قاچاق تجهیزات کامپیوتر با کارت بازرگانی «یک بار مصرف»

کدخبر: ۱۵۷۹۷۵
شخصی به نام (م.ف) قاچاقچی تجهیزات کامپیوتری که توسط وزارت اطلاعات دستگیر شد، پیش از این نیز سابقه قاچاق این تجهزات را در سابقه خود داشته است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، صبح دیروز قاسم خورشیدی سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز  از دستگیری چند نفر در ارتباط با یک محموله بزرگ حاوی 5 کانتینر از تجهیزات خاص رایانه‌ای و تصویربرداری خبر داد.

به گفته خورشیدی، پس از شناسایی این محموله با همکاری گمرک و پس از توقیف 5 کانتینر محموله مذکور، مأموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی موفق به کشف مقادیر بسیاری «مینی کامپیوتر»، «دوربین‌های تصویربرداری سینمایی» که ارزش هریک بین 80 تا 100 میلیون تومان برآورد شد و تعدادی سرورهای عظیم و بسیار پرقدرت شدند که ارزش ریالی هریک از این سرورها بالغ بر 10 میلیارد تومان برآورد شده است.

باپیگیری‌های انجام آمده مشخص شد، یکی از دستگیر شدگان در این پرونده، شخصی به نام «م. ف» دارای سابقه دستگیری و پرونده در رابطه با قاچاق، مالک 3 دستگاه از این کانتینرها است. این شخص با اظهارات خلاف واقع بار کانتینرها را «تین کلاینت» با هزینه گمرکی 4% عنوان کرده بود، درحالی که تجهزیات مذکور تعرفه ای به مراتب بالاتر و برابر با 26 درصد را دارا هستند.

گفتنی است این شخص  پیش از این به اتهام مشارکت و مباشرت در قاچاق کالا علاوه بر ضبط بیش از 900دستگاه نوت بوک و 5 دستگاه سرور به نفع دولت به رد بهای مال از بین رفته به میزان 120 میلیارد و 402 میلیون و 771 هزار و 295 ریال و پرداخت جزای نقدی به مبلغ 255 میلیارد و 16 میلیون و 991 هزار و 790 ریال درحق صندوق دولت محکوم شده بود.

همچنین بر اساس اطلاعات بدست آمده،  چهار  ماه قبل  محموله 8 کانتینری تجهیزات رایانه‌ای طی اظهار نامه کوتاژ 27056  با استفاده  از کارت بازرگانی یک بار مصرف به نام شرکت"ت.آ.ط" به گمرک شهید رجایی اظهار میشود. در نتیجه بررسیهای چند باره این پرونده با توجه به اینکه علاوه بر قطعات، کالای کامل  وارد کشور شده است،  گمرک شهید رجایی  با همکاری یک نهاد نظارتی مطالبه نامه یک میلیارد و 250 میلیون تومانی به نام شرکت مذکور صادر میکند. به نظر میرسد محموله توقیف شده در تهران بی ارتباط با محموله‌های ترخیص از گمرک رجایی نباشد.

در خصوص محموله 8 کانتینری گفتنی است، در مراحل اولیه انجام تشریفات گمرکی با توجه به سوء سابقه فرد اصلی وارد کننده این تجهیزات، با دخالت بازبینی گمرک ایران خروج محموله منوط به بررسی و بازبینی کامل اظهار نامه میشود. متاسفانه مسئولان وقت مذکور بدون توجه به هشدارهای گمرک ایران با صدور 120 میلیون تومان تفاوت، اقدام به صدور مجوز خروج محموله می‌کنند. بدنبال اعتراض دفتر بازبینی، پس از خروج کالا مبلغ 125 میلیارد ریال مطالبه نامه صادر می‌شود.

اگر چه صاحب کارت بازرگانی یکبار مصرف علی رغم ورود دیوان محاسبات استان اقدامی نسبت به پرداخت بدهی خود ننموده اما گفتنی است، به موجب نامه دفتر بازبینی ارزش کالا و مطالبات واقعی گمرک رقمی بسیار بیشتر از مطالبه نامه صادر شده میباشد. یک منبع اگاه به خبرنگار تسنیم گفت: رهگیری انبارهای نهایی کالا یکی از روشهای شناسایی محموله‌های قاچاق این فرد  بوده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید