رونمایی دوباره ازاولین اتوبوس‌های مدرسه درتهران

شگرد جدید تیم زاکانی؛ صفرسازی تقویم برای جمع کردن افتخار!

کدخبر: ۵۲۳۱۲۹
اقتصادنیوز: مدیران ترافیکی شهر تهران ازطرح اتوبوس مدرسه به عنوان یک طرح تازه که برای اولین بار در تهران اجرایی می شود نام برده اند اما این طرح از سال 96 در تهران اجرایی شده و در سال های کرونایی به دلیل تعطیلی مدارس متوقف شده است .
شگرد جدید تیم زاکانی؛ صفرسازی تقویم برای جمع کردن افتخار!

به گزارش اقتصادنیوز اتوبوس های مدرسه دوباره به خیابان های تهران بازمی گردند . پس از فراگیری ویروس کرونا و آموزش غیرحضوری در مدارس تهران برخی از خدمات در این حوزه متوقف شد . از جمله اتوبوس های مدرسه که چند سالی بود همزمان با آغاز سال تحصیلی در مسیرهایی وظیفه جا به جایی دانش آموزان را داشت . قرار بود هر سال این خدمات گسترده تر شود اما ایست طولانی و دوساله این طرح باعث شد که مدیران جدید شهر با ظرفیت کم تری دوباره این طرح قدیمی را احیا کنند . اما نکته جالب آن بود که از این طرح به عنوان یک طرح تازه که برای نخسین بار است در تهران اجرایی می شود رونمایی کردند .روز گذشته بهرام نکاحی مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهرداری تهران در مصاحبه ای رادیویی به گوینده برنامه که اتوبوس های مدرسه را خاطره ای دور و مربوط به زمان کودکی خود عنوان کرده بود گفت که خوب است سنت های قدیمی احیا شوند و از این که بسیاری از فرهنگ های خوب گذشته هم به فراموشی سپرده شده ابراز تاسف کرده بود .

او از طراحی 29 دستگاه اتوبوس و مینی بوس(15 اتوبوس و 14 مینی بوس ) برای خدمات رسانی به دانش آموزان سخن گفته و یادآوری کرده که در دنیاحمل و نقل دانش آموزی درحال توسعه است .

نکاحی تاکید کرده که طرح سرویس مدارس برای نخستین بار در تهران اجرایی می شود و هدف ثانویه آن توسعه ناوگان حمل و نقل با کیفیت دانش آموزی است .

اما مرور اخبار گذشته نشان می دهد که طرحی که گفته می شود برای اولین بار اجرایی شده از  سال 97 در تهران به صورت گسترده اجرایی شده است . پیمان سنندجی،مدیرعامل وقت شرکت واحد اتوبوسرانی  در گفت و گویی با اشاره به اینکه در حال حاضر تهران دارای حدود 100 اتوبوس مدرسه است، گفت: این اتوبوس‌ها با برچسب‌هایی که روی آن‌هاست قابل شناسایی هستند و 50 درصد تخفیف روی کرایه آن‌ها لحاظ شده است.

او با اشاره به اینکه اتوبوس مدرسه را در تمام دنیا با نام (school bus) می‌شناسند، گفت: اتوبوس‌های مدرسه در دنیا زردرنگ و دارای دماغه هستند. همچنین یک دسته مشخصات در داخل اتوبوس‌های مدرسه وجود دارد اما ما در حال حاضر چنین ناوگانی در کشور نداریم و به همین دلیل از اتوبوس‌های معمولی خود در راستای راه‌اندازی اتوبوس مدارس استفاده کردیم.

سنندجی گفته بود که  راه‌اندازی اتوبوس مدارس دارای دو هدف است: یک هدف فرهنگ‌سازی برای استفاده از سرویس‌های حمل و نقل عمومی‌است که باید از مدارس شروع شود و هدف بعدی مربوط به کمک در بحث‌های اقتصادی خانوارها می‌شود.

او با اشاره به اینکه استفاده از سرویس‌های dor-to-dor مدرسه مردم را متحمل هزینه‌ای بالا می‌کند، بیان کرد: اگر مردم از سرویس‌های مدرسه که راه‌اندازی کرده‌ایم، استفاده کنند، روی کرایه خط 50 درصد تخفیف اعمال می‌شود. اگر یک خط اتوبوس مثلا هزار تومان هزینه دارد، با کارت‌هایی که برای دانش آموزان صادر می‌شود، کرایه 500 تومان محاسبه می‌شود.

سنندجی افزود: ما سال گذشته در منطقه 4 تهران سه خط اتوبوس مدرسه راه‌اندازی کردیم و امسال تصمیم گرفتیم تجربه جهانی درخصوص سرویس مدارس را در 22 خط اتوبوس انجام دهیم. به همین منظور در هر شهرداری منطقه 22 خط راه‌اندازی کرده‌ایم. ممکن است این خطوط همان خطوط قبلی باشند اما ایستگاه‌ها و تابلوهای خاص دارند. همچنین روی اتوبوس‌ها برچسب‌هایی وجود دارد تا بتوان اتوبوس مدرسه را از سایر اتوبوس‌ها تشخیص داد.

او با بیان اینکه حدود 100 اتوبوس مدرسه در سطح تهران داریم، خاطرنشان کرد: در دنیا اتوبوس مدارس هم به صورت dor-to-dor است و هم به صورت سرویس اتوبوسی. در تهران جای سرویس اتوبوسی خالی بود که آن را ایجاد کردیم. البته باید سال‌های آتی خیلی بیشتر از 22 خط اتوبوس مدرسه داشته باشیم و می‌بایست تعداد مدارس و منازل بیشتری را در سطح شهر پوشش دهیم.

مقایسه دو گفت و گوی مدیران سابق و کنونی شرکت واحد نشان می دهد که این طرح بعد ازدو سال کرونایی عقب نشینی کرده است .

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۴ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید