جزئیات استدلال های مخالفان و موافقان پالرمو و سی.اف.تی در مجمع تشخیص

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا از مرکز رسانه و روابط عمومی مجمع، «محسن دهنوی» سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع خبرنگاران در تشریح جزئیات جلسه امروز مجمع برای بررسی دو لایحه پالرمو و CFT گفت: امروز بعد از ۵ جلسه کمیسیون مشترک، اولین جلسه بررسی دو لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون های پالرمو و CFT به ریاست آیت الله آملی لاریجانی و با حضور سران سه قوه و اکثریت اعضا برگزار شد.
وی با بیان اینکه در ابتدای جلسه آیت الله آملی لاریجانی این موضوع مهم را تبیین کردند که چرا مجمع تشخیص به لحاظ قانونی و حقوقی به بررسی این دو لایحه می پردازد اما موضوع FATF را بررسی نمی کند، اظهار داشت : در ادامه جلسه گزارش کمیسیون مشترک قرائت شد و دولت و مجلس نظرات خود را در مورد این دو لایحه بیان کردند، سپس موافقان و مخالفان پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو نظرات خود را بیان کردند.
اقتصادنیوز: سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد: ادامه بررسی لایحه پیوستن به پالرمو به ریاست رئیس مجمع و با حضور سران قوا در مجمع تشخیص مصلحت نظام به جلسه بعد موکول شد.
سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در تشریح نظرات موافقان پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو، گفت: موافقان معتقد بودند که جمهوری اسلامی ایران از بزرگترین قربانیان تروریسم، قاچاق و پولشویی است اما در عین حال نپیوستن ایران به این دو کنوانسیون موجب شده که تصویر غلطی از ایران به جامعه جهانی منتقل شده و در بسیاری از موارد به همین دلیل نتوانستیم پیگیر احقاق حق ملت ایران در صحنه بین المللی باشیم.
دهنوی تاکید کرد: لذا اصرار داشتند که پیوستن به این دو کنوانسیون هم در احقاق حقوق ملت ایران و هم در بهبود تعاملات بین المللی موثر خواهد بود.
وی ادامه داد: استدلال دیگر این بود که جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون هایی که به مراتب تعهدات بیشتری برای کشور ایجاد کرده، پیوسته است و مشکلی هم برای کشور ایجاد نشده است.
سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود در مورد نظرات مخالفان پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو اظهار داشت: مخالفان لایحه پالرمو معتقد بودند در این شرایط زمانی و به خاطر تحریمهای ظالمانه، پیوستن ایران به این کنوانسیون می تواند موجب افزایش فشار اقتصادی شود زیرا اطلاعات محرمانه اقتصادی ایران و مسیرهای دور زدن تحریم ها افشا خواهد شد، لذا شرایط زمانی فعلی را شرایط مناسبی برای پیوستن به این کنوانسیون ها نمی دانستند.
وی ادامه داد: علاوه بر این مخالفان پیوستن ایران به این کنوانسیونها استدلال می کردند که ایران ۳۹ اقدام از ۴۱ اقدام مورد نظر FATF را انجام داده است و FATF قبول نکرده است، لذا مشخص نیست که پیوستن ایران به این دو کنوانسیون نیز از سوی FATF مورد پذیرش قرار گیرد.
سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با توجه به اینکه بررسی نظرات کارشناسی به طول انجامید، زمان جلسه برای بررسی این دو لایحه به پایان رسید لذا رای گیری انجام نشد و ادامه بررسی این دو کنوانسیون با اولویت بررسی کنوانسیون پالرمو به جلسه آینده صحن مجمع موکول شد.