسیری حرکت کرده است که به عهد و قول خود با مردم وفادار باشد و مهم‌تر اینکه نقاط ضعف و قوت گفتار و رفتار او را مورد نقد و بررسی قرار دهیم.  البته پیش از ورود به مصداق‌های نمره‌های مثبت و منفی به خانم سخنگو، ذکر یک نکته ضروری است و باید آن را مورد اشاره قرار داد. 

در این بررسی سعی شده که در برابر نقاط مثبت نگاه گذرایی را داشته باشیم و از آنها به سرعت عبور کنیم و در مقابل بیشتر به نقاط ضعف و ایرادها، پرداخته تا از دل این ضعف‌ها، برای بهبود روند تلاش کنیم؛ موضوعی که سفارش بزرگان است، چنانچه از پیامبر اسلام نقل است که فرمودند: «بهترین برادرانِ شما، کسى است که عیب‌هایتان را به شما هدیه دهد.» و یا امیرالمومنین که گفته است: «در حقیقت، دوست از آن رو صَدیق (راستگو) نامیده شده است که درباره تو و عیب‌هایت، به تو راست مى‌گوید. پس هر که چنین باشد، به او اعتماد کن، که او، دوست راستین است.» 

نمره‌های مثبت 

اولین نکته‌ای که به چشم یک خبرنگار و یا روزنامه‌نگار درباره شخصیت سخنگو (در هر نهاد و ارگانی) خواهد آمد و آن را مورد نظر قرار می‌دهد شاید این موضوع‌ها باشد که اولاً ارتباط آن فرد با اصحاب رسانه چگونه است؟ و ثانیاً سخنگو فن بیان شیوایی دارد و می‌تواند به راحتی منظورش را بیان کند یا خیر؟ نکته‌‌هایی که درباره فاطمه مهاجرانی طی تجربه‌ای که در این ۷۵ روز به‌دست آمده نشان از روند خوب خانم سخنگو دارد.

در درجه اول می‌توان او را فردی با فن بیان مناسب خطاب کرد که به اصطلاح تپق نزده است. در درجه دوم نوع رفتار دوستانه او با خبرنگاران در حیاط دولت و در نشست‌های خبری و البته خنده‌رو بودنش در بیشتر مواقع گواه خوبی بر این موضوع است که فاطمه مهاجرانی به‌رغم اینکه پیش از این تجربه‌ مشابه را نداشته، اما راه ارتباط خوب و صمیمانه را با رسانه‌ها خوب بلد است و البته در کنار این موضوع، او نشان داده که پیگیر امور است و خارج از موضوع سخنگویی، رسانه برایش جایگاه مهمی دارد؛

چنانچه ۲۸ مهر پس از اعلام جرم دادستانی علیه روزنامه هم‌میهن، مهاجرانی در صفحه توئیتر خود نوشته بود: «رسانه‌ها رکن چهارم دموکراسی هستند. دولت انتقادات را با آغوش باز می‌پذیرد. تعقیب دادستانی در حیطه وظایف این نهاد است، اما به نظر می‌رسد که طراح، قصد پیگیری مطالبات جامعه را دارد. امیدواریم قوه قضائیه با سعه‌صدر با این اتفاق برخورد کند و خدشه‌ای به فعالیت روزنامه ‎هم‌میهن وارد نشود.» 

خانم سخنگو به گونه‌ای رفتار کرده که می‌توان باور کرد او صدای مردم را شنیده و در تلاش است تا به صورت واقعی صدای بی‌صدایان باشد. به عبارتی صدای بخشی از جامعه را بشنود که طی سال‌های گذشته به‌رغم اینکه فریاد زده اما کمتر شنیده شده است. او از احترام و عدم اجبار می‌گوید و حرف‌هایی را می‌زند که برای آن بخش از جامعه دلنشین است تا شاید در دل آنها نوری روشن شود که دولت وفاق، صدای آنها را هم شنیده است. 

نمونه این موضوع را می‌توان در بحث جنجالی حجاب دید؛ جایی که برخی سعی دارند با هر وسیله ممکن خواسته خود را به جامعه القا کنند اما در مقابل سخنگوی دولت می‌گوید: «حجاب موضوعی نیست که با زور بشود آن را جا انداخت. ترویج حجاب نیازمند رویکرد جامعی است که با فشار و ضرب نمی‌شود آن را محقق کرد. تجربه این چهل سال هم این موضوع را نشان می‌دهد.» 

یکی از ایراداتی که پیش از این به برخی سخنگوها حداقل در بین اهالی رسانه گرفته می‌شد این بود که بعضاً سخنگو، تلاش داشت سوالاتی که از او پرسیده می‌شود را شرح و بسطی گسترده داده و به برخی مسائل جوابی طولانی دهد و در نتیجه روند نشست‌ها طولانی شده و از حوصله حضار خارج می‌شود. اما برخلاف پیشینیان، آنچه که تا به امروز از فاطمه مهاجرانی دیده شده این است که او گزیده‌گو است، به وقت مخاطب احترام می‌گذارد و نهایت سعی می‌کند در کوتاه‌ترین جمله، به صورت مختصر و مفید جوابی را بدهد که مناسب سوال مطرح شده باشد.

نمره‌های منفی 

مهم‌ترین ایرادی که می‌توان به فاطمه مهاجرانی گرفت این است که او گاهی اوقات در مهم‌ترین مسائلی که پرسشی مطرح می‌شود، کلمه‌ و یا جمله‌ای را می‌گوید که برایش دردسرساز می‌شود. به عبارت دیگر، همان یک کلمه یا جمله کل موضوع را زیر سایه خود قرار داده و افکار عمومی را به سمت‌و‌سویی می‌برد که حاشیه‌ برای او و دولت چهاردهم ایجاد می‌شود.  

یکی دیگر از ایرادهایی که می‌توان درباره فاطمه مهاجرانی مطرح کرد این است که به نظر می‌رسد احساسات در وجود او پررنگ است. البته که داشتن احساسات امری پسندیده است و باید به عنوان حُسن مورد ارزیابی قرار گیرد اما شاید جا داشته باشد که خانم سخنگو کمی روی احساسات خود مسلط باشند. 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید