هشدار بزرگان بازار دلار به آماتورها برای زیان بزرگ

1+2 عامل چسبندگی قیمت دلار

کدخبر: ۳۸۲۵۲۹
برخی معامله گران از سه ضلعی سخن می گویند که می تواند قیمت دلار را کماکان بالا نگه دارد و حتی به سوی قیمت های بالاتر از سطوح کنونی سوق دهد.
1+2 عامل چسبندگی قیمت دلار

به گزارش اقتصادنیوز در حالی که شواهد از قیمت های بالا در بازار ارز حمایت نمی کند اما برخی معامله گران تصور می کنند زیر پوست بازار ارز یک صعود دیگر خوابیده است.

ضرر کوچک به جای ضرر بزرگ

با تجربه های بازار این روزها به معامله گران آماتور عموما چنین هشداری می دهند«زمانی که از بازگشت بازار مطمئن نیستید، اگر از پذیرفتن ضرر کم خودداری کنید، ضررهای زیادی خواهید دید.». با این حال، عده زیادی این هشدار را نادیده گرفته اند و لیستی از عواملی که می توانند منجر به رشد قیمت دلار شوند، ارائه می دهند.

دلار

عوامل افزایش قیمت دلار

معامله گران بازار ارز برای آنکه انتظارات خود برای دلار را صعودی نگه دلار به 2+1 عامل چنگ می زنند. یک عامل سیاسی است و دو عامل دیگر ریشه اقتصادی دارد.

در صدر لیست این گروه، عدم برداشته شدن تحریم ها وجود دارد. در واقع این گروه اعتقاد دارند، حتی با روی کار آمدن بایدن اتفاق معناداری رخ نخواهد داد که فشارها بر ایران را کاهش دهد. می توان گفت، آن ها بر روی این مساله حتی قمار کرده اند.

دو عامل اقتصادی  امیدواری افزایشی های بازار ارز

دو عامل دیگر افزایشی های بازار را تحریک می کند که اقدام به فروش ارز نکنند؛ اولی چالش های پیش روی اقتصاد ایران و دومی، گذشته افزایشی بازار ارز. به عنوان مثال، برخی از این افراد عنوان می کنند که نقدینگی در سطح بالایی قرار دارد و آسیب های کرونا و کاهش درآمدهای نفتی موجب میشود که دولت باز هم از بانک مرکزی استقراض کند. حتی عده ای عنوان می کردند که تصویب لایحه بودجه سال جاری به معنای علامت پذیرش افزایش قیمت دلار در سال آتی ست.

 در کنار این، این گروه نگاهی گذشته نگر نیز دارند و به روند قیمتی ارز در ده سال گذشته هم اشاره می کنند که در پس هر ثبات دلار، شوکی خوابیده بوده است.

معامله گران بزرگ و هراس از خواب سرمایه

در مقابل افزایشی های بازار، معامله گران بزرگ حضور دارند که از خواب سرمایه خود هراس دارند. آن ها می گویند،  نسبت به ریسکی که در بازار وجود دارد، انتظار ندارند که سود مناسبی را به دست آورند. در 40 روز اخیر بازار دلار هم بیشتر در جا زده است و از پنج شنبه دو هفته پیش تا روز سه شنبه هم در دامنه محدود 25هزار و 450 تا 25 هزار و 950 تومان تغییرات خود را به ثبت رسانده است.

برخی از معامله گران بزرگ می گویند، آماتورها ممکن است به قصد جبران ضرر خود در بازار بمانند، ولی آن ها به تجربه دریافته اند که هر قدر برای جبران ضرر ریسک کنند، احتمالا بیشتر متضرر خواهند شد. معامله گران بزرگ، معمولا برای ورود به دنبال یک نشانه هستند و در حاضر به نظر می رسد که آن نشانه را پیدا نکرده اند. شاید اگر حواله درهم به بالای 7 هزار و 200 تومان برود، معامله گران بزرگ هم تکانی به خود بدهند، ولی رفتار قیمتی درهم و حجم معاملات آن به صورتی نبوده است که سمت و سوی انتظارات را تحت تاثیر قرار دهد. درهم در محدوده 7 هزار تا 7 هزار و 200 تومان گرفتار شده است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید