بسیج رسانهای برای سندزدن دستاوردهای یک دهه مدیریت شهری تهران به نام زاکانی!
به گزارش اقتصادنیوز شهر را تبلیغات 200 روز خدمت شهرداری تهران پر کرده است.از فضاهای تبلیغاتی بزرگی که دربزرگراه های تهران وجود دارد تا بیلبورد های کوچکی که در خیابان های خلوت نصب شده است. فضای تبلیغاتی بالای ایستگاه های اتوبوس تا تبلیغات روی عرشه پل های عابر پیاده .
تبلیغاتی که برخی فعالیت های روزمره و ادامه فعالیت های شهرداری تهران است مانند پاسخگویی به شکایت و درخواست های مردم تا حمایت از زنان سرپرست خانواده که درگذشته نیز توسط برخی از زیر مجموعه های شهرداری انجام می شد . تا جمع آوری چند هزار معتاد متجاهر که توسط پلیس انجام شده و هنوز مسئولیت های تعریف شده در قرارگاه اجتماعی برای شهرداری تهران که نگهداری و هویت بخشی وبرگشت به خانواده ها بخشی از این معتادان آغاز نشده است .
یکی ازثمرات فعالیت 200 روزه تفاوت قیمت 40 درصدی محصولات عرضه شده در میادین میوه و تره باروسطح شهر است که این روند در همه دوره های شهرداری بوده است .
بوستان جنگلی جدید یا کمربند سبزپایتخت
یکی از فعالیت هایی که در این تصاویر نقش بسته است ایجاد بوستان جدید جنگلی هزار و 250 هکتاری که بسیاری از تهرانی ها از وجود چنین بوستان جنگلی وسیعی بی خبر بودند .
جلال بهرامی معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران درخصوص مکان این بوستان جدید 1250 هکتاری به اکوایران می گوید:چطور به خاطر ندارید آقای رییس جمهور آن را افتتاح کرد این که در هر منطقه چقدر بوستان جنگلی وجود دارد به تفکیک مشخص است .
درجست و جویی کوتاه به روز 15 اسفند ماه می رسیم که علیرضا زاکانی شهردار تهران به همراه سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری به مناسبت روز درختکاری و آغاز هفته منابع طبیعی با حضور در ارتفاعات شمال شرق تهران نهال کاشتند.
اگر رقم نهال های کاشته شده درکمربند سبز تهران را که هرسال به عنوان کارنامه کاری در حوزه فضای سبز را جمع بزنیم به همان عدد بوستان جنگلی تازه تهران می رسیم . رقمی که هر ساله تکرار می شود .
شهردار تهران هم به تازگی شفاف تر درباره این بوستان جنگلی تازه تهران توضیح داده و گفته است : سال گذشته اضافه کردن ۱۲۵۰ هکتار به فضای سبز پیرامونی را از آبانماه شروع کردیم که در روز درختکاری افتتاح شد و امسال نیز افزایش ۱۵۰۰ هکتار فضای سبز برای اطراف تهران را در کنار توجه به رونق و توسعه بوستانه های درون شهری مدنظر داریم؛ در این راستا توافق با جنگ افزار سازی را با وزارت دفاع دنبال کردیم که ۱۱ هکتار در خیابان پیروزی تبدیل به فضای سبز عمومی می شود؛ این فضا تا سه ماه آینده تحویل شهرداری می شود تا رونق فضای سبز و توجه به هوای پاک در تهران را پیگیری کنیم.
یکی دیگر از فعالیت هایی که شهرداری تهران مدعی شده است در این 200 روز انجام داده است ایجاد 32 میدان میوه و تره بار است . میادینی که مشخص نبود در کدام نقاط تهران است . ابهامی که در نخستین نشست خبری شهردار تهران مطرح شد و شهردار تهران در خصوص شفاف سازی زیست ۳۱ بازارچه ساخته شده در تهران و در ایام ۲۰۰ روزه مدیریت شهری جدید گفت: تا زمان مدیریت ما ۲۶۳ میدان تره بار فعال شده بود که ظرف چهار سال گذشته تنها ۲۴ مورد از این بازارها فعال شده بودند. طراحی ما این بود که تا پایان سال ۱۴۰۰، ۳۱ بازارچه را اضافه کنیم که این اقدام انجام شد و نقش این بازارچهها در ایام عید نیز به ویژه در افزایش ظرفیت عرضه گوشت مرغ و گوشت قرمز مشاهده شد. امسال نیز ۱۰۰ بازارچه و سال آینده نیز ۱۰۰ بازارچه دیگر اضافه خواهد شد تا در مجموع برای سال ۱۴۰۲، ۵۰۰ بازارچه در اختیار شهروندان ایرانی قرار بگیرد. بازارچه هایی که ۴۰ درصد زیر قیمت بازار عرضه محصولات را انجام میدهند. همچنین لیست بازارچههایی که در دوره مدیریت جدید به بهره برداری رسیده منتشر خواهد شد.
