پیش بینی قیمت دلار و سکه در روز یک شنبه/ریزش روانی در بازارها؟
به گزارش اقتصاد نیوز، آخر وقت شنبه، دلار از کانال 29 هزار تومانی پایین رفت و سکه در معاملات فردایی به سطح 13 میلیون و 800 هزار تومانی قدم گذاشت. در واقع سکه طی یک روز در معاملات فردایی شاهد یک میلیون و 200 هزار تومان کاهش بود و دلار نزدیک به هزار تومان افت کرد.
در اولین روز هفته، روند قیمت سکه و دلار در معاملات نقدی نیز کاهشی بود و قیمت ها نتوانستند وارد سطوح جدید شوند. این روند ریزشی پس از بسته شدن بازارها و در معاملات پشت خطی نیز ادامه یافت. در معاملات پشت خطی که به صورت مجازی و در شکل کاغذی انجام می شود خرید و فروش ها برپایه تسویه ریالی صورت می گیرد. ریزش پشت خطی در شب گذشته با تفسیرهای متفاوتی روبه رو شد. در مجموع سه نگاه متفاوت درباره رفتار ریزشی دلار و سکه در معاملات پشت خطی روز شنبه وجود داشت.
تغییر انتظارات بازار با بیماری ترامپ
گروهی باور دارند، انتظارات بازار به دلیل بیمار شدن ترامپ تغییر کرده و آن ها احتمال می دهند شانس ریاست جمهوری «جو بایدن» افزایش پیدا کرده است، در نتیجه ترجیح دادند در موقعیت خرید قرار نگیرند و فروشنده بازار باشند. اگر نگاه این گروه صحیح باشد، باید در انتظار افت بیشتر قیمت سکه و دلار باشیم.
رسیدن قیمت دلار و سکه به سقف
دسته دیگری در بازار باور دارند، با رسیدن قیمت ها به سقف های تاریخی، معامله گران در انتظار یک خبر بودند که از خریدهای پیشین خود کسب سود کنند. در واقع در این نگاه، یک اصلاح قیمتی رخ داده است و معامله گران پس از کسب سود از خریدهای قبلی، بار دیگر در قامت خریدار به بازار بازخواهند گشت و تلاش خواهند کرد که قیمت ها را به سقف های پیشین بازگردانند.
افت سازماندهی شده از طرف نوسان گیران فردایی
گروه سومی هم در بازار هستند که معتقدند، افت انتهای وقت روز شنبه توسط گروهی از نوسان گیران سازماندهی شد که از خرید دلار و سکه در قیمت های پایین تر جا مانده بودند؛ از نگاه آن ها این گروه تصمیم دارند در 2 روز ابتدایی هفته با نزول بیشتر قیمت ها در معاملات آتی، زمینه را برای خرید خود در معاملات نقدی در نرخ های پایین تر فراهم کنند. این دسته به گونه ای صحبت های رییس کل بانک مرکزی را منتشر کردند که گویی قرار است دلار طی روز یک شنبه دچار سقوط شود، در حالی که در صحبت های رییس کل از افت قیمت دلار در مقطع خاصی صحبت نشده بود و تنها اشاره شده بود که با بازگشت ارز صادراتی و آزادی احتمالی منابع مسدود شده ارزی، قیمت های فعلی پایدار نخواهند بود.
روز حساس در بازار ارز و سکه
در روزهای آتی مشخص می شود نگاه کدام یک از گروه ها صحیح بوده است، ولی آنچه مسلم است، رفتار بازارساز در روز یک شنبه از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر بازارساز عرضه حواله درهم را افزایش دهد، احتمالا افت قیمت ها ادامه پیدا می کند و اگر چنین اتفاقی رخ ندهد، احتمال بازگشت به نرخ های بالاتر به صورت نسبی وجود دارد. به این ترتیب، ارزش حواله درهم در ساعات آغازین روز یک شنبه از اهمیت زیادی برخوردار است.
پیش بینی روند قیمت سکه
در مورد سکه امامی هم باید به دو نکته توجه کرد. اول اینکه بازار طلا امروز تعطیل است و معامله گران بازارهای جهانی هم با بیماری ترامپ و آمار اشتغال آمریکا سردرگم شده اند و مشخص نیست، اونس طلا در هفته جاری به کدام سو قدم برخواهد داشت. با توجه به چنین موضوعی، امروز سکه از اونس طلا یا انتظارات حاکم بر بازارهای جهانی اثری نمی پذیرد. اگر قیمت دلار کمی افت کند، انتظار ریزش در بازار سکه وجود دارد و اگر دلار افزایش پیدا کند، ممکن است سکه به کانال 14 میلیون تومانی در معاملات فردایی بازگردد. بعید است که در بازار نقدی معامله گران به این زودی حاضر باشند سکه را زیر 14 میلیون تومان قیمت گذاری کنند، چرا که این مساله ضرر هنگفتی را به آن ها می تواند وارد کند. اینکه گفته می شود افت دلار باعث ریزش سکه می شود، به دلیل حبابی است که در بازار فلز گران بهای داخلی وجود دارد. در واقع سکه قبلا به افزایش دلار بیش از حد واکنش نشان داد و شاید وقت آن باشد که به کاهش دلار هم بیش از اندازه واکنش نشان دهد.