کدام معاون زاکانی با اجازات خاص منصوب شد ؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اعتماد ،نگاهی به رزومه کابینه جدید شهردار نشان میدهد جز لطفالله فروزنده بازنشسته چهرهای شاخص در لیست بلند مدیران زاکانی نیست . درحالی که در تمام این سالها چهرههای شناخته شده زیادی در میان معاونان شهردار یا شهرداران منطقه به چشم میخورد.مدیران انتخابی اما یک شاخص مشترک دارند آن هم سابقه بسیج است. هیچ کدام از معاونان وی جز عبدالرضا گلپایگانی از بدنه شهرداری انتخاب نشدهاند. ناصر امانی، عضو شورای ششم میگوید تا سطح معاونتها انتظار میرود شهردار افراد نزدیک به خود را انتخاب کند اما در سایر انتصابات بدنه شهرداری مورد توجه قرار خواهد گرفت. این سخن که شورای شهر تهران دخالتی در انتصابات نمیکند و تنها نقش مشورتی دارد، نکتهای است که تمام اعضای شورای شهر تهران بر آن تاکید دارند اما به نظر میرسد انتظار برخی اعضا در انتصابات شهرداری تهران برآورده نشده است. علیرضا جاوید که مدتی سرپرستی شهرداری را بر عهده داشت تاکنون در لیست مدیران زاکانی قرار نگرفته است در حالی که در جلسهای که شورای شهر تهران او را به عنوان سرپرست انتخاب کرد، مهدی چمران از جاوید به عنوان مدیری نام برد که میتوانست شهردار تهران شود و خود فروتنانه از رقابتها کناره گرفت. اینکه نامی از جاوید در میان معاونان شهردار نیست، نشاندهنده میزان توصیهپذیری زاکانی از شورای شهر تهران است. یکی از انتصابات مهم زاکانی انتخاب لطفالله فروزنده، بازنشسته به عنوان معاون برنامهریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران است. تنها چهره شاخص معاونان زاکانی در کارنامه کاریاش سوابقی چون عضویت در هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، قائممقامی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور، معاونت پارلمانی رییسجمهور، دستیاری تولیت آستان قدس رضوی در امور استانها را دارد.
گفته میشود زاکانی برای این حکم از اجازات خاصه استفاده کرده است. اما ناصر امانی به «اعتماد» گفت که فروزنده جانباز هم هست و شاید از این بند برای ادامه فعالیتهایش استفاده کرده باشد . امانی اطلاع دقیقی ندارد که چگونه این مدیر بازنشسته حکم گرفته است اما تاکید میکند حکم او قانونی است . بر اساس تبصره یک قانون منع به کارگیری بازنشستگان مقامات مذکور در ماده (۷۱) قانون مدیریت خدمات کشوری و همترازان آنها و ایثارگران، فرزندان شهدا و جانبازان هفتاد درصد (۷۰%) و بالاتر، نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات و دارندگان اجازات خاصه مقام معظم رهبری از شمول این قانون مستثنی هستند . جلال بهرامی هم جایگزین مجتبی یزدانی در معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران شده است . او عضو هیات مدیره و معاون ساخت و توسعه آزادراهها بوده و ریاست هیات مدیره شرکت راهسازی و عمران ایران، مجری طرحهای عمرانی وزارت دفاع و مدیریت کنترل پروژه بسیاری از طرحهای عمرانی وزارت کشور در رزومهاش دیده میشود. حسین نظری، معاون هماهنگی امور مناطق شهرداری تهران هم مدیرعاملی شرکت راهسازی و عمران ایران، معاون فنی و مهندسی بنیاد تعاون ودجا، نماینده وزارت کشور در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری تهران و عضویت در سازمان نظام مهندسی استان تهران را در کارنامه کاریاش دارد . سید مجتبی شفیعی منتقد قدیمی و تند فعالیتهای ترافیکی محمدباقر قالیباف هم معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران شده هرچند که به نظر میآید گذشت این سالها او را محافظهکارتر در اظهارنظرهایش کرده باشد .اما او در گفتوگویی گفته است که وضعیت ترافیک تهران در شأن شهروندان نیست و تاکید کرده که یکسری پروژه در گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته اما هم اکنون متوقف شده و با بهرهبرداری از آنها گشایشی در معابر و حمل و نقل عمومی اتفاق میافتد. تصور میشود در یک دوره کوتاه شش ماهه شهروندان بتوانند تغییری را احساس کنند.
