نوسان شارپی از دسترس قیمت دلار خارج شد؟/ پیشبینی قیمت دلار امروز ۹ دی 1403
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز معاملات دومین روز هفته را در حالی آغاز خواهد کرد که روز گذشته را با نوسانات مثبت و روندی که در پایان هفته اول زمستان در پیش گرفته بود، پشت سر گذاشت. تحولات بازار تحت تأثیر اخبار مربوط به تزریق ارز، تغییرات سیاستهای پولی و انتظارات پایان سال میلادی قرار داشت و این عوامل در کنار نوسانات بازار آزاد و رسمی، فضای پیچیدهای را در بازار ارز ایجاد کردند.
در اولین روز هفته، دلار به روند افزایشی هیجانی خود ادامه داد و در پی آن معاملهگران دچار سردرگمی شدند و نهنگهای بازار با احتیاط بیشتری عمل کردند. قیمت دلار در تهران روز گذشته با افزایش 250 تومانی نسبت به معاملات پشت خطی جمعه، فعالیت خود را در کریدور هشتم آغاز کرد و به سمت کانال اول این دامنه حرکت کرد و در نیمه دوم این کانال در نوسان باقی ماند. همچنین، دلار هرات نیز با افزایش 130 تومانی در پله اول کف کریدور هشتم شروع به معامله کرد و در نیمه دوم این کانال به معاملات خود پایان داد.
قیمت درهم امارات نیز با افزایش 280 تومانی نسبت به دو روز پیش، در سطح 22 هزار و 300 تومان آغاز به کار کرد و تا 22 هزار و 480 تومان به تدریج بالا رفت و در نهایت در قیمت 22 هزار و 460 تومان بسته شد. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب دلاری درهم نیز 934 تومان تخمین زده شده است.
از سوی دیگر، در بازار رسمی، قیمت دلار با افزایش به 64 هزار و 650 تومان رسید. نرخ حواله دلار نیز با گپ مثبت در 62 هزار و 889 تومان معامله شد. قیمت یورو در این بازار با کاهش به 67 هزار و 426 تومان رسید، در حالی که نرخ حواله یورو در 65 هزار و 590 تومان ثبت شد. ارزش درهم امارات در بازار رسمی نیز 17 هزار و 603 تومان بود.
به گزارش اقتصادنیوز، بازار رمزارزها نیز در روز گذشته شاهد نوسان منفی بیتکوین بود. این رمزارز شب گذشته با روندی نزولی کانال 97 هزار دلار را از دست داد و به کف کانال 96 هزار دلار رسید. در حال حاضر، بیتکوین در محدوده 95 هزار و 323 دلار معامله میشود. تکنیکالیستها معتقدند مرز حمایتی بیتکوین در محدوده 93 هزار دلار و مرز مقاومتی در کانال 100 هزار دلار قرار دارد.
قیمت تتر نیز در 24 ساعت گذشته بین 80 هزار و 500 تومان و 81 هزار و 535 تومان در نوسان بود و در حال حاضر 80 هزار و 920 تومان در معامله است. با توجه به تثبیت نسبی بازار و تحولات قیمتی دلار، تحلیلها نشان میدهند حمایت تتر در محدوده 80 هزار تومان و مقاومت آن در سطح 82 هزار قرار دارد.
بازار رمزارزها طی روزهای اخیر شاهد یک اتفاق غیرمنتظره بوده است و بانک مرکزی درگاههای پرداخت صرافیهای رمزارزی را مسدود کرده و دلیل آن را جلوگیری از سفتهبازی و پولشویی اعلام کرده است. فعالان بازار این اقدام را غیرمنطقی توصیف کرده و تأکید دارند که عدم جذابیت ریال دلیل اصلی نوسانات است.
بازار ارز در روز شنبه شاهد انتشار اطلاعیه بانک مرکزی درباره بازار ارز تجاری بود که در آن بر غیرواقعی بودن «نرخهای اعلامی در شبکههای اجتماعی» تاکید کرده بود. برخی از تحلیلگران این اطلاعیه را جدی گرفتند و آن را هشداری از جانب بانک مرکزی برای کنترل نرخ دلار بازار آزاد تلقی کردند. همچنین، کارشناسان نزدیک به بانک مرکزی پیشبینی کردند با کم شدن عرضه ریال و پایان تقاضای تجاری سال نو، روند صعودی و نوسان شارپی بازار ارز پایان خواهد یافت.
براساس پیگیری اقتصادنیوز، فعالان بازار نیز معتقدند در بازار غیررسمی مدیریت انتظارات تورمی و تزریق نقدینگی توسط نهاد بازارساز، با کاهش تقاضای سفتهبازانه همراه بوده و موجب کاهش نوسانات و تثبیت قیمتها شده است.
با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله گران فنی، در صورت کاهش تقاضا برای دلار، احتمال شکست سطح حمایت وجود دارد، اما در صورت افزایش مجدد تقاضا، عبور از محدوده مقاومت محتمل خواهد بود.
تحلیلهای فنی نشان میدهند در صورت تثبیت قیمت دلار هرات زیر سطح کانال پنجم دامنه 70 هزار تومان، احتمال کاهش قیمتها و ورود به کانال پایینتر قوت خواهد گرفت. از سوی دیگر، معاملهگران معتقدند کاهش فعلی قیمتها بیشتر ناشی از اصلاح کوتاهمدت است و اگر تقاضای سال نو کاهش یابد، احتمال افت بیشتر نیز وجود دارد.
به عقیده این گروه، تثبیت قیمت دلار تهران در محدوده فعلی میتواند تداوم نوسانات منفی را تضمین کند. در مقابل، عقبگرد قیمت دلار به کف دامنه، احتمال بازگشت به کانالهای پایینتر را قوت خواهد بخشید.
معامله فنی نیز پیشبینی میکنند درهم امارات در روزهای آینده بین دو محدوده حمایت و مقاومت کلیدی، به ترتیب 20 هزار و 800 تومان و 21 هزار و 200 تومان نوسان خواهد داشت. اگر قیمت درهم از سطح حمایتی 20 هزار و 800 تومان پایینتر رود، احتمال کاهش بیشتر تا سطح 20 هزار و 600 تومان وجود دارد. اما اگر قیمت بتواند مقاومت 21 هزار و 200 تومان را بشکند، روند صعودی قویتری به سمت 21 هزار و 400 تومان مشاهده خواهد شد.
در نهایت، بازار ارز ایران در سایه تحولات داخلی و خارجی، از جمله تزریق ارز توسط بانک مرکزی، کاهش تقاضای فصلی و اخبار مثبت از ذخایر ارزی، در کوتاهمدت شاهد فشار نزولی خواهد بود. از سوی دیگر، در بلندمدت، تغییرات در سیاستهای کلان اقتصادی و انتظارات تورمی میتوانند مسیر بازار را تغییر دهند. پیشبینی میشود با کاهش تقاضای سفتهبازی و افزایش عرضه، قیمتها تا اواسط هفته کاهش یابد.