چقدر از سفره بودجه پایتخت سهم حملونقل شد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکو ایران ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی تهران نیاز به حمایت دارد. مدتی پیش محسن پیرهادی رییس فراکسیون شوراها در نامه ای به رییس جمهور با تاکید بر اینکه وضعیت زیرساختهای حمل و نقل عمومی بحرانی است درخواست کرد که در لایحه بودجه 1401 دولت به حمل و نقل عمومی شهرداریها توجه شود.
به جز بیمهری دولت در بودجه ملی به بخش حمل و نقل عمومی ، در بودجه سالیانه تهران هم توجهی که بایدبه موضوغ حمل و نقل عمومی نشده است. روز گذشته ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با گلایه از سهمی که برای حمل و نقل عمومی در بودجه امسال شهرداری درنظر گرفته شده گفت: به اذعان همه اعضای شورا و شهردار تهران مهمترین چالش کنونی شهر تهران حوزه حمل و نقل است. چیزی که مردم به شکل روزانه با آن در ارتباطاند. همه ما احساس خطر میکنیم و صبح که بیدار می شویم دعا میکنیم حادثهای در مترو رخ نداده باشد. با این وضعیت در لایحه پیشنهادی شهرداری اصلا بودجه حمل و نقل متناسب با ۵۳درصد افزایش شهرداری افزایش پیدا نکرده و افزایش آن 24 و نیم درصد از کل بودجه شهرداری است. این در حالی است که در بودجه بدون اصلاحیه سال ۱۴۰۰، ۳۱درصد و با اصلاحیه ۳۴درصد سهم حمل و نقل ترافیک از بودجه شهرداری بوده است. این ۳۴ درصد حالا به 24 و نیم درصد تنزل پیدا کرده است.
سید جعفر تشکری هاشمی رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل عمومی شورای شهر تهران هم درباره سهم حمل و نقل عمومی از بودجه 1401 که رشد چندانی نداشته است به اکو ایران گفت: با توجه به نرخ تورم و قیمت تمامشده خدمات میتوانیم بگوییم این بودجه برای بخش حمل و نقل و زیرساخت، شاید به نسبت کاهشی هم محسوب شود تا افزایشی چراکه نرخ تورم بهگونهای است که ما با مبالغ سابق دیگر نمی توانیم خدمات گذشته را انجام دهیم و به عبارتی اگر بخواهیم به میزان گذشته کار کنیم باید چندین برابر این بودجه داشته باشیم. از طرفی منابع شهرداری هم محدود است.
وی ادامه داد: در کمیسیون حمل و نقل به دنبال این هستیم که ببینیم کدام ردیفها قابل کاهش هستند تا ما بتوانیم در حوزه حمل و نقل عمومی که نیاز اضطراری مردم است منابع لازم را افزایش دهیم . اما آنچه که بهطور قطع میتوانم بگویم این است که ما تمام ظرفیتهای شهرداری تهران را به کار خواهیم گرفت تا حملونقل مردم با حداقل مشکلات باشد و تا جایی که می توانیم مشکلات را مرتفع کنیم.
تشکری هاشمی اضافه کرد : اولویت نخست، بحث نگهداشت در حمل و نقل عمومی است؛ مساله تعمیرات قطارها و اتوبوسها همچنین باید منابع زیرساختهای هوشمند شهر را تامین کنیم. گام دوم هم توسعه است. چون توسعه را قولهایی داده شده و آنطور که شهردار تهران اعلام کردند با دولت توافقاتی کردند که از محل فروش نفت بتوانند برنامه های توسعهای را دنبال کنند، ما در صورتی که این بخشها قابلاطمینان باشد طبیعتا روی همین حساب باز خواهیم کرد ولی اگر ببینیم که قابل اعتماد نیست، حتما در بخش توسعه هم بایستی از بخشهای دیگر شهر حتی پروژههای غیرضروری کم کنیم و توسعه حمل و نقل را که سالهاست متاسفانه عقبماندگی دارد، جبران کنیم.