نگرانی فدرال رزرو از کاهش رشد اقتصادی آمریکا بر اثر تقویت دلار

دلار علیه آمریکا !

کدخبر: ۱۵۷۷۹۰
دلار آمریکا در چند وقت اخیر به بالاترین میزان بازده خود در 14 سال اخیر رسیده است و اکنون دیگر دیدن شاخص دلار روی عدد 103 چیز عجیبی نیست. روند اتفاقات اقتصادی در آمریکا نیز به گونه ای رقم خورده که به قدرت گیری هر چه بیشتر دلار کمک کرده است. با این حال دلار قوی چیزی نیست که در بلند مدت به سود اقتصاد آمریکا بود.
دلار علیه آمریکا !

به گزارش اقتصادنیوز ، چهارشنبه هفته گذشته صورت‌جلسه آخرین نشست کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در سال 2016 میلادی منتشر شد که نشان می‌داد اعضای کمیته سیاست‌گذار پولی بانک مرکزی آمریکا به احتمال کاهش رشد رشد اقتصادی آمریکا تحت‌تاثیر تقویت بیش از حد دلار اشاره کرده‌اند. به این ترتیب، شاخص دلار چهارشنبه افت کرد و داده‌های بدی که روز جمعه از بازار کار آمریکا منتشر شد، روند انقباض پولی در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان را مبهم‌تر ساخت. عمده‌ترین دلیل نگرانی آمریکایی‌ها از دلار قوی، کاهش رقابت‌پذیری خدمات و کالاهای این کشور در بازارهای جهانی در صورت تقویت بیش از حد دلار است.

از سوی دیگر با اوج‌گیری دلار، محبوب شدن دارایی‌های آمریکایی می‌تواند فرار سرمایه از بازارهای نوظهور را تشدید کند. اعضای فدرال رزرو در نشست دسامبر نگرانی دیگری را هم مطرح کرده‌اند؛ آنها گفته‌اند که با سیاست‌های دولت تازه ترامپ «راحت» نیستند. برنامه‌های بلندپروازانه او می‌تواند به رشد تورم منجر شود و افزایش نرخ‌های بهره را تشویق کند، موضوعی که در نهایت به معنای رشد دوباره دلار است. جالب اینجاست که تمام این نگرانی‌ها در حالی مطرح می‌شود که برخی جریان‌ها در ایران با رویکردهای خاص می‌کوشند سیاست‌گذار را برای کاهش قیمت ارزهای خارجی تحت فشار قرار دهند.

در گزارش بلومبرگ که پنج‌شنبه منتشر شده، آمده است: «آنچه هشداردهنده است این است که گرچه دلار از زمان انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در برابر یورو 6 درصد و در برابر ین 12 درصد رشد داشته است، هنوز از اوج تاریخی خود فاصله دارد. اگر رشد دلار ادامه پیدا کند، تصور کنید اوضاع چقدر بدتر خواهد شد.» دلار قوی برای رشد آمریکا هم بد است؛ چراکه قدرت رقابت را از اجناس و خدمات آمریکایی می‌گیرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که رشد 10 درصدی دلار، کسری تراز تجاری آمریکا را یک درصد افزایش می‌دهد و این به معنای از دست رفتن هزاران شغل در اقتصاد آمریکا است. برد سستر، کارشناس «شورای روابط خارجی» آمریکا هشدار می‌دهد که آسیب دلار قوی تا همین حالا هم شرکت‌هایی چون بوئینگ، امرسون الکتریک، تری ام و یونایتد تکنولوژیز را متاثر کرده است.سهام شرکت‌های ایالات‌متحده آمریکا از زمان انتخابات و خوش‌بینی نسبت به کاهش مالیات از سوی ترامپ، تسهیل مقررات و افزایش مخارج برای کارهای عمومی به شدت افزایش یافته‌اند که این مسائل منجر به سودهای بیشتر برای شرکت‌های آمریکایی خواهد شد.

اما فدرال رزرو، یک نگرانی دیگر هم دارد. اعضای کمیته در نشست دسامبر 2016 به روی کار آمدن دولت جدید اشاره کرده‌اند و گفته‌اند که ممکن است با سیاست‌های دونالد ترامپ راحت نباشند. سیاست‌های بلندپروازانه ترامپ از جمله توجه به احیای گسترده زیرساخت‌ها می‌تواند باعث ایجاد تورم شود و رشد نامطلوب تورم می‌تواند باعث تشویق رشد نرخ‌های بهره در آمریکا شود. واضح است که رشد نرخ‌های بهره هم به رشد ارزش دلار منجر خواهد شد و نگرانی‌های موجود را تشدید خواهد کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید