سیف : هدف دولت رشد اقتصادی 8 درصدی است
به گزارش «ایرنا» ولیالله سیف روز گذشته در جمع فعالان اقتصادی استان کرمانشاه یکی از ویژگیهای دولت تدبیر و امید را برگرداندن آرامش به اقتصاد کشور و امیدوار شدن فعالان اقتصادی به فعالیت دانست و گفت: نگاه تیم اقتصادی دولت به فعالیتهای اقتصادی اکنون منطقی است و از این رو فعالان اقتصادی میتوانند برخلاف سالهای گذشته تصمیمات درازمدت برای فعالیتهای خود بگیرند.
وی کاهش نرخ تورم و تکرقمی کردن آن بعد از 25 سال را یکی از دیگر دستاوردهای مثبت دولت یازدهم دانست و افزود: نرخ تورم اکنون 6/ 8 درصد است که تصمیم داریم تکرقمی بودن آن را حفظ کنیم. رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه اقتصاد قبل از سال 92 از وضعیت متعادل خود خارج شده بود و آشفتگی و نرخ تورم بالای 40 درصد بر اقتصاد کشور حاکم بود، گفت: در این فضای آشفتگی و نوسانهای نرخ ارز و التهاب ناشی از آن، فعالان اقتصادی نمیتوانستند برای آینده کاری خود تصمیم بگیرند و از این رو تیم اقتصادی دولت تصمیم به برگرداندن آرامش به اقتصاد کشور بهعنوان یک اولویت اساسی گرفت.
سیف آرامش حاکم بر بازار و اقصاد کشور را در نتیجه سیاستهای پولی، مالی دولت و پایبندی به بندهای اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: میزان پایبندی به سیاستهای اقتصاد مقاومتی میتواند منجر به تقویت اقتصاد کشور شود. او در بخش دیگری از سخنان خود به پرداخت تسهیلات در جهت رونق تولید در استانهای کشور اشاره کرد و گفت: تاکنون 150هزار میلیارد ریال تسهیلات به بیش از 200 هزار بنگاه اقتصادی کوچک و متوسط در کشور پرداخت شده که منجر به رونق اقتصاد و ایجاد اشتغال شده است.
او بر تسریع در فرآیند پرداخت تسهیلات در بانکها تاکید کرد و گفت: اینکه فرآیندها باید کوتاهتر شود ما هم موافقیم اما باید طرحها با دقت مورد بررسی قرار گیرد و بانک از بازگشت سرمایه خود اطمینان حاصل کند. رئیس شورای پول و اعتبار از اعضای کارگروه رفع موانع تولید دراستانها هم درخواست کرد اگر واحدی با تسهیلات بانکی توان فعالیت ندارد از هدررفت منابع جلوگیری کنند و منابع را در اختیار واحدهای دارای توجیه بگذارند. او گفت: فعالیت بانکداری اکنون زیانده است درحالیکه باید مانند دیگر فعالیتهای اقتصادی توجیه اقتصادی داشته باشد که اکنون این توجیه را ندارد.
رئیس کل بانک مرکزی در مورد سود تسهیلات بانکی هم با بیان اینکه در گذشته 29 درصد بود، گفت: با اتخاذ برنامههایی این رقم را به 17درصد رساندهایم اما معتقدیم نرخ سود تسهیلات در بخشهایی مانند کشاورزی باید 10 و 11 درصد باشد. سیف همچنین با بیان اینکه بازار اقتصادی کشور نیاز به شفافیت دارد، گفت: در موضوع مالیات و تسهیلات بانکی باید این شفافیت باشد و اگر بخواهیم این شفافیت را مخدوش کنیم بازخوردهای بدی در حوزه اقتصاد خواهد داشت و در جاهایی خود را به شکل مشکلاتی نشان میدهد.