آخرین وضعیت از آمار ترابرد سیم کارت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، طرح جابجایی اپراتور تلفن همراه بدون نیاز به تغییر شماره تلفن یا ترابردپذیری (Mobile Number Portability) روشی است که با آن مشترکان می توانند با حفظ شماره تلفن، اپراتور خود را تغییر داده و از خدمات یک اپراتور دیگر استفاده کنند.
در همین رابطه و براساس گزارش روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران( رگولاتوری )، حسین فلاح جوشقانی ادامه داد: 45 درصد تکمیل نشدن ترابرد نیز به دلیل انصراف خود مشترکان و یا رد درخواست ترابرد به دلایل قوانین تجاری ترابردپذیری است و اپراتورها در این زمینه کوتاهی نکردهاند.
وی احراز نشدن هویت مانند تطابق نداشتن مشخصات اعلام شده با مشخصات دارنده شماره، رعایت نکردن ترابرد نظیر به نظیر مانند درخواست ترابرد سیم کارت دایمی به اعتباری و بالعکس، فعال نبودن سیم کارت، فعالبودن کمتر از سه ماه سیم کارت شماره مورد درخواست برای ترابرد و پرداخت نکردن به موقع صورتحساب اولیه صادر شده از اپراتور فرستنده توسط مشترک در سیمکارتهای دائمی را از دلایل رد درخواست ترابرد عنوان کرد.
معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتوری از نظارت و پایش مستمر فرایند ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه خبر داد و گفت: در ماههای ابتدایی اجرای طرح ترابردپذیری اشکال هایی وجود داشت که با برگزاری جلسه های مداوم کنترل پروژه با حضور نمایندگان اپراتورها، پیمانکار و ناظر، عملکرد سیستم بررسی شده و با اعمال نظارت و پایش مداوم پروژه، اشکال های موجود شناسایی، پیگیری و رفع شده است.
فلاح جوشقانی به مقایسه گزارش های سیستمی از فرایند ترابردپذیری اشاره و خاطرنشان کرد: میزان ترابرد تکمیل شده از 24 درصد به 55 درصد رسیده است .
به گزارش ایرنا، ترابردپذیری شماره تلفن همراه در جهان قدمتی بیش از 15 سال دارد و هم اکنون در بیش از 70 کشور انجام می شود.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران از سال 1393 مقدمه های لازم برای اجرای این طرح را در دستور کار خود قرارداد و اپراتورهای سه گانه تلفن همراه کشور را برای همکاری در اجرای طرح فراخواند.
این اپراتورها یعنی همراه اول، ایرانسل و رایتل برای اجرای طرح ملی جابجایی دست در دست هم داده و با انعقاد تفاهمنامه ای خود را برای اجرا آماده کردند.
طرح جابجایی اپراتور بدون نیاز به تغییر شماره در سال 1394 وارد مرحله اجرای آزمایشی بین خود اپراتورها شد تا آمادگی لازم برای آنها ایجاد شود.
فروردین ماه امسال بود که رگولاتوری اعلام کرد ترابردپذیری شماره تلفن همراه مرحله آزمایش نهایی را می گذراند و قرار است جابجایی شماره تلفن همراه به صورت الکترونیکی اجرا شود.
31 مردادماه امسال ترابردپذیری شماره های تلفن همراه به صورت رسمی وارد مرحله تجاری سازی شد.
«علی اصغر عمیدیان» روز یکشنبه 31 مردادماه در مراسم آغاز تجاری سازی ترابردپذیری در محل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: این طرح در افزایش کیفیت خدمات اپراتورهای تلفن همراه حایز اهمیت است.
وی خاطرنشان کرد: ترابرد پذیری یک طرح مهم ملی و به نفع مشترکان متقاضی است که رقابت را میان اپراتورها برای ارایه بهتر خدمات افزایش خواهد داد.