لیست مورد اشاره شهردار تهران منتشر نشد اما به نظر می آید بازارچه های مورد نظر شهردار تهران همان غرفه های کوچکی هستند که در برخی از ایستگاه های مترو ایجاد شده و برخی از مسافران مترو عکس این غرفه های خالی را در فضای مجازی منتشر کرده و اعلام کرده اند که برخی از این غرفه ها درپارکینگ های دوچرخه قرار گرفته است .
معاون خدمات شهری شهردار تهران درخصوص این گلایه شهروندان هم توضیح می دهد: این طوری نبوده و ما مکان را انتخاب نکردیم و بازارچه هایی که در ایستگاه های مترو قرار دادیم برای تنظیم بازار ایجاد شده برخی کالا ها در این غرفه ها به طور مستقیم عرضه شدند و ما هیچ پولی بابت آن نگرفتیم ودر جهت تنظیم بازار بود . به طورمثال در ماه رمضان عرضه خرما داشتیم ، بیشتر به دنبال این هستیم که کالاهایی را در آنجا ارائه دهیم که در بازار یک تنش وجود دارد تا بتوانیم تنش بازار را تنظیم کنیم در خصوص مکان این غرفه ها هم ما انتخاب کننده نبودیم و مترو به ما پیشنهاد داد و اگر محل پارک دوچرخه ها باشد حتما اصلاح می کنیم .
یکی دیگر ازبیلبوردهای تبلیغاتی ورود 675 اتوبوس به ناوگان حمل و نقل و ترافیک بوده است . شهردار تهران گفته 500 اتوبوس اورهال شده و 175 اتوبوس را به ناوگان اضافه کرده است . این درحالی است که سید جعفرتشکری هاشمی در تذکری به شهردار تهران گفته بود که در ابتدای دوره مدیریت شهری 2 هزار و 200 اتوبوس فعال در شهر داشتیم که این تعداد به 1500اتوبوس رسیده است .
از 175 اتوبوس جدیدی که شهردار تهران درلیست عملکرد خود آورده 110 اتوبوس حاصل تلاش های مدیریت شهری گذشته است که مهدی چمران نیز به آن اشاره کرد و 65 اتوبوس باقی مانده نیز که آبان ماه قرار بود به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه شود هنوز محقق نشده است .
بهره برداری 3 ایستگاه متروکه تنها ساخت آن در دوره گذشته مدیریت شهری به پایان رسیده بود .
قضاوت شهروندان نیز در خصوص کارنامه 200 روزه شهردار تهران هم قابل توجه است . یکی از کاربران توییتر نوشته است:« پارک جنگلی چیتگر که از بزرگترین و معروفترین پارکهای جنگلی ایران است، فقط ٩۵٠ هکتار مساحت دارد و... متأسفانه اینروزها، در حالی که مردم درگیر مشکلات اقتصادی تحمیلی فراوان هستند، بیلبوردهای شهر با هزینههای میلیاردی، پر شده از این تمجید از عملکرد شهرداری ....»
سینا اصلانی،یکی دیگر از کاربران فضای مجازی نوشته است که«آخه مسئله اینجاست که خیلی از اون چیزایی که پزشو داره میده کار خودش نیست، تو دور قبلی همه کاراش انجام شده و بهره برداری ها به دوره ایشون رسیده است .»
کاربر دیگری هم نوشته است :«جالبه شهرداری تهران وظایف خودشو بنر تبلیغ کرده، می کنه توی چشامون»
در توییتی دیگر نوشته شده :«حتی نظافت کوچه و خیابان هم از وقتی ایشون شهردار شده دیگه مثل سابق نیست .بنر زده احداث ۱۲۵۰ هکتار فضای جنگلی در ۲۰۰ روز خدمت. کجا احداث شده؟»
200 روز از فعالیت های مدیریت شهری تهران گذشته است شهرداری مانند همیشه برخی از فعالیت های روزمره خود مانند پاکیزگی شهر و... را انجام داده وبرخی ازتلاش هایی که در حوزه های مختلف ازجمله حوزه حمل و نقل کرده هنوز به نتیجه نرسیده است اما به نظرمی رسد شهرداری برای ارائه کارنامه به شهروندان بیش از پیشرفت برنامه هایش شتاب دارد.