واکنش مجلسیها به رانتهای روغنی/پیگیری مجازات رانتخواران در دستور کار مجلس
به گزارش اقتصادنیوز، وزیر جهاد کشاورزی در هفته اخیر از وجود رانت در واردات روغن خام به کشور خبر داد و گفت: عدهای میخواهند روغن را که در همه دنیا ارزان شده، گران کنند و نسبت به نخریدن دانههای روغنی تهدید هم میکنند.
او در ادامه اظهار کرد: چهار میلیارد دلار واردات صورت گرفته است که به همین میزان سرمایههای بین نسلی از جمله نفت را فروختهایم و دانه روغنی وارد کردهایم. از سوی دیگر تهدید میکنند که از امروز سویا نمیخریم.
اوافزود: در همه دنیا قیمت روغن کاهش یافته است و چون در داخل افزایش نیافته تهدید میکنند؛ مگر کشور صاحب ندارد.
اما نمایندگان مجلس هم از این سخنان وزیر جهاد کشاورزی استقبال کرده و نسبت به آن واکنش نشان دادند.
محمد اسماعیلنیا، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی به اقتصادنیوز میگوید: ما به شدت با این موضوع برخورد خواهیم کرد تا رانت خواران به شدت مجازات شوند و حرف آقای حجتی هم در این رابطه درست است. دولت هر رانتی را که در این زمینه باشد مصداقش رابه مجلس بدهد با آن برخورد خواهیم کرد.
اسماعیل نیا ادامه میدهد: این موضوعات باید برنامهریزی شود و نباید به رانت خواران میدان داده شود و دولت باید با این موضوع هر چه سریعتر برخورد کند. قطعا ما در این رابطه با دولت همکاری خواهیم کرد و پیگیر این موضوع خواهیم بود.
در این میان هدایتالله میرمرادزهی، دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی هم به اقتصادنیوز میگوید: نبود برنامهریزی و مدیریت و وجود افراد سود جو و دلال برای اینکه سود و بهرهای ببرند باعث آشفتگی بازار میشود.این افراد این جو را به وجود میآورند تا مشکلات را برای مصرف کنندگان ایجاد کنند.
او خاطر نشان میکند: اگر نظارت و مدیریت باشد و کالاها بر اساس نیازمان در کشور مصرف شود این مشکلات پیش نخواهد آمد. ما در یک سال کالا را بیشتر وارد میکنیم و به موجب آن قیمتها پایین میآید و از طرفی کمتر وارد میکنیم و قیمتها بالا میرود. باید این آمارها و قیمت تولید مشخص شود و افرادی که در کنار وزارتخانهها و سازمانها قرار دارند از این موضوع سوءاستفاده نکنند.
دبیر اول کمیسیون کشاورزی اظهار میکند: این اتفاق اولین بار نیست که پیش میآید مرغ و تخممرغ و خوراک دام ما هم با چنین مشکلاتی روبهرو شدند و این اقدام مستلزم اهرمهای قوی نظارتی است و قطعا مجلس آنچه که به نفع کشور باشد در راستای حمایت از دولت و تولید داخلی ورود و به دولت کمک خواهد کرد و بیشک این موضوع اگر در کمیسیون ارائه شود پیگیری خواهد شد.
همچنین ناصر صالحینصب، نائب رئیس اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی هم میگوید: سخنان آقای حجتی واقعیت دارد نه فقط در بحث روغن بلکه خود آقایان ادعا دارند که مواد غذایی در ایران به علت همین موارد از گرانترین مواد غذایی به شمار میرود.
صالحینصب تصریح میکند: با دخالت رانتخواران این مشکل گستردهتر شد و دولت متاسفانه نتوانسته تا به امروز از این مشکل جلوگیری کند اما من از گفتههای آقای حجتی دفاع میکنم.
او درباره مقصر اصلی ایجاد رانت در روغن نباتی عنوان میکند: مقصر اصلی دستگاههای نظارتی هستند و متاسفانه اهرمهای نظارتی دولت عملکرد مناسبی در مقابله با وجود رانتخواران نداشتهاست.