ساخت 570 هزار مسکن اجتماعی در طول برنامه ششم
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر ، جواد حق شناس افزود: برنامه تامین مسکن اقشار کمدرآمد در دو قالب مسکناجتماعی و مسکنحمایتی به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بانک مرکزی تهیه شده که مسئولیت اجرای آن نیز به عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاباسلامی اضافه کرد: مسکناجتماعی در دو ساختار مسکن استیجاری و پرداخت کمک اجاره و وام قرضالحسنه پیشبینی و پلان آن نیز آماده شده است. در بخش مسکن اجتماعی، ساخت واحدهای استیجاری توسط دستگاههایی که خانوارهایی را تحتپوشش دارند همچون کمیته امداد امامخمینی، سازمان بهزیستی، خیرین مسکنساز انجام میشود.
حقشناس ادامه داد: تامین زمین در این مورد با وزارت راه و شهرسازی است که در صورت فراهمبودن زمین، تسهیلاتی در برنامه پیشبینی شده است تا سرمایهگذاران و متقاضیانی که مبالغ قابلتوجهی برای ساخت مسکن استیجاری در اختیار دارند در این طرح ورود پیدا کرده و با تفاهمنامهای که به مدت ۱۰ سال بین آنها و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی امضا میشود واحدهای مسکونی را تحتنظارت بنیاد بسازند و بخشی از آنها را به خانوارهای شناسایی شده توسط کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی و سایر گزینشها قرار دهند.
وی در بیان میزان تسهیلاتی که برای ساخت مسکنهای استیجاری پیش بینی شده است، گفت: بافتهای فرسوده مصوبهای دارد که میزان تسهیلات در شهرهای مختلف را تعیین کرده و در اینجا نیز به همان مصوبه استناد شده است. بدین معنا در شهرهای کوچک تا ۴۰ میلیون تومان، در شهرهای میانی ۶۰ میلیون تومان و در شهرهای بزرگ و کلانشهرها ۸۰ میلیون تسهیلات پیشبینی شده است.
این مقاممسئول در بنیاد مسکن انقلاباسلامی، ادامه داد: طبق پیشبینیها، دولت، زمین مناسب را در اختیار بخش خصوصی یا سازمانهای علاقمند قرار میدهد و بخش خصوصی مکلف است تا ۶۰ درصد واحدهای مسکونی ساخته شده در این روش را به صورت ملکی به فروش برساند و ۴۰ درصد باقیمانده را براساس تفاهمنامه در اختیار خانوارهای کمدرآمد قرار دهد.