دلار بازار جهانی را به هم ریخت/ سقوط قیمت طلا
به گزارش اقتصادنیوز، در روزی که گذشت قیمت طلای نقدی وارد سطح هزار و ۷۰۰ دلار شد که پایین نرین سطح کانالی از آخر پاییز به حساب می آید دلیل اصلی سقوط طلا تقویت یک شبه شاخص دلار عنوان می شود. شاخص دلار به بالاترین حد دو ماهه خود رسید و قیمت طلا به پایین ترین حد در یک ماه و نیم گذشته فرستاد. برخی البته دلیل دیگر سقوط طلا را خروج سرمایه گذاران از این بازار و حمایت از نقره عنوان می کنند. قیمت نقره در روزهای اخیر نوسان زیادی داشته است برخی می گویند در این بازار ها همان اتفاقی رخ داده که در بازار سهام برای برخی سهم های کوچک رخ داده است. سرمایه گذاران خرد و حقیقی در زور آزمایی با سرمایه گذاری نهادی(صندوق ها) وارد برخی بازارها شده و نوسان را زیاد می کنند.اما برخی دیگر این نوسان را در بازار نقره بی سابقه نمی دانند. این گروه رشد 50 درصدی قیمت نقره در یک سال گذشته را دلیلی بر استقبال سرمایه گذاران از این فلز می دانند. قیمت نقره در میانه هفته رکورد هشت ساله را شکست و به بالای 30 دلار رسید اما در ادامه این رکورد را پس داد.
همچنین بخوانید:
<<<خبر مهم رئیس جدید بورس درباره سهام عدالت
دلار بازار طلا را کساد کرد
بر اساس گزارش کیتکو، قیمت معاملات آتی طلا و نقره در ظهر پنج شنبه در ایالات متحده به شدت پایین آمد، که بخشی از آن به دلیل تقویت شاخص دلار است که یک شبه به بالاترین سطح در دو ماه گذشته رسید نمودارهای فنی نیز فشار فروش در بازار را بیشتر کردند.
معاملات آتی طلای آوریل (اردیبهشت) به پایین ترین سطح دو ماهه سقوط کرد و قیمت ها اکنون روند نزولی دارند. همچنین ، نوسانات در بازار سهام ایالات متحده این هفته کمتر شد و بازار دیروز رو به بهبود بود. البته این بهبود در بازار سهام برای فلزات خبر منفی بود. قیمت آتی طلای آوریل با 46.90 دلار افت به 1788.10 دلار رسید و آخرین قیمت هر اونس نقره مارس (فروردین) با 0.814 دلار کاهش 26.075 دلار بود.
در حال حاضر قیمت هر اونس طلای نقدی با کاهش بیش از ۲ درصد یا ۴۰ دلار وارد سطح ۱۷۰۰ دلار شد و با قیمت هزار و ۷۹۳ دلار در بازار عرضه شد. تحلیل گران فنی پیش بینی می کنند اگر قیمت طلا نتواند از کانال 1700 خود را بالا بکشد احتمالا تا سطح 1770 کاهش یابد و کف حمایتی بازار در این نقطه قرار داد. به گفته آنان هم اکنون مرز 1800 دلار نیز برای قیمت طلا نقطه مقاومت محسوب می شود. منظور از نقطه مقاومت نقطه ای که سرمایه گذاران با هدف سود بیشتر شروع به فروش طلا می کنند.
بازار های جهانی برای امروز منتظر آمار اشتغال هستند تا بر اساس تحولات بخش واقعی اقتصاد اقدام به تصمیم گیری کنند. اگر روند اشتغالزایی طبق انتظار باشد این اتفاق می تواند فشار فروش در بازار طلا را بیشتر کند. اتفاقی که به کاهش بیشتر قیمت منجر می شود.
شرایط بازارهای جهانی
بازارهای سهام جهانی یک شبه با نوسانات متنوعی رو به رو شد، سهام آسیا بیشتر سقوط کرد و سهام اروپا کمی افزایش یافت. شاخص های سهام ایالات متحده در ظهر بیشتر شد. احساس ریسک معامله گر / سرمایه گذار در این هفته بسیار خوب بوده است. دولت بایدن در تلاش است تا یارانه های محرک تازه را به آمریکایی ها برساند و احتمالاً در هفته های آینده این اتفاق رخ دهد.
صعود در بازار نفت
بر اساس گزارش مارکت واچ،قیمت نفت روز پنجشنبه صعودی بودجیووانی استاونووو ، تحلیلگر نفتی، در یادداشت اخیر خود گفت: « با تلاش گروه صادر کننده نفت برای پایین نگه داشتن تولید جهانی نفت زیر تقاضا ، انتظار داریم موجودی های نفت در سال جاری همچنان کاهش یابد. عرضه واکسن ها باید از تقاضای جهانی نفت در ماه های آینده پشتیبانی کند و اجازه دهد قیمت های نفت بیشتر افزایش یابد.»
قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با 54 سنت افزایش یا 1 درصد رشد در بشکه 56.23 دلار در هر بشکه به ثبات رسید. براساس قراردادهای ماه قبل ، قیمت ها برای چهارمین جلسه متوالی افزایش یافت و در بالاترین قیمت از 22 ژانویه سال 2020 قرار گرفت. قیمت نفت برنت نیز با افزایش ۰.۲۲ دلار به ۵۸ دلار و ۹۱ سنت رسید.
افزایش بیت کوین
در روزی بازارها روند کم نوسانی داشتند بیت کوین نیز اهسته و پیوسته رو به صعود حرکت کرد. ارزش بیت کویت با افزایش ۱.۱۹ درصد افزایش به قیمت ۳۷ هزار و ۵۱۵ دلار رسید.