عباس شعبانی، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران هم از سپاه آمده است و معاونت فنی و مهندسی هلدینگ قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص)، مدیرعاملی موسسه شهید بابایی (پرتفوی پروژههای گروه تخصصی شهید رجایی قرارگاه خاتم(ص)، مدیرعاملی مجموعه سازههای پیش ساخته بتنی گروه تخصصی شهید رجایی قرارگاه خاتم(ص) و اجرای پروژه پل طبقاتی شهید صدر، ساخت و نصب عرشه رمپها، سرستونها و قطعات پیش ساخته گروه تخصصی شهید رجایی قرارگاه خاتم(ص) در رزومه او به چشم میخورد. در کارنامه ابوالفضل فلاح، معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران سوابقی چون ۲۶ سال حضور در وزارت اقتصاد و دارایی در حوزههای مالی، قراردادی، سرمایهگذاری تامین مالی و بودجه، مدیرکلی دارایی استان البرز دیده میشود. از سوابق محمدامین توکلیزاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران میتوان به مدیرکلی روابط عمومی و امور رسانه آستان قدس رضوی، قائممقامی شبکه پنج سیما، مدیر کلی اطلاعات و برنامهریزی سیما، قائممقامی مرکز بسیج رسانه ملی و موسس و مدیر شبکه ماهوارهای امام رضا (ع) اشاره کرد.رییس جدید مرکز ارتباطات شهرداری تهران هم سردبیر سابق خبرگزاری فارس است .
عضو بسیج دانشجویی، جمعیت رهپویان و جمعیت ایثارگران وجه مشترک انتخابهاست . جمعیت ایثارگران از جمله تشکلهای اصولگرایی است که از سوی حسین فدایی، سید علیاکبر ابوترابیفرد، علی دارابی، مجتبی شاکری، داوود دانشجعفری، لطفالله فروزنده و برخی سیاستمداران پایهگذاری شده و حالا دبیر کلی آن را محمدجواد عامری بر عهده دارد. جمعیت رهپویان نیز از سوی علیرضا زاکانی، پرویز سروری، فرید حدادعادل، مالک شریعتی و مهدی طائب بنیانگذاری شده است . علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران در خصوص انتصابات شهرداری گفته است که دو دسته انتصابات داشتیم؛ یکی در سطح شهرداران مناطق و دیگری در سطح معاونان. چیزی که مسلم است و از دور به نظر میآید، این است که شهردار تهران تلاش کرده اکثر قریب به اتفاق شهرداران مناطق را از میان همکارانمان در شهرداری انتخاب کند و به نظرم کار درستی است و تاکید و مطالبه و دعوت شورا هم چنین چیزی است. او ادامه داد: در سطح معاونان شهرداری با اینکه ممکن بوده خواست و توصیه شورا این باشد که برخی دوستان از داخل شهرداری انتخاب شوند، این را بنده میدانم که شهردار تهران نسبت به این مهم تلقی مثبت و میل داشته، اما به هر صورت معاونت سطحی است که بسیار نزدیک به خود شهردار بوده و کلیات و مهمات کار هر معاونت را مجبور است با او ببندد و احتمالا این اولویت باعث شده که ایشان به بیرون از شهرداری هم سنگاه داشته باشد.
اما ناصر امانی در این رابطه به «اعتماد» گفت: این انتخابها حاصل نتیجهگیری کانون ارزیابی شهرداری است . بیش از هزار و 500 نفر از بانک اطلاعات مدیران شهرداری مورد بررسی قرار گرفته که 60 نفر به مراحل نهایی رسیدهاند .