عامل حاشیه سازی علیه عباس عراقچی از نگاه روزنامه اصولگرا
به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه فرهیختگان نوشت: این مراسم و شرکت خانوادگی دیپلماتها پدیده غریبی نیست اما حضور این بار وزیر خارجه با همسرش مورد هجمه اکانتهای پروژهای فضای مجازی قرار میگیرد؛ هجمهای که اگرچه کارگر نبود اما تصویری از بیاخلاقی را در فضای سیاسی جا انداخت که اساساً برندهای ندارد.
درست در روزهایی که ایران در میانه بحرانهای منطقه است و در شرایطی که پرونده مختلف توافقات بینالمللی روی میز سیاست خارجی ایران قرار دارد و دیپلماسی قوی و فعال میتواند نقشی کلیدی در عبور از این بحران داشته باشد، پروژهبگیران شروع به تخریب وزیر خارجه برمبنای اطلاعات غیرواقعی کردند.
این شایعات خیلی زود مورد استقبال اکانتهای وابسته به سازمان موسوم به مجاهدین خلق قرار گرفت.
این اقدام را نمیتوان از دو حال خارج دانست؛ رقابتهای سیاسی و زمین زدن رقیب به هر قیمتی، آنقدر جلوی چشم برخی گرایشهای سیاسی را گرفته که تنها یک متر جلوتر از خودشان را میبینند و درک نمیکنند که اقدامات آنها میتواند چه اثرات و زیانهایی برای امنیت ملی ایران به همراه داشته باشد.
فرض دیگر اما این است که این اقدامات هدفمند به منظور تخریب چهره وزیر خارجه ایران و در ادامه پروژه تضعیف ایران صورت گرفته، فارغ از صحت و سقم هر دو یا یک گزاره، نتیجه آن چیزی جز بازی در زمین ضربه به دستگاه دیپلماسی ایران در میانه بحران منطقهای نخواهد داشت.
وزیر خارجه درحالی سیبل تخریب و تهمت قرار میگیرد که شرایط ایران در منطقه و جهان بیش از گذشته اقتضا میکند که حتی اگر اختلافی در پایینترین سطوح مطرح میشود، حلوفصل شده و حتی پای آن به رسانهها نیز کشیده نشود، چه برسد به ساخت شایعه و ادعای غیرواقعی؛ چراکه کوچکترین بهانهای میتواند، باب آشوبآفرینی و برهم ریختن روان جامعه را فراهم کند.
نگاهی به وضعیت منطقه بیندازید بعد سیاسیکاری کنید
خاورمیانه در روزهای پرآشوبی قرار دارد، نمیشود این تحولات را نادیده گرفت. اوضاع در سوریه همچنان بیثبات است، صهیونیستها نیز در خاک سوریه درحال پیشرویاند. کمتر از دوهفته دیگر، ترامپ وارد کاخ سفید میشود و با توجه به کابینه ضدایرانی که در وزارت خارجه چیده است، ایران باید هوشمندانه، محتاطانه و مقتدرانه رفتار کند. از آنطرف در سال پایانی برجام، تروئیکای تهدید اسنپبک را روی میز گذاشته و احتمال فعال کردن آن هم بهگفته تحلیلگران کم نیست. مذاکرات با طرف اروپایی نیز در دومین مرحله خود قرار دارد، از سمت دیگر برمبنای آنچه رسانههای انگلیسی از قول منابع آگاه منتشر کردند، تهدیدهایی از احتمال حمله به تأسیسات هستهای ایران به گوش میرسد؛ تهدیدهایی که اگرچه تازگی ندارد اما با برساخت رسانهای احتمال این میرود به دنبال کشاندن ایران پای میز مذاکره و دریافت امتیاز از ایرانند.
در چنین فضایی، طبیعتاً دستگاه سیاست خارجی قوی و دیپلماسی قدرتمند میتواند برای عبور و مواجهه با این بحرانها کمککننده باشد. پیش از این و در جریان بحرانهای دیگر منطقه در اتفاقات لبنان، غزه و شیطنت صهیونیستها دستگاه وزارت خارجه و عباس عراقچی نمایش قدرتمندانهای با محوریت دیپلماسی و تأکید بر صلح داشتند که نمونههای در آن ماجرای فرود هواپیما در بیروت و استفاده وزیر خارجه از دیپلماسی عمومی خود را نشان داد. امری که اثر داخلی آن هم منجر به مقابله با پروژه تضعیف ایران میشد. در چنین شرایطی تخریب چهره وزیر خارجه آن هم با هدف قرار دادن زندگی شخصی او چه خروجیای خواهد داشت و اساساً باید چه برداشتی از این تلاش برای تخریب داشت؟
تسویهحساب برایتان مهمتر از منافع ملی است؟
به نظر میرسد برای برخی گروههای سیاسی مخالف دولت، تسویهحساب دعواهای انتخاباتی آنقدر اهمیت دارد که حاضرند برای ضربه زدن به دولت، دست به هر اقدام غیراخلاقی بزنند. از آنجا که ماجرا از جانب یکی از اکانتهای وابسته به یک مؤسسه خاص کلید زده شد، خط و ربط تخریب تقریباً پیداست. اگرچه پست منسوب به این اکانت در حال حاضر پاک و تلاش شده اینطور القا شود که آن اکانت پروژهبگیر نیست اما در اصل ماجرا تفاوتی ایجاد نمیشود. وقتی اصل مقابله با مخالف بر تحقیر و تخریب و تهمت بنا میشود، بدنه حامی این جریان، برهمان مبنا و بدون در نظر گرفتن ملاحظات رفتار میکند.