گزارش «اقتصادنیوز» از بازار طلا و ارز

فروشندگان دلار غیب شدند؛ درهم رکورد زد/ هیجان قیمت طلا و سکه در سایه 5 عامل

کدخبر: ۶۹۲۴۰۴
اقتصادنیوز: بازار ارز و طلا تحت تاثیر تحولات سیاسی و اقتصادی در حال ثبت رکوردهای جدید است؛ روندی که در پی آن قیمت درهم، طلا و سکه به سقف جدید رسیدند.
فروشندگان دلار غیب شدند؛ درهم رکورد زد/ هیجان قیمت طلا و سکه در سایه 5 عامل
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و ارز در روزهای اخیر تحت تاثیر تحولات سیاسی، اقتصادی و تقاضای فزاینده برای دلار به سطوح تاریخی خود نزدیک شده است و نوسانات اخیر دلار در تهران، به ویژه تحت تاثیر تحولات سوریه و افزایش تقاضای واردکنندگان، منجر به رسیدن آن به دامنه هفتاد هزار تومان شده است. از سوی دیگر، قیمت طلای جهانی و سکه نیز با رشد قابل توجهی همراه بوده است. افزایش قیمت دلار و صعود طلای جهانی به مرزهای جدید باعث شد بازار طلا و سکه به طور همزمان با رکوردهای جدید مواجه شود. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند با ادامه تحولات بین‌المللی، روند صعودی این بازارها ادامه یابد.

علاوه بر عوامل سیاسی، افزایش تقاضای واردکنندگان و کاهش درآمدهای صادراتی در نیمه دوم سال نیز از دیگر دلایل رشد نرخ ارز است. این روند، در کنار تغییرات بین‌المللی نظیر سیاست‌های پولی فدرال رزرو، همچنان بر بازار ارز و طلا تاثیرگذار خواهد بود.

قیمت درهم رکورد زد؛ دلار نوسانی شد

با این حال، قیمت دلار تهران معاملات روزانه را با گپ منفی 50 تومانی نسبت به معاملات روز گذشته در پله سوم از میانه دامنه 70 هزار تومان بازگشایی کرد و با نوسان مثبت 900 تومانی تا یک کانال بالا رفت و تا پله دوم از سکوی ششم دامنه 70 هزار تومان صعود کرد. 

قیمت دلار هرات نیز معاملات را با گپ مثبت 150 تومانی در میانه کانال چهارم دامنه 70 هزار تومان بازگشایی کرد و با نوسان مثبت 900 تومانی به میانه دامنه 70 هزار تومان رسید. حباب دلار درهم به 555 تومان رسید.

قیمت درهم امارات هم با گپ منفی 60 تومانی در 20 هزار و 520 تومان آغاز به کار کرد و با روند صعودی 820 تومانی تا 20 هزار و 900 تومان پیش‌روی کرد. این اسکناس سقف مقاومتی 21 هزار تومان را در پیش دارد و در صورتی که حمایت 20 هزار و 400 تومان حفظ شود، درهم به سمت 21 هزار تومان حرکت خواهد کرد. شکستن مرز 21 هزار تومان می‌تواند روند صعودی بیشتر و رسیدن به محدوده 21 هزار و 300 تومان را تقویت کند.

از سوی دیگر، بازار رسمی امروز شاهد جهش قیمت‌ها بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، قیمت دلار در بازار رسمی با افزایش هزار و 687 تومانی به 63 هزار و پنج تومان رسید و دلار حواله نیز با گپ مثبت هزار و 642 تومانی در  61 هزار و 289 تومان در معامله بود. قیمت یورو نیز با  افزایش هزار و 766 تومانی در بازار رسمی به 66 هزار و 164 تومان و نرخ حواله یورو نیز با گپ مثبت هزار و 718 تومانی، 64 هزار و 362 تومان نرخ گذاری شد. ارزش درهم امارات در بازار رسمی نیز  با افزایش در 17 هزار و 156 تومان و حواله آن به 16 هزار و 688 تومان رسید.

در روزهای اخیر، دلار در دامنه هفتاد هزار تومان در حال معامله است؛ منطقه‌ای که به سرعت وارد آن شد و سطح جدیدی را تجربه کرد و معامله‌گران گزارش می‌دهند تعداد فروشندگان کاهش یافته است. قیمت دلار پس از سقوط دولت سوریه وارد دامنه هفتم شد و حرکت صعودی خود را ادامه داد. «نزدیکی به پایان سال میلادی»، «تسویه حساب‌های ارزی شرکت‌ها» و «کسری بودجه» نیز به رشد قیمت دلار کمک کرد.

افت و خیز محسوس قیمت بیت کوین و تتر

بازار رمزارزها نیز شاهد نوسانات محسوسی بود و قیمت بیت کوین از 105 هزار و 830 دلار به 104 هزار و 630 دلار بازگشت؛ روندی که نشان‌دهنده فشارهای فروش در بازار است. با توجه به تقاضای فزاینده برای ارزهای دیجیتال و وضعیت ناپایدار بازارهای مالی، پیش‌بینی می‌شود بیت کوین در کوتاه‌مدت به سطح 103 هزار دلار بازگشته و سپس در تلاش برای دستیابی به مرزهای بالاتر قرار گیرد. این نوسانات همچنان تحت تاثیر عوامل جهانی و تغییرات نرخ بهره قرار دارد. همچنین در روزهای آینده، بیت کوین ممکن است به 102 هزار دلار کاهش یابد و سپس دوباره به سطح 105 هزار دلار برسد.

