صدای پای بازارساز در بازار ارز به گوش رسید؛ گذر قیمت دلار به محدوده حمایت میافتد؟/ پیشبینی قیمت دلار امروز 21 بهمن 1403
![صدای پای بازارساز در بازار ارز به گوش رسید؛ گذر قیمت دلار به محدوده حمایت میافتد؟/ پیشبینی قیمت دلار امروز 21 بهمن 1403](https://cdn.eghtesadnews.com/thumbnail/Xkw4MIhhyGsb/mW4TY_vzMeEG1fqb61-mcCKrGYGcOSm4SW9Yyhl5b2N1qvFeEPKLcFkzrdrrAcG9cg9gAf9kJWJmze2Es8GZhDlkJqwVKQrt2vu82IeKLd0,/%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1.jpg)
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز معاملات دومین روز هفته را در حالی آغاز خواهد کرد که روز شنبه، قیمت دلار در بازار تهران با افزایش همراه بود و تحلیلگران این تغییر را نشات گرفته از ریسکهای سیاسی توصیف کردند.
با این حال، قیمت دلار تهران معاملات را با کاهش ۱۵۰ تومانی نسبت به نرخ بستهشده در معاملات پشت خطی روز جمعه آغاز کرد و در سطح نهم از کانال ششم کریدور هشتم قرار گرفت. این اسکناس سپس با نوسان افزایشی از مرز کانال هفتم عبور کرد و تا سطح نهم این کانال پیشروی کرد. در ادامه، دلار تهران به حرکت صعودی خود ادامه داد و وارد کانال نهم کریدور هشتم شد، اما در محدوده کف این کانال باقی ماند.
در بازار هرات نیز دلار معاملات را با افزایش ۵۰ تومانی نسبت به نرخ معاملات شب جمعه آغاز کرد و در سطح هفتم از کانال ششم کریدور هشتم جای گرفت. این ارز پس از یک روند صعودی وارد کانال هفتم شد و تا سطح هشتم این کانال رشد کرد. اما در ادامه، با تغییر مسیر و افزایش فشار فروش، نرخ دلار هرات تا سطح ششم کانال هفتم عقبنشینی کرد و در نیمه پایینی این کانال به معاملات خود ادامه داد.
قیمت درهم امارات نیز معاملات را با شکاف مثبت ۵۲۰ تومانی بازگشایی کرد و با نرخ ۲۴ هزار و ۱۰۰ تومان وارد بازار شد و در ادامه، با افزایش تدریجی، پله به پله رشد کرد و در نهایت به ۲۴ هزار و ۶۰۰ تومان رسید.
بازار ارز رسمی نیز شاهد نوسان منفی قیمت یورو و دلار بودیم و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار با کاهش به کانال 68 هزار تومان برگشت و 68 هزار و 953 تومان قیمت خورد. نرخ حوالهای آن نیز با گپ منفی به ۶۷ هزار و 75 تومان رسید. یورو نیز با گپ منفی ۷۱ هزار و 217 تومان معامله شد و حواله یورو هم با کاهش ۶۹ هزار و 277 تومان قیمت خورد. ارزش درهم امارات نیز در بازار رسمی کاهش یافت و به ۱۸ هزار و 775 تومان رسید و حواله درهم ۱۸ هزار و 264 تومان معامله شد.
به گزارش اقتصادنیوز، بازار رمزارزها هفته جدید را در حالی آغاز کرد که بیتکوین پس از افت هفته گذشته، روند صعودی را تجربه کرد و از محدوده 96 هزار دلار وارد کانال 97 هزار دلار شد و در زمان نگارش این گزارش، با قیمت 97 هزار و 300 دلار در حال معامله است. در همین حال، تتر نیز طی 24 ساعت گذشته در محدوده 87 هزار و 510 تومان تا 89 هزار و 500 تومان نوسان داشته و اکنون با قیمت 88 هزار و 244 تومان در حال معامله است.
به عقیده تکنیکالیستها، سطح 96 هزار دلار بهعنوان حمایت کلیدی بیتکوین در نظر گرفته میشود و در صورت شکست این محدوده، احتمال افت قیمت تا مرز 94 هزار و 500 دلار و سپس 92 هزار دلار وجود دارد. در مقابل، محدوده مقاومتی مهم بیتکوین در ناحیه 98 هزار و 500 دلار قرار دارد و در صورت عبور از این سطح، قیمت میتواند تا مرز 100 هزار دلار و در ادامه تا 102 هزار و 500 دلار افزایش یابد.
سطح حمایتی کلیدی تتر نیز در 87 هزار و 500 تومان قرار دارد و در صورت شکست این سطح، احتمال افت قیمت تا محدوده 86 هزار و 800 تومان و سپس 85 هزار و 900 تومان وجود دارد. از سوی دیگر، مقاومت اصلی تتر در ناحیه 89 هزار و 500 تومان قرار گرفته است و اگر این سطح شکسته شود، قیمت میتواند به 90 هزار و 800 تومان و حتی 92 هزار تومان برسد.
با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز، از نگاه تحلیلگران فنی، حمایت کلیدی درهم در سطح ۲۴ هزار تومان قرار دارد و در صورت شکست این محدوده، احتمال کاهش بیشتر نرخ افزایش خواهد یافت. در مقابل، مقاومت اصلی درهم در ۲۴ هزار و ۶۵۰ تومان قرار گرفته و عبور از این سطح میتواند زمینه را برای صعود به محدوده ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان فراهم کند.
این گروه معتقدند بازار دلار همچنان تحت تأثیر عوامل سیاسی و اقتصادی قرار دارد و نوسانات فعلی به واسطه عدم شفافیت در اخبار مرتبط با مذاکرات بینالمللی و تحولات داخلی، پیچیدهتر شده است. با این حال، این گروه پیشبینی میکنند دلار در کوتاهمدت در یک کریدور مشخص حرکت خواهد کرد و احتمالاً در کانال فعلی نوسان خواهد داشت.
همچنین، اگر فشار فروش به دلیل اخبار مثبت سیاسی افزایش یابد، دلار میتواند به سمت کف کریدور فعلی حرکت کند، اما اگر تقاضای احتیاطی در بازار تقویت شود یا سیگنالهای نااطمینانی در حوزه سیاست خارجی منتشر شود، احتمال حرکت به سمت سقف کریدور وجود دارد.
کارشناسان اقتصادی همچنین به اثرات فصلی در تغییرات قیمت دلار اشاره میکنند. در سه ماه پایانی سال، معمولاً تقاضا برای خرید دلار افزایش مییابد که این افزایش تقاضا، همراه با برخی سیاستهای مالی، باعث رشد قیمت دلار میشود. با این حال، در حالی که سیاستگذاران در تلاش برای کنترل بازار ارز هستند، رشد انتظارات تورمی مانع از کاهش قیمت دلار شده است. در این میان، برخی تحلیلگران محدوده فعلی قیمت دلار را منطقه پرریسک برای ورود به بازار ارز میدانند و پیشبینی میکنند که نوسانات قیمت تا زمانی که سیاستها به یک نتیجه قطعی برسد، ادامه خواهد داشت.
با این حال، دو نگاه برای آینده بازارها مدنظر است؛ نگاه اول ریزش قیمتها از سطوح فعلی را در پی تزریق بازارساز می داند؛ موضوعی که فعالان بازار آن را ناشی از تعطیل نشدن ادارات تهران و بانک مرکزی در روز یکشنبه میدانند و معتقدند بازارساز حضور قوی در بازار خواهد داشت.
گروه دوم هم میگویند نوسان این روزهای بازار جای تحلیل ندارد و افرادی که دارند داراتر میشوند و گروهی که ندارند ندارتر.