آشفتگی در بازار دلار
به گزارش اقتصادنیوز روند قیمتی دلار و فلز گران بهای داخلی تا حد زیادی میزان این هیجان را انعکاس می دهد؛ روز چهارشنبه، اسکناس آمریکایی از کانال 22 هزار تومان به سرعت جدا شد و تا محدوده 23 هزار و 300 تومانی رشد کرد؛ این محدوده قیمتی هزار و 500 تومان از قیمت بسته شده روز سه شنبه بیشتر بود. با رسیدن دلار به 23 هزار و 500 تومان، فروشندگان این بار کنترل اوضاع را به دست گرفتند و قیمت دلار را تا 22 هزار و 700 تومان پایین بردند. نوسانات رفت و برگشتی قیمت دلار، معامله گران و بازیگران عادی بازار را سردرگم کرده بود و این آشفتگی و عدم اطمینان نسبت به آینده قیمت موجب شد که برخی از فعالان ترجیح دهند، از بازار به صورت موقت کناره بگیرند.
همچنین ببینید: دو خوانش دلار از سخنان همتی
در بازار سکه نیز چنین نوسانات شدید افزایشی و کاهشی رخ داد. در بازار فلز گران بهای داخلی، سکه طی یک ساعت حدود 300 هزار تومان گران شد و یک ساعت پس از آن 150 هزار تومان افت کرد. در نهایت برنده این رفت و برگشت های قیمتی، خریداران بودند، چرا که در اولین روز بهمن ماه، دلار بالای 4 درصد گران شد و سهم سکه افزایش 2.3 درصدی بود.
چرا سکه و دلار صعودی شدند؟
سه نگاه متفاوت در مورد نوسانات روز اول بهمن در بازار وجود داشت؛ گروهی باور داشتند، سکه و دلار، در واکنش به صحبت های رییس کل بانک مرکزی در مسیر صعودی قرار گرفتند؛ به باور آن ها، معامله گران بازار مشکلاتی را که رییس کل بانک مرکزی از آن ها سخن گفت، را جدی گرفت. همتی در بخشی از صحبت های خود به کاهش درآمدهای نفتی اشاره کرده بود و در بخش دیگری عنوان کرده بود که «آدرس دلارهایی که مخالفین از آن سخن می گویند را به او بدهند». در روزهای قبل، برخی عنوان کرده بودند که دولت دلارهای احتکارشده ای دارد که در آستانه برخی اتفاقات سیاسی میخواهد آن را آزادسازی کند.
عده دیگری معتقد بودند، دلار و سکه در روز دوشنبه کف های قیمتی خود را پیدا کردند، در نتیجه خریدها شدت گرفته است و بازار از این پس به دنبال سقف های قیمتی جدید خواهد بود. یرخی از معامله گران نیز معتقد بودند برخی از معامله گران در آستانه ورود بایدن به کاخ سفید سعی داشتند، دلار و سکه های خود را در قیمت های بالاتر به فروش برسانند، در نتیجه سعی کردند جو هیجانی را در بازار روز چهارشنبه ایجاد کنند.