قیمت تتر نیز با افزایش از 75 هزار و 450 تومان به 76 هزار و 696 تومان رسیده است. در شرایط فعلی، تتر به عنوان یک دارایی امن در مقابل نوسانات بازار ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود، اما با توجه به شرایط ناپایدار و نوسانات قیمت در بازار، این ارز دیجیتال هم در معرض تغییرات قیمتی قرار گرفته است. تتر ممکن است در کوتاه‌مدت به 78 هزار تومان برسد، اما احتمال بازگشت به 75 هزار تومان نیز وجود دارد.

طلا برای سقف‌زنی خیز برداشت

بازار طلا و سکه نیز در سایه نوسانات دلار و طلای جهانی در مسیر صعودی قرار گرفت. طلای جهانی در حال حاضر 2660 دلار معامله می‌شود که تنها 150 دلار با رکورد تاریخی خود فاصله دارد و اگر فدرال رزرو تصمیم به کاهش نرخ بهره بگیرد، احتمال جهش دوباره طلا بالا خواهد بود.

براساس پیگیری اقتصادنیوز، ​تکنیکالیست ها معتقدند قیمت طلای جهانی در حال حاضر به سقف‌های جدیدی دست یافته است و اگر حمایت 2650 دلار حفظ شود، طلا می‌تواند به محدوده 2675 دلار برسد و در صورت عبور از این سطح، احتمالاً به مرز 2700 دلار خواهد رسید. عبور از ناحیه 2675 دلار می‌تواند نشان‌دهنده روند صعودی جدید باشد که ممکن است سقف‌های بالاتری را تجربه کند.

قیمت طلا و سکه در سقف تاریخی

همچنین قیمت طلای آبشده امروز معاملات را در 21 میلیون و 29 هزار تومان آغاز کرد و با افزایش 400 هزار تومانی تا 21 میلیون و 410 هزار تومان بالا رفت. هر گرم طلای 18 عیار هم امروز افزایشی بود و در چهار میلیون و 942 هزار تومان معامله شد. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب طلای آبشده به زیر یک درصد رسید.

معامله گران فنی معتقدند مرز حمایت طلا در 21 میلیون تومان قرار دارد و در صورتی که قیمت این سطح را حفظ کند، به 21 میلیون و 700 هزار تومان خواهد رسید. در صورت شکستن مقاومت 21 میلیون و 700 هزار تومان، قیمت سقف‌های بالاتری را لمس خواهد کرد و کانال 22 میلیون تومان نیز در دسترس خواهد بود.

همچنین قیمت سکه امامی امروز معاملات را در 53 میلیون و 950 هزار تومان آغاز کرد و در نیمه اول معاملات با افزایش به کانال بالاتر رفت و به 54 میلیون و 600 هزار تومان رسید. قیمت سکه امامی در ادامه معاملات روزانه یک کانال دیگر بالا رفت و به 55 میلیون و 50 هزار تومان رسید. نیم سکه نیز با افزایش به کانال جدید رفت و به 29 میلیون 100 هزار تومان رسید. ربع سکه و سکه گرمی هم 17 میلیون و 800 هزار تومان و هشت میلیون و 700 هزار تومان نرخ‌گذاری شد. بررسی اقتصادنیوز نشان می دهد حباب سکه هم 15 درصد شد.

به عقیده فعالان بازار، در صورتی که حمایت 53 میلیون و 500 هزار تومان برای سکه حفظ شود، احتمال صعود به مرز 55 میلیون و 500 هزار تومان وجود دارد. عبور از محدوده 55 میلیون و 500 هزار تومان می‌تواند نشان‌دهنده روند صعودی بیشتر باشد که به سمت 56 میلیون تومان و حتی بالاتر حرکت خواهد کرد.

نوسانات بازار طلا و ارز در سایه تحولات سیاسی و اقتصادی

با این همه، نوسانات اخیر بازار ارز به دلیل تقاضای بالا برای دلار و کاهش فروشندگان است که تحت تأثیر رکود اقتصادی و تعطیلی بانک‌ها در تهران شدت گرفته است و عدم تحرک در بازار ارز توافقی نیز باعث افزایش شکاف قیمت‌ها در بازار آزاد شده است. تحلیلگران معتقدند این وضعیت از تأثیرات وضعیت اقتصادی داخلی و جهانی و بی‌تحرکی بانک‌ها و صادرکنندگان ناشی است.

قطعی برق و گاز در برخی مناطق کشور نگرانی‌هایی در مورد تأثیر منفی آن بر تولید و صادرات ایجاد کرده و فعالان بازار هشدار می‌دهند که ادامه این قطعی‌ها می‌تواند فشار بیشتری به اقتصاد وارد کند و در بلندمدت به کسری تراز تجاری منجر شود که تأثیر زیادی بر بازار ارز خواهد داشت.

از سوی دیگر، در آستانه پایان سال میلادی، تقاضای دلار به طور سنتی افزایش یافته است و برخی تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند اگر تغییرات جدیدی رخ دهد، این افزایش از 10 دی شروع خواهد شد؛ موضوعی که در پی آن کاهش قیمت‌ها بیشتر جنبه اصلاحی دارد و پس از تکمیل آن، دوباره روند صعودی آغاز خواهد شد.

امروز همچنین آخرین مهلت صادرکنندگان برای ورود به بازار توافقی ارز بود و پس از این تمام معاملات توافقی بین واردکنندگان و صادرکنندگان در سامانه مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام می‌شود. قیمت‌ها در این بازار طبق عرضه و تقاضا و با استفاده از الگوریتم کشف قیمت به روش مچینگ تعیین می‌شود و هر روز قیمت نهایی بر اساس میانگین موزون معاملات روز قبل اعلام خواهد شد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید