برنامه های زاکانی برای تهران / از تقویت مسجد محوری تا تهران الگوی جهان اسلام
به گزارش اقتصادنیوز ،برنامههای علیرضا زاکانی با شعار تهران کلانشهر الگوی جهان اسلام ارائه شده است. او ابتدا چالشهای شهر و شهرداری تهران را برشمرده و 350 روز هوای غیرپاک، 56 درصد از درآمدها حاصل از فروش تراکم، رانتخواری، فساد و عدم شفافیت کافی اداری، بدهی 70 هزار میلیاردی، ساختار فربه سازمانی، تعداد بالای پروژههای نیمهتمام و بافت فرسوده و... را بهعنوان مشکلات اساسی برشمرده است. او به نتایج نظرسنجیهایی که در این دوره از مدیریت شهری شده اشاره کرده و تصویری از تهران را که شهروندان تهرانی دارند، بیان کرده است. ویژگیهای شهر و شهرداری مطلوب در برنامههای زاکانی شهری پیشرفته با هویت ایرانی اسلامی، امن و ایمن، مقاوم، هوشمند، زیبا، فرهنگی و بااصالت، منسجم و با رفاه اجتماعی، عاری از نابرابری، شهروندمحور و مشارکتپذیر است. او در برنامههایش اشاره کرده که از اقدامات شهرداران قبل بهخصوص «محمدباقر قالیباف» در سیاستگذاری و توسعه شهری بهره خواهد برد. او در حوزه شهرسازی و معماری مهمترین چالشها را بیتوجهی به تهیه و اجرای طرحهای موضوعی و موضعی عنوان کرده و بر بهروزرسانی طرح تفصیلی تأکید داشته است.
زاکانی تکمیلنشدن فرایند هوشمندسازی عوارض شهری و ساختمانی و عدم نظارت بر فرایند صدور پروانه را از چالشهای مهم این حوزه عنوان کرده و در برنامههایش نوسازی و بازآفرینی بافت فرسوده، حفاظت و صیانت از حریم شهری پایتخت، هوشمندسازی، ایجاد شفافیت و پایش مستمر فرایندها در این حوزه را از اهداف خود برشمرده است.
در حوزه ترافیک نیز توسعه، تجهیز و نگهداشت ناوگان حملونقل عمومی و مدیریت عرضه و تقاضا، نوسازی ناوگان تاکسیرانی و ساماندهی تاکسیهای اینترنتی ازجمله راهبردهای وی در این حوزه است.
در برنامههای او نیز به دوچرخه اشتراکی و موتور برقی اشاره شده است.
فصل اجتماعی و فرهنگی برنامههای زاکانی، تأکید بر مقابله با ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی و فقدان هویت دینی انقلابی و ملی شهر تهران است.
تقویت مسجدمحوری و حفظ و ترویج آثار و ارزشهای انقلاب، دفاع مقدس و شهدا، ترویج و تسهیل در امر ازدواج، مقابله عمومی و محلهمحور با اعتیاد و طلاق نیز از برنامههای وی در این حوزه است.