کارخانه تهران « آزمایش » تعطیل شد

کدخبر: ۱۵۷۶۵۰
یک مقام مسئول وزارت صنعت، آخرین وضعیت کارخانه‌های "ارج" و "آزمایش" را تشریح کرد و از تعیین تکلیف کارخانه "ارج" طی دو ماه آینده در صورت مثبت بودن روند مذاکرات با بخش خصوصی داخلی و برندهای متقاضی خارجی خبر داد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در آخرین اظهارات خود که تیرماه انجام شد، در مورد پرونده کارخانه‌ "ارج" اعلام کرد که پرونده این کارخانه‌ روی میزش باز است، اما از آن زمان تاکنون خبر دیگری در این خصوص منتشر نشد.

در همین راستا ایسنا در گفت‌وگو با عباس هاشمی - مدیر کل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت - آخرین وضعیت کارخانه‌های "ارج" و "آزمایش" را جویا شد که در ادامه آمده است.

هاشمی با اشاره به این‌که جلساتی با سهامداران کارخانه "ارج" در همین رابطه برگزار شده است، اظهار کرد: بانک‌ها طبق سیاست‌های ابلاغی متوجه شده‌اند که نمی‌توانند بنگاه‌داری کنند و قصد بنگاه‌داری نیز ندارند؛ بنابراین به دنبال این هستیم طبق مذاکرات انجام شده با بخش خصوصی آنها را به خریداری کارخانه‌های مربوطه مجاب کنیم.

وی ادامه داد: گام دومی که باید برداشته شود وصل کردن این شرکت‌های خصوصی با برندهای معتبر خارجی است تا با تکنولوژی که از کشورهای خارجی به ایران منتقل می‌شود کار را پیش ببریم، چراکه طی 30 - 35 سال گذشته تجهیزات و تکنولوژی در کارخانه‌های "ارج" و "آزمایش" به روز نشده است و به مرور زمان به سمت میرایی حرکت کرده‌اند.

مدیر کل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که کارخانه‌های مربوطه بنابر مدیریت دولتی اداره می‌شدند، گفت: برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال حاضر این است که کارخانه‌های مربوطه را طبق همکاری مشترک با شرکت‌هایی که به تکنولوژی‌های روز دنیا دسترسی دارند، وصل کند و در نهایت با همکاری دو طرف مابین شرکت‌های خصوصی داخلی متقاضی و خارجی دارای تکنولوژی فعالیت مشترک صورت گیرد تا بتوانیم لوازم خانگی به روز را در کشور تولید کنیم.

وی افزود: باید محصولات تولید شده صادرات محور و مورد پسند مصرف‌کنندگان داخلی و خارجی باشد.

هاشمی با تاکید بر این‌که وزارت صنعت، معدن و تجارت از بین رفتن برند کارخانه "ارج" را تحمیل نخواهد کرد، اظهار کرد: به هرحال طی مدت گذشته فرآیند بدین صورت پیش رفته است و در نقطه کنونی قرار گرفته‌ایم. اما به هر حال از بین رفتن کارخانه "ارج" را تحمیل نمی‌کنیم و قصد داریم با مذاکره انجام شده با بخش خصوصی آنها را مجاب کنیم با شرکت‌های دارای تکنولوژی خارجی همکاری کرده و در نهایت محصولی به روز و با کیفیت تولید شود.

وی همچنین با اشاره به آخرین وضعیت کارخانه "ارج" اعلام کرد: در حال حاضر این کارخانه تعطیل نیست، اما باید اذعان کنیم که فعالیت آن چنانی و چشم‌گیری هم ندارد؛ بنابراین به دنبال این هستیم به معنای واقعی کارخانه "ارج" را فعال کنیم.

کارخانه "آزمایش" تهران تعطیل شده است

مدیر کل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین درباره وضعیت کارخانه "آزمایش" بیان کرد: کارخانه "آزمایش" در تهران تعطیل و ماشین‌آلات آن به کارخانه "آزمایش" مرودشت منتقل شده است. ماشین‌آلات این کارخانجات بروز نیست و باید جایگزین کردن ماشین‌آلات دارای تکنولوژی و به روز در دستور کار قرار گیرد تا واحدها تغییر کنند و شرایط رقابت‌پذیری فراهم شود.

هاشمی در مورد ارزش قیمتی زمین و نیز ارزش برند این کارخانجات خاطر نشان کرد: اگر کسی بخواهد در ارتباط با خریداری این کارخانه‌ها اقدام کند امکانات و ابزار این کارخانه‌ها قیمت مجزا و برند آنها نیز دارای قیمت دیگری است، چراکه ارزش و اعتبار امکانات و برند، متفاوت است.

دستور وزیر برای کارخانه "ارج" پس از واگذاری  

وی ادامه داد: وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید داشت که کارخانه "ارج" پس از واگذاری نباید فعالیت دیگری داشته باشد و به طور مثال در رابطه با نمایشگاه اتومبیل یا هایپرمارکت فعالیت کند و تنها باید فعالیت تولیدی داشته باشند. وزیر در این رابطه دستور داد و بنده نیز این دستور را به مدیرعامل و هیات مدیره گروه سرمایه‌گذاری توسعه ملی منتقل کردم.  

مدیر کل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که کارخانه‌های "ارج" و "آزمایش" دارای مشتری هستند، گفت: بانک قیمت زمین را تعیین می‌کند اما وزیر صنعت، معدن و تجارت اعتقاد دارد این زمین‌ها به هیچ‌ وجه قابل واگذاری نیستند که قیمت‌گذاری شوند، چرا که این زمین‌ها کاربرد دیگری دارند.

توصیه وزارت صنعت برای شراکت "ارج" با برندهای خارجی

هاشمی با بیان این‌که به خریداران بخش خصوصی توصیه کردیم که بیشتر از منابع مالی خارجی بهره‌ گیرند، اظهار کرد: علت این‌که به دنبال همکاری با برندهای خارجی هستیم این است که آنها آورده‌ای را به کشور داشته باشند و به طور مثال اگر ۵۰ درصد تولید را با برند خارجی دارند برند "ارج" را نیز احیاء کنند.

وی در پاسخ به این‌که پیش‌بینی می‌شود تا چه زمانی وضعیت برند "ارج" تعیین تکلیف شود، اعلام کرد که اگر روند پیگیری‌ها به صورت خوشایند پیش رود تا دو ماه آینده وضعیت کارخانه "ارج" تعیین تکلیف می‌شود.

مدیر کل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: حداقل هفت تا هشت جلسه در مورد کارخانه "ارج" به‌طور جدی برگزار شده و داوطلبانی وجود دارند که می‌خواهند ورود کنند. با توجه به این‌که نظر ما صرفا تولید است و مالکیت بانک ملی هم در مورد این برند مطرح است، خیلی نمی‌توانیم آنها را به مسائل مختلف مجبور کنیم تا قیمت‌گذاری کنند؛ بنابراین باید در این راستا فرآیند کار را با تعامل پیش ببریم.

هاشمی در مورد تعیین تکلیف وضعیت کارخانه "آزمایش" نیز اظهار کرد: وضعیت کارخانه "آزمایش" متفاوت است، چرا که مالک آن خصوصی است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید